lauantai 1. helmikuuta 2014

Omakseni♥

 
 Unitunnit olivat ahkeroineet, levitelleet pehmyttä valkeaa oksilleen. Aamun horisontissa häämötti väistyvä hämärä. Yö työnsi tammikuun taakseen ja herätti helmikuun vierellemme jakamaan omaansa. Käsissämme jälleen yksi uusi alku. Maisemassa uusi puhtaus. Kaikki on mahdollista, kunhan uskon, että on. Helmivalo lakaiskoon pois kaiken sen, mikä estää näkemästä aivan lähelle.
 Päivääni mahtui suloinen kohtaaminen. Kevään laulua odotellen-näyttelyn avajaisiin huristelin innoissani, jännityksen puna poskikummuille kohonneena, sydän odotuksen riemua rummuttaen. Hauraan surumielisten neitojen kasvoilla viipyi herkkyys, joka peilaa tekijänsä sielunmaiseman syvää hyvää. "En halua jäädä syksyyn"-tyttö pääsi omakseni. Se veti puoleensa ja annoin itselleni ajan katsahtaa sen tarjoamaan peiliin. Näkemään omat kasvoni. Omat sisimpäni solmut. Elämän syys tuulettaa oksistoistamme irti turhaa. Se korjaa antoisan sadon talteen voimaksi tulevaan. Pukee hetkeksi hehkuvien värien loistoon ja tanssittaa syyssoiton verran. Riipiikin, kunnes tyyntyy , antautuu lepoon, odotukseen.
 Kuvan tyttö näki lävitseni, tarttui kädestä ja saa luvan kuljettaa kanssaan kevääseen. Eteenpäin. Myötäisiin tuuliin, jotka soittavat täyttyvien lupausten seiniin kirjoitettuja runoja rajattomasta rakkaudesta. Sävelin, joissa helähtää huolenpito. Syksyn syli avautuu ja päästää lentoon, vapauteen.
Tyhjyydessä odotteleva kauneus on täyttymisessä. Tähän päivään mahtui hyvää, joka valaisi sitä pimeää, missä kivun käytävästä nousevat portaat huolien halliin. Eteisenä ilolle ollut murhe avasi porttinsa. Minunkin maisemaani levittyi uuden lumen puhdas huntu.

23 kommenttia:

 1. Kaunista Tinttarus!!♥

  Tällä viikolla kuulin ja jäin ajattelemaan lausetta; "Kun Herra antaa ahdingon, Hän antaa myös samalla ulospääsyn"...tämä ajatus kosketti. Kuinka monta kertaa, sitä luulee, että täytyy itse kaikki voimansa käyttää ja kiirehtii - ihan liikaa....Kyllä, meillä on oma vastuumme, mutta vain juui sen verran kuin kykenemme, ei yhtään enempää...:)

  Iso, lämmin halaus sinulle!♥ Kevättä kohden mennään....♫♪

  VastaaPoista
 2. Samansisältöisin ajatuksin olen tammikuutani taittanut. Siihen, mitä osaksemme sallitaan, on valmistettu ja annettu ennalta myös keinot ja voimat kestämiseen.
  Ilahdutit käynnilläsi♥

  Helmikuun hetkiin tarttukoon paljon hyvää ja lempeää osallasi!!

  VastaaPoista
 3. Hannen taulut ovat kauniita....olisin halunnut olla tänään mukana avajaisissa, mutta en päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina,lämpimästi suosittelen visiittiä sinne. Kauniit kuvat olivat tauluissa lumoavia. Ja Hanne Sielukas,kaunis kuin tekemänsä tytötkin! Olin niin iloinen että sinne ajelin.
   Helmikuista valoa päiviisi!

   Poista
 4. Oi, sinullakin on nyt oma tyttö!
  Kuinka kaunis.
  Minullakin on, enkä lakkaa ihastelemasta sitä. Tarinaa mitä se kertoo lempeästi mutta totuudellisesti, ja aivan selkeästi minusta :)

  VastaaPoista
 5. Paula,
  Hannen tyttöjen hauras kauneus on koskettavaa. Olen onnellinen kun sain lunastaa yhden omakseni. Iloitaan muiden kertomasta tarinasta,omani on kuin kuvastin,josta näen itseni.
  En saa enkelitorsoasi mielestäni....
  Valoisia helmihetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän enkelitorsoni haluaa sinulle kertoa? Minä taas jäin sanoihisi, ja mielessäni siintelee keraaminen enkeliparvi toteutusta vaille, joten kiitos! Valoa helmeilevälle päivällesi!

   Poista
 6. Oi miten hieno! En halua jäädä syksyyn...kaunis!!

  VastaaPoista
 7. Satu,
  eikös! Tyttöni saa viipyä Hannen näyttelyn loppuun siellä, mutta sitten se saapuu seinälleni, olen niiiiin iloinen siitä!
  Helmivaloa sinulle!!!

  VastaaPoista
 8. Kaunis ja puhutteleva taulun tyttö.
  Nyt mieli on sellainen, että haluaisin olla siellä syksyssä, jäädä sinne ja pysyä. Talvinen valkoisuus häikäisee ja masentaa, en itse jaksa uudistua eikä minulle uudistautumista suoda. Olen väsynyt, kipeä ja yksin.

  VastaaPoista
 9. Elina,
  olen hetken sanoja vailla sanojesi edessä. Suljen sinut huokaisuuni. Meitä laitetaan välillä paikalle, joka tuntuu kohtuuttomalta, voimat vievältä ja synkin sävyin maalatulta. Lujasti tartun kuitenkin varmuuteen siitä, että selviämme. KAikellani toivon sinulle kaiken keskelle kuitenkin valonpilkkuja.
  Pysy syksyssä, kunnes hiljaa jaksat sieltä kulkea kevätvaloa kohti.
  Siunausta kaikkeesi.

  VastaaPoista
 10. Niin on kaunista ja syvällistä, kiitos sanoista, kiitos kuvista... tämäkin blogisi on kuin peili, jota on hyvä katsoa... ei ainakaan pahenna, vaan päinvastoin:) Syksystä tulleena, valoisin terveisin -Jaana

  VastaaPoista
 11. Jaana,
  kiitos♥ Olen hurjan kiitollinen ja iloinen, jos sanani laineilta voi joku joskus kurkistaa sielunsa kuvajaiseen!
  Iloa helmikuun päiviisi!

  VastaaPoista
 12. Viipyisin sanoissasi ja kuvissasi vaikka kuinka pitkään.
  Ihmeellistä miten varjojen ja tumman kauden jälkeen tulee yllättäen valo. Yllätyin itse töissä pitkän synkän vaiheen jälkeen siihen että polvellani on vaaleanvihreä kangas , itse valitsemani. Tähän asti sävyt ovat olleet kaikin puolin tummaa . . kankaissa , vaatteissa , elämässä . . Ja nyt yllättäen olen valinnut VAALEANVIHREÄN kankaan kaikista mahdollisista väreistä ja sävyistä. Jokin liikahti sisälläni ihmeellisellä tavalla ja huokaisin : joko nyt on aika nousta hämärästä valoa kohti . . ?

  Valoisia päiviä taivaan Isän varjeluksessa meille jokaiselle
  -Sari -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari,
   iloitsen puolestasi! Valo voittaa aina. Ennemmin tai myöhemmin se laajenee ja jakaa ympärilleen ilon.
   Vaaleanvihreä on uuden kasvun väri. Anna sille kaikki tila ja se leviää!
   Kiitos, kun sanot sanoistani niin kauniisti♥ Lämmittää mieltä.
   VAlon kajastuksia päiviisi!!

   Poista
 13. Hei sinä sielun siskoni ♥
  Miten hurmaavasti ja kauniisti taas ilmaisit tuntojasi, ajatuksiasi. Olen niin onnellinen ja ylpeä kun tauluni pääsee sinun kotiisi!!
  Oli niin suloista saada kohdata sinut!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä onnellisena odottelen taulua kotiin:)
   Kiitos kun sain tulla!!
   Kohtaaminen oli lämmin ja tuotti paljon iloa!!

   Poista
 14. Aistin tekteistäsi omia tuntojani, kenties iloni eteisenä toimiva murheeni on jonain päivänä väistyvä ja sieluni soi rauhan säveliä. Kiitos Tinttarus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. USein murhe tai suru, jokin painava onkin vain ilon eteisaula!!

   Poista
 15. Sanaton kiitos ihanista sanoistasi!
  Toivon sinulle kevätaurinkoa kipujasi lievittämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle♥
   Valo laajenee, iloitaan siitä!!

   Poista

Kiitos ajatuksestasi♥