lauantai 24. maaliskuuta 2012

Laajenee valo, matka jatkuu

 Aika soljuu eteenpäin ja sen vauhti on kuin keinuisi taivaita kohti. Alkuviikon lumo oli kotiinpaluussa kun keltainen autoni sai huristaa kuivan asfaltin rataa. Ensin tervehdin auringon lumipeltoon sulattamia multapilviä. Hetkessä kaikki oli toisin päin. Pellon mullassa enää muutama lumilaine. Eilen sen aavassa jo joutsenkolmikko. Kevään tulossa on puhtia! Huomenna siirtyy aikakin askeleen eteenpäin. Kesää kohti on hyvä askeltaa. Neljän vuodenajan lahjassa riittää avattavaa. Luojan maalaamaa ja paikalleen asettamaa kauneutta.
 Aamuissa on soinut lintujen liverrys. Keittiön ikkunan takana sulaa viimeinen talven kosketus. VAlo avaa aamuja, minä niissä Isän sanaa kansien välissä. Jos en ehdi, jää aamuuni pieni haikea kaipaus. Hetki lähelläsi, edessäsi, sanojesi ääressä, sitä tarvitsen. Yhtälailla suojakseni kuin vitamiiniporetta, jonka kirpakka maku kuuluu jokaiseen arkeni aloitukseen. Tässä viikossa on ollut ehdittävää. Oppijoiden vanhempien kanssa juttutuokioita. Erään äidin sanat tallentuivat ihoni alle. Kertoi, että olen lapsellensa juuri sopiva ope. Tuntuu hyvältä saada olla sellainen. Tänään tyttösen jalkapallo ja poikasen jääkiekko ovat jakaneet tahdin päivään. Nyt pimenneen taivaan alla koti rauhoittunut.
 Vielä haluan sytyttää tummuviin iltoihin pienen tulen. Elävä liekki on lempeä. NAutin siitä, miten liekin leikkiä seuratessa mieli asettuu lepoon. Moni turha riisutaan ajatusten aallokosta. Tyyni ja tyven kutittaa leuan alta. Saa hymyn nousemaan poskipäihin. Pieni määrä synkeää kulkee kansssani kevääseen kurkotellen, mutta hyväksyn sen. En ole yksin.
Lähikaupassa nappasin pikkuiset narsissit ostoskärryyn. Kurottavat varsiaan valoon. Niin teen itsekin. Kevään alati laajeneva valo kantaa. Heräävä maisema kutsuu luokseen, lähelleen. Odottelen jo haravavalssin tahteja!Valoisaksi , tahrattomaksi suunnittelit elämämme. Vaan ihmisen oma ajatus oli toisenlainen. Kummun puisella ristillä sovitit vielä kaiken. Annoit osaksemme uuden alun mahdollisuuden. Sen valon alla tahdon taivaltani taittaa! Pääsiäisen riemua kohti kulkiessa voin vain kiittää.

10 kommenttia:

 1. Valosta on voimaksi. Voi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Satu, kiitos. Sen voimassa ja opastuksessa on hyvä kurkottaa kevääseen!
  meillä alkoi poikanen oksennella. Äh, miten kelju pöpö. Mutta valoisin miettein huomisen syliin!

  Voi hyvin sinäkin suloinen♥

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja kevään merkkejä, tänne saatiin illalla ja yöllä takatalvi. Grrrr.....

  VastaaPoista
 4. Kiitos valoisasta kirjoituksestasi. Neljä vuodenaikaa ovat aivan ihana lahja meidän Taivaalliselta Isältämme. Siu :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas kauniista sanoistasi, sinä ihanainen.♥

  Valoa kohden on hyvä taivaltaa.
  Vaikka tänään saammekin kylmän tuulen seuraksemme, mutta kesää kohden olemme menossa.

  Voi hyvin.♥

  VastaaPoista
 6. Kauniit tulevan kevään tuliaiset. Kirpeät narsissit tuovat auringon säteitä entisestään.

  Hymyä :)

  VastaaPoista
 7. On kyllä ihanaa kun on kevät! (Vaikka ensi viikolla voi kyllä vähän väsyttää aamuisin kellojen siirron takia!) Meillä laulaa kotikuusessa mustarastas! Se on kevään ääni!

  VastaaPoista
 8. Maikki,
  no voi, takatalvi hus pois!
  Minä pääsin ensimmäiseen haravavalssiin tänään. Voi sitä tunnetta!!
  Valoa sinne luoksesi!!

  Marika,
  kevään heräämisen seuraamisessa on jotakin uskomattoman ihanaa. Kaiken karun keskeltä nousee kauneutta esiin. Valtava elämänvoima!
  Iloa ja valoa luoksaesi! Siu.

  Irmastiina,
  aurinko otti iltapäivällä paikkansa ja jakoi lämpöään. Aamun koleus kaikkosi.
  Suloista sunnuntaita sinulle!

  Mari,
  narsissit ihan nauravat keittiön pöydällä!
  Kevääseen keltainen tuo puhtia!
  Iloinen terveinen lähellesi!!

  VastaaPoista
 9. Kaisamaiju,
  mustarastaan laulu on varma kevään saapumisen lupaus!!
  Iloisia säveliä luoksesi!!

  VastaaPoista
 10. Voi, multapilviä...ja meidän seinänvierustalta paljastui paleleva päivänkakkaran lehtiruusuke, akileijankin lehti siinä alasti riisuttuna hangen keskellä. Pitänee mennä lapion kanssa antamaan lunta vielä peitoksi pienille :)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥