torstai 7. kesäkuuta 2012

Loman kainaloisena

Loma otti syliinsä. Asettauduin sen lempeyteen. Päätän nauttia jokaisesta hetkestä vaatimatta muuta. Ripustin oppijalta saadun kukan keinahtelemaan päivänvalon kosketettavaksi. Vielä tuokion soi sisimmässä lasten laulama....se oli onnellinen lapsuus. Omilleni haluan jakaa pieniä asioita kesäänsä, joissa asustaa onni. Metsämansikat, leppäkertun pilkut, kukkaseppeleet, käpylehmät, kaarnaveneet. Mitä muistan lapsuuteni kesistä, sitä tahdon ammentaa tähän juuri alkaneeseen. Pientä  tavallisuutta, joka aikanaan pukeutuu juhla-asuun muistojen joukossa.

Vehreyden helmat keinahtelevat ympärillä. Kielojen huumaava tuoksu parfyyminä talven vaalentamalla iholla. Varpaita suukottaa vastaleikatun nurmen kostea pehmeä. Tyttösen nukkeleikit lumoavat ja kuljettavat maailmaan ,jossa kiire ja pakko ovat tipotiessään.Tänään astuin kesäaskeleita. Tien vierellä valkeana pitsinä hennot koiranputkien kukkavarret. Tiukasti pallona kesätuulessa voikukkien idut. Ohitseni hölkkäävä vanhus ystävällisen hymynsä kanssa. Omat jalat kestävät vain kävellen reippailun. pellon pientareelta kiertyy esiin raidallinen kissanhäntä. Ehdin huomata paljon, sillä päätin, että tämä kesä jakaa osalleni paljon. Antamatta silti mitään ylenmäärin.
Kotipiennar toivottaa tervetulleeksi minut ja tyttösen, joka jalkapallosta punaisin poskin pyytää iltaansa raparperikiisselin. Saunassa lämpenee myös sydämeni. Pienestä ikkunasta kurkkii terassin pöydällä kimppu tien varrelta poimittua kauneutta. Anopin 80v-juhlaan lupasin paljon kesäkaunista. Kunhan aurinko jaksaisi jakaa valoaan vielä lauantaihin. Kalenteriin ilmaantuu sanoja, lupauksia. Otan ne yksi kerrallaan lähelleni, jotta vältyn pakolta ja kiireeltä. Lasten kinastelu illassa talttui yhteisesti nautitulla aterialla. Nyt uinuvat lapsenuntaan aitan hämärässä. Lintujen iltalaulu soi yhtä kirkkaasti kuin eilisessä.

Joskus kaikki avautuu kun uskaltaa toivoa. Esikoiselleni sanoin tänään: uskalla kuunnella sisimpäsi toiveita. Tyttönen leiriltään soitti ja kertoi saaneensa jotain erityistä osalleen. Kuultujen huokausten täyttymistä, tiedän. Olen kiitoksen sanoista kylläinen. Onnellinen monesta saamastani. Uskallan luottaen odottaa erityistä kesää tästä tuikitavallisesta.

Terassin iltalämmössä meitä viihdyttää uuden kesäradion suloiset sävelet. Minusta tuntuu kuin tyyneen tuulisi hiukan. KEsätuulessa soi lupaus hyvästä. TAhdon kaikellani luottaa hyvään. Lasken iltataivaan sineen muutaman huokauksen.
Vierellämme iloitsee yksi ihmeissään siitä, miten yhtäkkiä jokaisessa päivässä kotoilee joku.
Kiitän ja riemuitsen nyt tämän päiväni iloista. Huomiselle riittää omansa. JA kun huoli tai tummuus saa taivaalle pilviverhon, tiedän kaikki tämä on silti siellä. Aina se kuitenkin on. Hyvyys. Luottamus. RAkkauden syli.

15 kommenttia:

 1. Tätä oli suloista lukea, iloitsen kerallasi! Toivon kesäaskeliisi lempeyttä ja levollisuutta.

  Ihanaista kesää sinulle ja rakkaillesi! ♥

  VastaaPoista
 2. Kaunista hyvänmielen lomaa sinulle lämpöisin ajatuksin
  maria

  VastaaPoista
 3. Onnellista kesää sinulle!
  P.S. Tuollaisen kesäradion minäkin haluan :)

  VastaaPoista
 4. Oi niin suloinen kesäradio,
  mistäköhän noita löytyisi?
  Mukavaisia kesäpäiviä sinulle
  toivottelee Leena

  VastaaPoista
 5. Kovasti jo sinua odotin tänne ajatuksistasi kertomaan.

  Tuota kiireettömyyttä opettelen minäkin.

  Oikein ihanaa kesää sinulle ihana.♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tinttarus. Riihipirtissä aammensin taas iloa, onnea ja jaksamista. Uusin eväin laitan kotiani pakettiin. Stressi jäi jäi Riihipirttiin

  VastaaPoista
 7. Hyvällä mielellä luin kaunista tekstiäsi ♥
  Ihanan rentoa lomaa sinulle ja perheellesi ♥

  VastaaPoista
 8. Todella kauniita ajatuksia, sinulla niitä on niin paljon, että voisit kirjan niistä kirjoittaa.Lukijoita varmasti olisi paljon, niin ihanaa tekstiä on ilo lukea.Onnellista kesää sinulle ja perheellesi! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihana tinttarus ajatuksistasi, tunteistasi, hetkistäsi, joita joit sydän auki, valo sisälläsi..
  Niin suloinen olo tuli sanoistasi, kuvistasi♥

  VastaaPoista
 10. Kiireettömyys oikein tulvii tekstistäsi ja kuvistasi. Nautitaan lomasta kaikin aistein!

  VastaaPoista
 11. Hannah,
  kiitos, minä iloitsen sanojesi sylissä!
  NAutitaan kesästä! Olkoon suven suloisuus läsnä päivissäsi!

  MAria,
  sinä suloinen. Saat lämpimimmän loma-ajatuksen täältä vierellesi! Nauti jokaisesta hetken hyvästä!

  Hannele,
  sinunkin kesääsi paljon tuokioita, joissa asuu ilo ja onni. RAdio hurmasi minutkin heti:) Se on Claes Ohlssonilta ja soi kuin unelma!

  Leena,
  siispä mars Claes Ohlssonille. Niitä oli muistaakseni erisävyisiä. Minut hurmasi tämä pinkki. Suloisia kesäpäiviä luoksesi!

  VastaaPoista
 12. Irmastiina,
  :9 olen jaksanut istahtaa koneen ääreen harvakseen. Ensin oli lomanaluskiireitä ja sitten loman suloista syliä:) Mukava kuulla, että jo kaipailit...

  Ihanista ihaninta kesää sinulle!!

  Fred,
  voi sinua! Kiitollinen olen sanoistasi, ne lämmittivät sydäntä! Ihana tietää, että joku kokee täällä hyvänolon hetken!
  Kaikkea ihanaa kesäpäiviisi!

  Marru,
  sinunkin luoksesi toivon hyväntuulen tuulosia ja kesän lämmintä syliä!!

  Tepa,
  sanoit niin kauniisti♥
  Joskus haaveilen kirjoittavani jotakin "oikeaa". Sitten hymyilen haaveilleni.
  Kiitos, sanasi olivat minulle lahja!
  Iloa ja lempeyttä kesän päiviisi! Tule taas!!

  Hitunen,
  näin tehdään!!
  lepoa mielelle ja ruumiille!
  NaUTITAAN KESÄSTÄ KAIKIN AISTEIN!

  VastaaPoista
 13. Hanne,

  loikkasin ohitsesi:)
  Voi hyvin!
  Iloa ja kesävaloa lähellesi, öluoksesi!

  VastaaPoista
 14. Suloista luettavaa!!! Kesäaskeliisi lempeitä ja onnellisia hetkiä, mihin kulkevatkin... Nyt on erikoisen herkkä& suloinen vuodenaika käsillä, nautitaan :)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥