lauantai 23. kesäkuuta 2012

SateeseenMeillä juhannuksen taika oli tavallisuuden ihanuudessa. Yhden lähellemme pysähtyneen kesäpäivän kosketus sulki meitä syliinsä. Aurinko avasi itseään ja kurotti koskettamaan lämpimin sormin. Hymyili kaikellaan ja leikki säteillään. Sipaisi olkapäille punan, kun kasvimaalla kyykkäsin siemeniä multaan. Kasvimaan kupeessa keimailee juhannusruusupensas. Sen kukinnot jakavat huumaavaa tuoksua ohikulkijalle. Tuo huuma saa minut sulkemaan ensin silmäni. Nuuhkin ja hengitän kesäparfyymia. Korviini kantautuu vaimea ,hieman uneen tuudittava surina kimalaisten kiirehtiessä kukinnosta toiseen satojen valkeiden kukkien suuressa kimpussa. Uinahdan ajatuksissani. Hyväntuulen hymy kiipeää auringon kultaamille kasvoilleni. Voisiko tuo hetki olla muuta kuin juhlaa? 

Kesä tuntuu silti viipyvän nupussaan. Eilinen oli kuin Luojan ojentama juhlanäytös. Tänään saapui sade huuhtomaan lämmön pieniksi vesivanoiksi kukkien lehdillä. Tasainen harmaa piilotti iltaa kohti kulkevan päivän. Siivoilimme tyttösen kanssa laatikoitaan. Löysimme juuri kirjoittamaan oppineelta ajalta päiväkirjavihkojaan. Niiden tekstit kutsuivat esiin naurahduksia ja liikutuksen läikähdyksiä. Mielessäni nyökyttelin ylöspäin kiitokseni siitä, että lapsi on osannut itsekseen ammentaa arjestaan ikimuistoista juhlaa. Asettelimme vihkoset kunniapaikalle, sanoin ovat aarteita nyt äidille, itselleenkin ajan myötä. 
Sade pehmentää maata myös aatoksissani. Olen saanut paljon osakseni. Yhdeksänvuotiaat tuntosarvet kääntyvät suuntaani. Aistivat hienoisenkin huolensäikeen. Tässäkin kesässä niitä viipyy vierelläni. Ei mitään ylipääsemätöntä, mutta silti hetkittäin hymyn pyyhkivää. Olen opetellut ottamaan vastaan, mitä annetaan. Muistamaan, miten murheen ovella ilo asuu pihtipielissä. Sateen vaimea tanssi saa eilisen muistot kukkimaan. Saunan ovella tuoksuu pojan tekemä koivuvihta. Pyykkien lajittelun lomassa asettelen ajatuksiani. Kuljet kanssamme tätä matkaa kesästä kesään. Otat syliisi lepäämään ja lasket omin siivin lentämään. Miksi siis murehtisinkaan?! Sateenjälkeisen tuoksun huuma on huomenna luonani.

Oppijan ojentama valkoinen ruusu pääsi väliaikaisesti asumaan viimekesäiseen meiramiruukkuun. Avasi juhlan kunniaksi uuden nupun. Viihtyy paikallaan ja saa ajattelemaan, ettei aina tarvitsekaan kaiken olla juuri ja tismalleen. En tiedä paikkaani, mutta tunnen tässä ja nyt on paras . Näiden vaihtuvien säiden kesässä. Rinnallani rakkaat. Varmana siitä, että on yksi ,joka tietää. Yksi, jonka huolenpidossa on eilisen aurinko ja sen tieltään pyyhkinyt sadetuuli.
Olet  sade kuivalle maalle. Kuin kavaljeeri kanssani kesätuulessa. Keinutat hyvän laineilla ja kuiskaat, miten rakastat. KAnssani kuljet rakkaitteni rinnalla.12 kommenttia:

 1. Hänen armonsa ja rakkautensa tekee arjestamme kauniin ja huolet on kevyempi kantaa.Kiitos sinulle kun olet polkua siihen näyttänyt.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä. Lämpimästi.
  Toivon askeliisi kesän kepeyttä, iloa ja luottamusta♥

  VastaaPoista
 3. <3
  Kiitos taas näitä lämpimistä sanoistasi täällä...täältä käyn ammentamassa voimaa ja elämäniloa!

  VastaaPoista
 4. Olipa ilo lukea kaunista tekstiäsi.
  Tätä uutta ja muutamaa vanhempaakin.

  Kiitos sinulle.♥

  VastaaPoista
 5. MAria,
  iloitsen suuresti tuon polun pään asettumisesta jalkojen alle. Se on paras polku, jota kulkea voi. Luottaen,arjen pienistä hipuista suurta iloa löytäen. Huolenpito ei häviä.
  Sateenjälkeinen tuoksu huumaa tässä aamussa. Lintujen laulussa soi uusi kaunis päivä.
  Voi hyvin kultainen!♥

  HAnnah,
  luottamus kainalossa on hyvä astua eteenpäin. Olen huomannut, kun huoli on läsnä, sitä vasten moni pieni ilonmuru kasvaa mittaansa isommaksi. Molempia tarvitaan. Terveys nousee arvoonsa, kun siitä menettää murusen.
  Sateen jälkeen paistaa aurinko. Suuri viisaus kuluneissa sanoissa:)
  Iloa ja valoa lähellesi, ihana!♥

  Kirsikka,
  voi kiitos sanoistasi! Eilen mietiskelin taas ties moneenko kerran, että onko Riihipirtin aika hiljalleen sulkea ovensa. Sanasi antoivat taas uusia päiviä sen elämään!
  Ilonsäikeitä jokaiseen päivääsi! Sinusta kiitollisena♥

  Irmastiina,
  kiitos sinulle, kun aina jaksat täällä käväistä. Lämmität mieltä sanoillasi.
  Voi hyvin ystävä!♥

  Kodinhenki,
  sinunkin sunnuntaillesi paljon iloisia ja valoajakavia aatoksia! Nautin sateenjälkeisen lempeyden uutta esiin puskevasta voimasta.
  Ilahduin, kun kävit♥.

  VastaaPoista
 6. Jakamasi ajatukset huokuvat luottamusta ja kiitollisuutta, rohkaisten sydämestä sydämeen - kiitos! Lahjasi kirjoittaa on kuin moderni psalmienkirja, ajatuksesi rakentavat ja tuovat lähemmäksi Häntä: lukiessani blogiasi "Saan maistaa hyvyyttäsi joka aamu, sillä Sinuun minä luotan". (Ps. 143:8, vapaa tanskalainen käännös).

  VastaaPoista
 7. Nina,
  sanasi ottivat minut syliinsä ja kuiskivat jotakin niin kaunista ja hyvää, etten edes ihmettele poskelleni vierähtänyttä pientä pisaraa. Ilosadetta.

  Kiitos♥

  VastaaPoista
 8. Niin kaunis postaus jälleen... Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 9. Kiitos taas tästä ihansat postauksesta. ♥
  Levität näillä postauksilla ympärillesi Kristuksen tuntemisen tuoksua. (2 Kor.2:14)

  VastaaPoista
 10. Voi Tinttarus, älä enää edes uhraa pientäkään ajatusta blogin lopettamiselle! Yhdyn täysin edellisiin kommentteihin: sanoistasi saa aina jotain evääksi eteenpäin. Sinulle on annettu sanoilla pukemisen lahja, älä siis pistä sitä piiloon.

  VastaaPoista
 11. MAri,
  kiitos. Suloisia suvipäiviä sinulle!

  Sylvi,
  kaunein kiitos♥ Lämmitit sanoisllasi. Kaunis ajatus♥ja jos niin sanani tekevät, olen enemmän kuin kiitollinen!

  Hitunen,
  lämpöinen kiitoshalaus♥
  Ajoittain ponnahtaa mieleen, etten osaa Riihipirttiin kirjoittaa mitään, mitä en jo olisi sanoiksi ja riveiksi tänne aiemmin laittanut. Juuri niihin hetkiin saan tänne niin kauniita ja lämminhenkisiä kommentteja, että ajatukseni siirtyy ja jatkan. Ystäväni joskus sanoi, että jos yhden kirjoituksen kautta edes yksikin sen lukenut kokee jotain hyvää, on kirjoituksella tarkoitus. TAidan kohottaa katseen ja kiitoksen korkealle.
  Ihanaa, että olet siellä♥

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥