tiistai 24. tammikuuta 2012

Lumiuntuvainen päivä

Lumiuntuvainen valopäivä kääntymässä päätökseensä. Oppijat tutkivat innoissaan lumihiutaleita luupin alla. Timantteja ja tähtiä näkivät. Aika kiva tähtihetki se oli minullekin, kun taas sain huomata, miten pienestä lasten ilo irtoaa. Ajattelin siinä, että mekin olemme Taivaan Isän suurennuslasin alla kuin arvokkaimpia jalokiviä. Kukin omanlaisemme, mutta äärimmäisen kauniita ja Hänelle tärkeitä. Ainutkertaisia mestariteoksia! Kiirekin kopsotteli kantapäissäni tänään. Kuiskin sille kotiin tullessa, että saa huomisen loikoilla loitompana. Toppahousujen kahina saatteli minut pirteän pakkasillan valkoiselle polulle. Astuin hymy myssyn alla ja höpötin omia tärkeitäni. Jalkojen alla kuului lumihampaiden narsku. Metsätie hämärtyi hiljaiseksi illaksi ympärilleni. Laulelin kulkeissani. Haalea purppura vaihtui taivaanrannan sävyksi. Kirkas pohjantähti kutsui tuhannet tuikkivaiset taivastanssiin kanssaan. Iloni syttyi tuikkimaan kilvan taivasvalojen kanssa!
Pieni kuoroneitonen oli laitellut omia sanoja sanojen tanssiksi. Äiti, kuuntele, minä tein oman laulun. Pieni suolainen kimmeltäväinen löysi paikan silmäkulmastani. Liikutus läikkyi äidin sydämessä. Oli laulellut itsekseen säveletkin sanojen ylle. "Matkaa mä teen, ja mietiskelen, ei aina tarttis kiusata, vois joskus nauttia...", kertosäe jakaa viisaita neuvojaan laulun pienelle pojalle, joka lähti kävelemään ja miettimään maailman suuria asioita, miks toiset vaan kiusaa, vaikka toisesta tuntuu niin pahalta...." Huokaisen ja puen ylpeyteni kannustavaksi kehuksi. Hieno laulu. Ensimmäinen itse tehty. Mistäpä sitä tietää, vaikka vuosi sitten tyttösen kertoma topakka haave täyttyisi. Tuolloin ilmoitti, että tahtoo tehdä levyn. LAulellen. Tuon laululintusen taivaan rajaan katselen ja näen paljon kauniita sävyjä. Ja paljon luottamusta. Vain taivas on rajana.

Tähän kauniiseen lumipäivään syntyi ystävälle tyttö. Pieni lumipäivän keiju. Pieni ihme. Enkeleitä pikkuisen poluille toivon. Voikaa hyvin siellä! Kuljetin uutta pikkuista elämää askeleissani pyynnöin hiljalleen aukeavan tähtitaivaan alla. Äidillensä ja isällensä iloa ja viisautta, onnen  aavaa.

9 kommenttia:

 1. Kiitos tinttarus♥
  Voi sinäkin hyvin siellä lumihiutaleiden maassa, tähtien alla, suojeluksessa.

  VastaaPoista
 2. Lapset on ihania ja heissä näkyy kaunis aitous. Kaunis lumimaa siellä, vaikka täälläkin on lunta niin ei koskaan noin kauniisti.
  Kauniita pakkaspäiviä sinne. Mieleni on piipahtanut siellä, äidissä ja nuorukaisessa. Onko kaikki alkanut hyvin?

  VastaaPoista
 3. Hanne,
  kiitos♥ Sanoit kauniisti.

  MArie,
  alokkaani on kuumeessa ja huoleni on melkoinen. Muutoin kaikki alkanut hyvien tähtien alla.
  Tänään oli valoisa lumipäivä! Huomaan, etten niin kaipaa vielä kevääntuloa. Kaikelle on aikansa. Nyt nautin pakkasen puraisemista valkeista päivistä. Lämmitti mieltäni, kun kerrot ajatelleesi♥
  VAloa luoksesi ajatuksin ja päivien iloksi!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia, kauniita sanoja <3 Nautinnollisia pakkaspäiviä! Toivotaan alokkaalle pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 5. Voi hyvin sinäkin ystäväni, laululintusen äiti.♥

  VastaaPoista
 6. Villa Brickyard,
  kiitollinen olen sanoistasi♥
  Niinpä.Äidin huoli on suuri, kun kuumeisena osallistuu eikä salli itsensä jäädä lepoon.Huh. Kiva, kun piipahdit Riihipirtillä!
  Iloa päiviisi ja pakkaslumoa!

  Nina,
  valoisa ajatus luoksesi♥

  Irmastiina,
  ♥kiitos.
  Toivottavasti sinun alokaspoikasi on säilynyt terveenä!!
  Huolettomia pakkaspäiviä toivon osallesi!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥