maanantai 2. tammikuuta 2012

SAnaton 


 Uusi puhtoinen lumi tanssii kevein askelin alas ja peittelee maata viittansa alle. Laulaaa lumisen tuutulaulun, lohduttaa. Kätkee pian kaatuneet puut ja hajallaan olevat oksistot. Kuin jotakin uutta alkaisi juuri nyt. Oma katseeni uuteen vuoteen ei kääntynyt näkemään uusia mahdollisuuksia tai muistellut suloisina haikuina menneen hyvän vuoden tapahtumia. Olen edelleen kiinni tiukin puristavin ja kohmeisin sormin tässä hetkessä. Yritän avata ymmärrystäni. Koetan jaksaa sinnitellä hymy kasvojen väsymyksestä painuneissa uurteissa.Taas yksi toiveikas päivä. Uusi mahdollisuus, pimeiden ja viluisten vuorokausien nauhassa jo kahdeksas uusi aamu. Kynttilän liekkien leikki tuntuu uupuneen kanssani. Takkatuli kuiskii kannustaen jaksamaan. KAulaliina kietoo kipeän kurkun syleilyynsä.


Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan. Jes.43:18-19

Olemme kulkeneet uusissa maisemissa. Pysähtyneet huomaamaan, miten pieniä ja heikkoja olemme. Kuin tyyntyneen meren rantamilla hauraat heinät, seisomme silti pystypäin ja kestäen. Kaiken yllä on suurin turvamme. Ei se riipu kiinni sähkötolppien pidikkeissä tai jaa lämpöään pitkin johtoviidakoita. Se on uusi puhdas alku jokaiseen sarastavaan aamuun. Huolenpito, joka ei kaadu myrskytuulien riepotuksessa. Se on Jumalan valtava rakkaus. Lomamme oli käsikirjoitettu erilaiseksi kuin arvelimme. En kiitäkään oman kodin kauniista joulusylistä, vaan lausun kiitollisuuteni lukuisista ystävien avuntarjouksista. Kohotan kiitoskatseeni korkeammalle kuin korkeinkaan honka. Joulua en riisu vielä. TAhdon tehdä sen kuusen kynttilöiden jakaessa edes pienen hetken tunnelmaansa.Sinä, joka teet tiet korpeen, jaat virrat erämaahan, sinä olet valoni tässä alati jatkuvassa piemeydessä. Oman kodin valoa odotellessa, vietämme tänään tuokion ystävien luona. Sydänlämpö vie mennessään vilunväreet. Uusien ovien avautumisellekin on aikansa vielä...

13 kommenttia:

 1. Itse heräsin tapaniaamuyöstä siihen kun eskarilainen kiipesi väliin, myrskytuulet pelottivat ja sahköt katkesivat siihä hetkeksi, kymmeneksi sekunniksi ehkä.... Meidän oli tarkoitus mennä vanhemmilleni syömään,, mutta he soittivat olleensa sähköttä kahdeksasta asti ja tulivat perunoiden ja ruokien kanssa meille yhdentoista maissa. Sitten alkoivatkin sukulaiset soitella mitenkä mikä tilanne meillä on sillä olimme kutsuneet Aaron 1v synttärikahveille.
  Täti soitti kotikylältä poikansa prepaid liittymällä olivat sähkö, vesi ja puhelin pimennossa. Tulivat pakettiautolla, henkilöauto oli sähköovien takana tallissa, moottorisaha varooksi mukana ja vesikanisteri kotiin viemisiä varten. Heillä ja miehen vanhemmillä, toisella kylällä, on onneksi puuhellat joten ruuan ja kahvin keitto onnistui. Miehen veljellä oli kanalaa varten agrikaatti. Iltamyöhällä heille oli jo sähkö tullut.

  Me säätyttiin sähkökatkolta, mutta hiljattain oltiin puolipäivää sähköttä... hankalaa lyhytkin aika lasten kanssa, ruuat, maitopullon lämmitys... S

  Kahdeksan päivää! Aika mieletöntä että Suomessa ollaan niin kauan sähköttä! Taivaan isälle kiitos teidän ystävistä jotka ovat apua tarjonneet!

  Lämmin halaus uuteen vuoteenne!

  VastaaPoista
 2. Ikävää, että ette ole vieläkään päässeet kotiin.
  Tyttäreni asuu Leidossa ja heillä oli vuorokauden sähköt pois...olivat meillä evakossa.

  Tässä olen minäkin saanut muistella, että olemme Isän kädellä ja meille ei voi tapahtua mitään, mitä Hän ei salli.
  Mieheltäni löytyi keuhkoista muutos. Olen ollut kauhuissani, vaikka syvällä sisimässäni tiedän, että olemme turvassa. Olen rukoillut ja kiittänyt siitä mitä olemme saaneet ja pyytänyt. Pyytänyt, että saamme mieheni kanssa, vielä jatkaa yhteistä matkaamme.
  Huomenna varmasti kuulemme asiasta lisää.

  Oikein hyvää tätä vuotta sinulle ystäväni. Kiitos, että olet olemassa ja kiitos, että kirjoitat niin kauniisti♥

  VastaaPoista
 3. Mummulla ja pappalla vieläkin sähköt pois, ihan epätoivoista ja uusia myrskyjä luvassa. Kaikesta huolimatta kaikkea hyvää tälle vuodelle ja toivottavasti taudit pian hellittävät.

  VastaaPoista
 4. Olet ollut ajatuksissa. Toivottavasti pääsette pian palaamaan valontuikkeiseen kotiin.

  VastaaPoista
 5. Ei sitä koskaan osaa ihan kuvitella tilannetta, jossa itse ei ole ollut.
  Kahdeksan päivää on niin pitkä, riepottava aika olla pois evakossa kotoa, että helposti kiukku, katkeruus saattaisi syntyä..

  Voi, mitä voisinkaan muuta kuin siunaavia terveisiä sinne teille ja kaikille sähköttä oleville.
  Tällaisissa tilanteissa, jotka tulevat ihan lähelle ja todeksi vsata ymmärtää, voi jakaa empatiaansa maailman kaikkiin kolkkiin, jossa sota, maanjäristykset, luonnonmullistukset vaikuttavat ihmisten elämään..

  Kaikki on niin pienestä kiinni.

  Isot halaukset sinne, missä olette♥

  VastaaPoista
 6. Olette olleet lujila ,onneksi ystäviä ja toisenne lähellä.Muistojen ketjuun jäi toisenlainen joulu ja uusi vuosi.Pian kodin arki jatkuu toivottavasti ja saat lämpimään rakkaimpasi.Voimia ja kaiken hyvän toivotuksia sinulle
  sydämestäni
  maria

  VastaaPoista
 7. Voi kurjuus, miten teitä onkin koeteltu. Ajatuksin kerallanne olen kulkenut ja toivonut kaikellani, että pulmat hellittäisivät ja pääsisitte jälleen oman kotopesäseen.
  Voimahaleja ja lämpöisiä lohdun ajatuksia luoksenne.

  Siunausta tähän vuoteen♥

  VastaaPoista
 8. Ihana, että teillä on todellisia ystäviä, jotka tarjoavat apuaan. Voimia teille arkeen!

  VastaaPoista
 9. Näin myrskyn keskellä sitä huomaa pienuutensa. Sinä luotat Taivaan Isään ja hän kyllä hoivaa lapsensa vaikka joskun tuntuu että miksi tämä vaiva.
  Voimia sinulle,

  VastaaPoista
 10. Jumalamme siunaamaa ja varjelemaa vuotta 2012!

  VastaaPoista
 11. Onneksi sähköttömyydenkin keskellä saat olla Isän vierihoidossa!

  VastaaPoista
 12. Niin se vaan on ettei elämämme ja asiamme ole pohjimmiltaan omissa käsissämme. Olette onnekkaita kun teillä on apua antavia ystäviä. Toivottavasti sähköt palaavat. Taivaan Isän johdatusta, siunausta ja huolenpitoa vuoden jokaiselle päivälle elämäänne.

  VastaaPoista
 13. "Uusi puhtoinen lumi tanssii kevein askelin alas ja peittelee maata viittansa alle. Laulaaa lumisen tuutulaulun, lohduttaa. Kätkee pian kaatuneet puut ja hajallaan olevat oksistot. Kuin jotakin uutta alkaisi juuri nyt. Oma katseeni uuteen vuoteen ei kääntynyt näkemään uusia mahdollisuuksia tai muistellut suloisina haikuina menneen hyvän vuoden tapahtumia. Olen edelleen kiinni tiukin puristavin ja kohmeisin sormin tässä hetkessä. Yritän avata ymmärrystäni. Koetan jaksaa sinnitellä hymy kasvojen väsymyksestä painuneissa uurteissa.Taas yksi toiveikas päivä. Uusi mahdollisuus, pimeiden ja viluisten vuorokausien nauhassa jo kahdeksas uusi aamu. Kynttilän liekkien leikki tuntuu uupuneen kanssani. Takkatuli kuiskii kannustaen jaksamaan. KAulaliina kietoo kipeän kurkun syleilyynsä.


  Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan. Jes.43:18-19


  Olemme kulkeneet uusissa maisemissa. Pysähtyneet huomaamaan, miten pieniä ja heikkoja olemme. Kuin tyyntyneen meren rantamilla hauraat heinät, seisomme silti pystypäin ja kestäen."

  Voi Tinttarus <3 Tämä nostatti silmäkulmiini kyyneleet. Vaikka kirjoittamasi tarkoittaa sinulle varmasti luonnonvoimien myllerrystä, minä itse koin tekstin kohdallani "mielen myllerryksenä" Ihan kuin siihen olisi kiteytettynä koko raskas ja kuluttava viime vuotemme... mutta samalla, ihan kuin siinä olisi pilkahdus ja lupaus tämän alkaneen vuoden hyvyydestä, siitä että arki viimeinkin hellittäisi kovakouraista otettaan ja silittäisikin välillä <3
  ...kirjaimellisesti; voi itku!!! :DD

  Kiitos<3

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥