perjantai 30. syyskuuta 2011

Pehmeän usvan kosketus

Aamuinen usva verhosi maisemaa. Se uinui syysuntaan peltojen yllä ja pehmensi kaiken ympärillään olevan. Ajoin viikon viimeiseen työpäivääni monin ajatuksin. Sydämelleni laskettiin ja minä poimin. Nostin sanoiksi kohti taivaankannen aamurauhaa. Syksyn ruskaloistoon en kylläänny. Sen kellervä sävy on hiipinyt uutukaiseen liivimekkoon ja villatakkiinkin:) Luojan maalaama taideteos on riisunut yltään viimeisen vihreän ja kietonut keltaisen ja punaisen lämpöä hehkuvat värit ylleen. Iloksemme. Miten oma silmä napsiikin tätä upeutta aina vain hartaammin, ahnaammin. Luojan siveltimen jälki on uskomattoman mestarillinen! Ja antelias.
 Pimenevään iltaan sytytin eilen lukuisat tuikut lyhtyihin vilkuttamaan. Saimme luoksemme monta ystävää, aarteita jokainen. Iltaamme valaisi elävän liekkimeren yllä vielä kirkkaampi valo! Sen lämmössä levähdimme laulaen, ajatuksia vaihtaen, hiljentyen, makkaraa paistellen ja syysillan lempeydestä nauttien.
 Viisaat sanat paimenesta, joka ei hylkää ainuttakaan laumansa lammasta, muistuttivat siitä turvasta, joka meitä ympäröi. Janoinen saa vettä, pimeään joutunut pääsee valoon. Eksynyt löytyy. Aamuinen usva toi Sanan paikan takaisin ajatuksiini. " "Niinkuin paimen pitää huolta lampaistaan, kun ne ovat hajaantuneet hänen ympäriltään, niin minä huolehdin lampaistani ja haen ne turvaan kaikkialta, minne ne sumuisena ja synkkänä päivänä ovat kaikonneet:"(Hes.34:12)  Aamu-usvan syli on rauhaisa ja turvallinen. Synkäksi se piirtyy levottomalle, harhaan kulkeneelle.
 Olen alkanut hahmottaa uusin silmin kotamaastoamme. Umpimetsän keskellä rakas lausui 10 vuotta sitten, että tähän se tulee. Ja se tuli. Aukea otti paikkansa. Tänään uskon, että suunnitelma sen rakentamisesta ei ollut vain rakkaan mielessä. Emme vielä tuolloin tienneet, millainen siunaus tällä paikalla tulisikaan olemaan. Eilisessä tummuvassa syysillassa lepatti uskon ja luottamuksen liekki.
Terassilla loppukesä on jo keikahtanut syksyksi. Tämän päivän lämpö toi ripauksen kesälämpöä iloksemme. Annan sen helliä ja paijata. TArjoan kasvoni sen kosketettavaksi. Lepään sen sylissä. Eilisen laulun sävel keinauttelee kuin tuuli lehvästöäni. PAljon on iloksemme annettu. Hiljaisena hymyillen painan pääni kiitokseen. Kuljen kohti hämärtyvää iltaa omieni kanssa.

19 kommenttia:

 1. Tänään olemme todellakin saaneet nauttia ihanasta, aurinkoisesta ja lämpimästä päivästä.
  Luonto on todella kaunis...
  Luojan maalaama taideteos, kuten kauniisti sanoit.

  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle♥

  Halauksin Irmastiina.

  VastaaPoista
 2. Sinunkin viikonloppuusi lämpöä ja auringon syliä!

  VastaaPoista
 3. Hei, blogissani on sulle jotain :)

  VastaaPoista
 4. Hipsinkin sitten heti kurkistamaan....kiitos!♥

  VastaaPoista
 5. Tänään on saanut tosiaan nauttia auringosta ja kauniista luonnosta.
  Ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 6. Oi kun pidän sinun kuvistasi.
  Ovat niin kauniita yksityikohtia.
  siunausta viikonloppuusi♥

  VastaaPoista
 7. Ihanat, ihanat kuvat ..
  jäin niihin kiinni ja ne minuun..
  Suloista, siunauksellista viikonloppua sinulle.
  Täällä on aina niin hyvä olla.♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikesta! Kiitos kun olet!
  Siunattua viikonloppua,
  Anu

  VastaaPoista
 9. Kyyneleet pyrkivät silmiini, kun luin juttuasi, niin kaunista ja syvällistä se oli. Kiitos kun jaksat jakaa ajatuksiasi meille kaikille lukijoille. Siu, siu.

  VastaaPoista
 10. Kaunis luonto ja auringon valo. ♥ Kotapaikka on teillä niin ihana, varmasti paljon hyviä muistoja... :)

  VastaaPoista
 11. Sylvi,
  kiitos♥ Iloa viikonloppuusi! HAlauksin♥

  HAnne,
  huokaisen hyvillä mielin sanojesi äärellä♥

  Anu,
  iloitsen sinusta♥ Siu!

  MArika,
  ♥ Siu!

  Hanna,
  kota-alueemme on saanut syliinsä uskomattoman monia lempeitä tuokioita. Syyssunnuntaillesi lämmin ajatus!

  MAria,
  kiitos♥ Tunsin sen.

  VastaaPoista
 12. Voi ihanuus tätä sinun kirjoittamisen taitoa. Pääset niin kauniisti ja pehmeästi ihon alle <3 Voimia ja halauksia tulevaan.

  VastaaPoista
 13. Oli pakko kurkata tänne ihanaan rauhaan,lukea kauniita sanojasi...toivon niin että tiemme kulkivat samoja polkuja samoilla markkinoilla viikonloppuna <3
  Suloista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Luonto on kuin temppeli, siellä voi olla lähellä Luojaansa. Kauniit värit tuovat iloa sydämeen.
  Sanojesi rauha tuli sydämeeni:)
  Pidän kovasti tuosta hesekielin kohdasta:)
  Siunausta lokakuuhun♥

  VastaaPoista
 15. Syksyn väriloisto on kallisarvoista katseltavaa !

  VastaaPoista
 16. Hei, kiva kun olet käynyt välillä kommentoimassa mun blogiani, siellä on nyt sullekin award:) Tunnelmallista syksyä!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥