sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Puuterilumi suukotti Eilisen lumilauantain pienet hyvät hetket kuljettivat kohti sunnuntain suloisuutta. Sain ystävän vierelleni. Yhdessä avasimme itsemme kertomaan lauluin kiitostamme ja kaipuutamme. Lähelleni laskeutui vahvana ajatus, jonka poimin kotimatkalle mukaan. Hädän hetkellä, taakan alla, kivun kourissa, epätoivon ehtymättöminä tunteina tai pienenkin lohduttomuuden laineilla. Juuri silloin on jaksettava huutaa puoleesi lujan luottamuksen sävelin. Sinä kuulet ja saavut lähelle. Hellin käsin tartut ojennettuun käteen  ja rohkaiset. Sinä et sivuuta, et kulje ohi, et kiirehdi. Aikasi ehtymättömyys on vahvuuden lähde. Kämmenkuopan pohjalla kimaltelee sille sataneen lumen sula kirkkaus. Pieni lähde. Tuokio sulattaa sen  kämmenlämpöön. Se jättää muistoksi pehmeän suudelman. Sinun kosketuksesi jäljiltä sulan lämpöösi.
 Kolme reipasta lähtivät luistelemaan oltuaan kukin tahoillaan jo tuhlaamassa jaksamistaan. Poikanen jalkapalloillen. Tyttönen futsalpalloillen. Neito juosten ensimmäistä sisäkisaansa tänä talvena. Tyytyväisiä saamme olla liikkumisestaan. RAkas ja karvakaveri seuranani astelimme me hiljalleen hämärtyvään horisonttiin. Pehmeä sini maalasi taivaanrantaa hitain keskittynein vedoin. Kuin levitellen eteemme paperia, jolle kirjoittaa sanoiksi tuon hetken jakama hiljainen kauneus. Puuteriaaltojen aava valkeus oli kuin pysähtynyt huokailtavaksemme . PEllon kellervät oraat rasahtelivat piiloissaan askeltemme alla. Lumi lausui runojaan. Lyhyitä, keveitä, kuin talven siipien sipaisuja.
Siinä missä  rakkaan kanssa puimme näkemäämme pieniksi ajatuksiksi, viipotti yksi meistä nauttien vapaudesta. Loikki läpi koskemattoman valkoisen. Jänisten ja peurojen lumeen uponneet tuoksujäljet jakoivat onnentunnetta kuonon päähän:) Nyt ulos laskeutunut tummuus peittelee alleen muistoksi kulkeneen kävelyretkemme. Suupieliini piirtyy hymypolku. Poskien omenoissa tuntuu vielä viileys. Onnenlähde. Illan tullen saan tuudittaa tyytyväisyyttä tykönäni. Ehkäpä se kulkee kanssani huomiseen.

8 kommenttia:

 1. Oi, mikä ihana koiruus ja suukko hänen nenälleen!

  On aivan ihana katsoa kun meidän Ikälady Olga työntää kuonoaan lumessa jokaikiseen oravanjälkeen ja lumitimantteja kuonon päällä.

  Nautitaan näistä puuterilumipäivistä...tämä hurma ei ole ikuinen.

  Sunnuntaiehtoon rauhaa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Voi tuota iloista kaveria :) Meilläkin kaikkien otusten jäljet kiinnostavat molempia karvaturreja - jopa niin paljon, että olen joskus löytänyt itseni hangesta kun muutuin taluttajasta talutettavaksi...

  Minä sain siskoltani toissapäivänä vaaleanpunaisia tulppaaneja. Ihanan keväisiä näin talven keskellä. Rauhallista, mutta jännittävää vaalisunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana koirulainen...Niilokin rakastaa lunta. Pienet jalat vain uppoavat kinoksiin....oikeastaan koko koirulainen sinne uppoaa...☺

  Kauniita kukkia...

  Mukavaa sunnuntai iltaa sinulle.♥

  VastaaPoista
 4. Miten noista luonnossa liikkumisen hetkistä ja kauneudesta voimaantuukaan.
  Koirulinne on aivan hurmaava!! On suloista seurata, miten nelijalkaiset ystäväisemme myös riemuitsevat talvesta ja lumesta, osaavat ottaa ilon irti:)

  Puuterilumen lumoa, valoa ja iloa tulevaan viikkoosikin♥

  VastaaPoista
 5. Valtaisan kauniita ajatuksia rustailit..
  niin koskettavia, niin eläviä, pyhiä..
  kiitos siitä vietauksesta, jonka täältä sinulta sain tähän hetkeen, tinttarus!!

  VastaaPoista
 6. Talven parhainta antia. Kaikki on niin puhtaan näköistä, lumi on oikeastaan aika ihmeellistä. Saa olla kiitollinen tästäkin vuodenajasta. Sydäntalven aika on kaunista! Kauneutta viikkoosi, voimia lisääntyvästä valosta..
  Kiitollinen sinusta siellä :)
  -T

  VastaaPoista
 7. Ah nuo tulppaanit! Rakastan!

  Hyvää viikkoa, lempeitä tuulia!

  VastaaPoista
 8. Minulla on samankaltaisessa rottinkivaasissa nippu valkeita tulppaaneja :)
  Tämä tiistain sää oli minun lempikelini: pakkasta, aurinkoa... ahh! Ajatukseni ovat varmaan samat kuin Röllillä. Sen silmistä lukee, että IHANAA :)
  Kaakaonlämpöinen halaus!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥