tiistai 27. maaliskuuta 2012

Auringon pilkkuja!

Eilen löytyi ensimmäinen leskenlehti. Hihkuin ilosta. Jälleennäkemisen riemusta. Se törrötti joen varressa kuivuneiden lehtien peittämän töyrään keskellä. Pieni keltainen aurinko! Aurinkoja olen saanut kotona maljakkoonkin. Keltainen on kevään voimavärini. Tänään olen istunut itse nuutuneena, talven jäljilta kuivuneen lehdykän tavoin. Hiljaa. Varjossa. Kevätflunssa kaappasi syliinsä äkkiä arvaamatta. Taisin tanssittaa sunnuntaitahdein haravaani liian vähin vaattein. Kamppailu itseni kanssa on nyt kiivas. En millään tahtoisi astua syrjään oppijoitteni luota. Vaan niiskuttava ja aivasteleva opastaja ei ehkä ole kellekään hyväksi!
Keittiössä häärää ja puuhaa isompi tyttönen. Valmistelee pikkusiskolleen suklaista juustokakkua huomiseen synttäripäivään. Lempeämmät tuulet ovat puhallelleet ylleen. Huojentuneena hetkeksi huokaisten olen taittanut äitiyttä osaltaan. Taas ainakin askeleen verran. Auringonpaistetta ja myrskytuulta mahtuu elämäänsä. Omillaan olevainen poikanen saapuu huomenna siskoa onnittelemaan. Eilen sain hetken istua luonaan. Niin kultainen on tuo siivilleen pyrähtänyt. Vaikka vielä siipirikko. Aamulla työtä kohti ajellessa soi saviruukku. Tuo tuttu ja niin suuren viisauden jakava laulu. Poikanen palasi sydämelle kuunnellessa ja hyräillessä. On yksi elämäni auringoista!
Tartun kädestä tämän päivän iloja. Yksi oppijapoika jätti reissuvihkonsa pöydälleni. Tärkeänä toimitti, että siinä on uusi viesti. Olihan siellä. Itsensä minulle kirjoittama: Olet maailman paras ope. NAppasin säteen sydämelleni. Kuvataiteen tunnilla maalattiin. Ihmetys oli iso, kun puuttuvat värit ilmaantuivat tuttuja sekoittamalla! Jokaisen oppijan ilme jakoi paistetta päivääni. Mukava rupattelutuokio työtoverin kanssa hiipi hyväksi oloksi osaltaan. Tuo uusi, hieman vielä itselle vieraampi läheni ison askeleen. Hymyilen ja iloitsen. Tuttu ystäväksi ehtinyt työtoveri tarjosi auttavaa ja niin taitavaa kätöstään. Taisin tanssahdella ihan kiitollisuuden tahdein! Kun tavallisen työpäivänsä kulusta löytyy pieniä aurinkoja, läikähtää mielihyvä kevätttuulen kosketusta! Poikasella mietittävänä tulevaisuutensa. Kunpa se toisi osalleen yhtä lempeitä tuulia.
Nyt oikaisen itseni takaisin sängyn syleilyyn. Odottelen rakasta pyörälenkiltä palaavaksi. Matkalla nappaa pikkupoikasen ja kaikkein pienimmän jalkapallokentältä pyörineen. Keittiössä tuoksuu yhdeksänvuotiaan toivomus. Leipojaneito pukee pian ylleen juoksuasua ja viilettää omiin harjoituksiinsa. Ulkonakin paistaa. Oma harmaus ei erotu. Niistän ja tuhisen tässä, mutta onnellinen olen. Elämän täydeltä auringonpilkkuja!

15 kommenttia:

 1. aurinkoisia kerrakseen! Leskenlehti on varma merkki keväästä, niitä pyydystän katseellani ihan tarkoituksella jatkuvasti, vaan piilossa pysyvät täällä päin.

  Parantelehan flunssa pakosalle ja tuoksuttele toivomuksia, herkulta maistuvia <3

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Voi sinua Tinttarus kuin olet mahtava sanoiksirustaaja. Saat minut aina niin iloiseksi tarinoinesi. Parempaa opettajaa saa varmaan etsiä♥- oppilaasikin sen tietävät.
  Vai että leskisiä on jo nähty. Missähän lienee mun silmät kun täällä ei vielä näy.
  Kunnon keväthali oikein rutistuksen kera Sinulle Kaisalta

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tää apparaatti laittaa kahteen kertaan nää viestit, siksi poistin edellisen. Marilla on tainnut käydä samoin.

  VastaaPoista
 6. Ihanat keltaiset tulppannit.

  Leskenlehtiä minäkin olen jo löytänyt...ja pihalla krookukset ja lumikellot jo kukkivat.

  Ihanaa tämä kevät aika.♥

  Pikaista paranemista sinulle ystäväni.♥

  VastaaPoista
 7. Mekin bongattiin tänään ekat leskenlehdet - ne puhkeaa aina samaan paikkaan ekana postilaatikon viereen... ♥

  Ihana kevät. :)

  VastaaPoista
 8. Vielä ovat leskenlehdet meillä päin piilosilla, mutta krookuksia olen ihastellut puutarhapenkeistä.
  Kevään kasvuvoimaa olen viime aikoina tarvinnutkin ja iloa sen myötä, kun viime ajat olleet niin täyteisiä ja syviä vesiä sisällään pitäviä.

  Meilläkin kevätflunssa ilmestyi kiusaamaan esikoista, työteliästä lukiolaisneitoa. Harmitellut ja stressaa, kun ei ehättäisi opinnoiltaan nyt sairastaa. Vaan pysähtyähän tuota pitää, että parantuu. Kunpa menisi tautipaha pian matkoihinsa niin sinua kuin häntä kiusaamasta.

  Toipumista suloinen, pidä hyvää huolta itsestäsi♥

  VastaaPoista
 9. En ole vielä nähnyt leskenlehtiä.
  Aina niistä tulee muitot mieleeni, kun tyttäreni toivat niitä pikku kämmenissään, puoliksi murjaantuneina..
  pikku maljakkoon laitoin ja iloitsin..

  Ihana vihreä väri sinullatekstissäsi ja kuvat raikkaan vaikuttavat!1
  halit sulle ja terveisellisiä vietejä!

  VastaaPoista
 10. Voi teilläkö jo leskenlehtiä...meillä vielä lunta kinoksittain....Aurinkoa päiviisi <3

  VastaaPoista
 11. MAri,
  auringoista pitää ammentaa silloin kun niitä näkyy. Tänään harmaus ja tihkusade pehmensivät maisemaa. Omaa oloa sisukkaaksi äitynyt lenssu. Kohta hymyillään nuhan läpi, kun synttärisaankaritar saapuu treeneistään:)Nam, kakkua:)

  Kaisa,
  kiitos sinä suloinen sanoistasi!Kantoivat eilennä pikkuisia keltaisia kukkijoita nuo oppijani jo kouluunkin ja olivat aivan haltioissaan. Meillä on luokan seinällä kevätbongauslistat:)
  Iloa luoksesi!!

  Irmastiina,
  keltaiset kukkijat ovat vieneet sydämeni! Töihinkin kiikutin pikkuiset narsissit piristeeksi:)
  Voi hyvin!

  Hanna,
  niinpä. Ihana kevät♥ MaSUasukillesi muieka hymy ja sinulle lempeä halaus!!

  VastaaPoista
 12. Hannah, voi että teilläkin flunssa siellä. Potilaalle sympatiaterveinen, tämä oma olo vie hiljalleen kaikki mehut:( Huomisen lepään kotosalla, tänään halusin töihin mennä ja se taisi olla virhe.
  Iloinen terveinen sinne♥ Kaikesta huolimatta nautiskellaan kevään lähenemisestä!

  Hanne,
  kiitos♥
  Oppijat olivat kilvan poimineet leskenlehtiä ja siellä niitä nyt kelluu kipposessa:)

  VastaaPoista
 13. Mammeli,
  täällä kevät askeltaa eteenpäin ja valo avaa nuppuja. Rakastan tätä vuodenaikaa!!

  Iloa ja valoa sinulle!

  Iinu,
  sanoiot kauniisti, kiitos. Kotoilupäivä ja pitkät unet toivottavasti auttavat. Aikamoinen flunssa tästä kehkeytyi. Ulkona paistelee aurinko. Nautin sen säteistä ikkunan läpi:)

  Iloinen ajatus luoksesi!

  PAppi puikoissa,
  sitä kohden on riemullista askeltaa....

  VastaaPoista
 14. Ihanan positiivinen aurinko postaus, lisää säteitä tähän päivään!
  Ilona

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥