perjantai 7. helmikuuta 2014

Tartun valoon

Pehmyt usva piilotti aamutienoon ja tutun tien. Levollisille ajatuksille  aamutila oli ahdas. Onnekseni valo oli ehtinyt piirtää polkuja aiempiin päiviin. Jätti vielä pienen hämärän. Sen, jota vasten peilaamalla kajastukset kirkastuvat. Taisi olla taivaan lahja saada kohdalleen puheääntäni korjailevaksi ihminen, joka oikeasti on IHMINEN. Kuuntelee sanojeni taakse ja välittää. Kysyy jaksanko ja hymyilee ymmärtäen. Ja juuri siitä se myötätuuli saa purjeet. Kehaisikin sen verran, että jaksan hymistä ja myhäillä, puhaltaa ja hengittää varmana ja vapaana. Opin kuuntelemaan itseäni uusin korvin. Ja sain vielä tohtorinkin, joka naisena naiselle hymyili ja välitti, oli hetken vain minua varten. Tutki ensin, kertoi sitten hyvää, jonka voimin leijailin takaisin oppijoiden keskelle. Oma ilo pulppusi niin, että tartutin sitä tänään yhdeksääntoista taimeen. Kohottivat oitis varsiaan ilovaloon! Peitelköön aamusta pellon ylle viihtymään jäänyt sumu jäljellejääneen epätietoisuuden ja pelon. Ääni kantaa ja se riittää nyt.  Rakastan sinua valtavasti, sanoo rakas ja tietää, että tarvitsen sanat vahvuudekseni ,jotta jaksan nähdä vain sen valon. Sen, joka ajallaan peittää lopunkin pimeän ja puhaltaa sumun kauas taivaanrannan taa. Lukuisissa illoissa tyttösen pyyntö: ota äidin sairaudet pois. Taitaa tuo pikkuisin kuulla äänen , joka laskee sydämelleen suurimman siunauksen sanat täynnä laajenevaa rakkausvaloa.
Silta viikonlopun villasukkaoloon on nyt pitkä. Pakollista oman opin lisäämistä on tarjolla huomiselle. Päätin tutkailla päivää päästämättä apeutta vierelleni. Kaippa se jotain jakaa, vaikka paljon ottaakin. Poikanen ja rakas pakkaavat jalkapalloreput ja reissaavat toiseen kaupunkiin. Neitonen nappaa pienimmän mukaansa lasten puuhapäivään. Kiireeksikin tämän viikon lopputaipaleen voisi nimetä, mutta puuhakkuus kuulostaa levollisemmalta.  Sunnuntaissa häämöttää hengähdys. Sanojen ja laulujen hoiva. Metsäpolku ja mailleen painuva päivä.
Kaikki ajallaan. 
Tänään riittää hento valonjuova, joka kasvatti itselleen siivet. Sumun takaa paistaa aina valo!

10 kommenttia:

 1. Sain itse vihdoin päätöksen jonka avulla saan olla pieni.Työmäärä suhteutuu omiin voimiin jatkossa.Olo on kiitollinen ,pieni voi olla tärkeä.Sinä olet rakas ja tärkeä niin monelle,myös minulle.Kuuntele ja helli itseäsi tänä viikonloppuna.Lämpöisin ajatus
  maria ystäväsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omien voimien kuunteleminen on viisaus. Ja totisesti pienikin on tärkeä! Kiitos kultainen ystävä siellä, sanot niin sydänlämpöisesti♥ Veso-koulutus oli kuitenkin paljon antava, vaikka ajattelin sen vievän enemmän kuin antaa. Nyt nautin omieni läsnäolosta, punaviinistä ja villasukkailusta kotosalla. Huomenna laulaa tyttösen kuoro seurakunnassa. Olen ajatellut sinua paljon. Toivon viikonloppuusi paljon hyvää!

   Poista
 2. Tänään oli harmaa päivä mutta sen harmauden läpi pääsi tuo voimakas valo, kevään lupaus.
  Näenkö harmauden vai valon?
  Ihanaa, kun sinulla on lähelläsi rakkaita ihmisiä ♥
  kaikkea suloista sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaata maisemassa, mutta mieleen hiipi valoa. Siitä olen kiitollinen. Huoli omasta terveydestä painaa, mutta tiedän, etten ole yksin. Rakkaus on joskus paras lääke.
   Paljon ihanuutta viikonlopun tuokioihisi ja kiitos niin kauniista kortista jälleen. Minulle jokainen lähettämäsi on hurjan rakas aarre! Nähdään pian.....

   Poista
 3. Lähetän rakkautta ja valoa. Teitä viisaita naisia on niin hyvä lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valolla on uskomaton voima. Niin myös valoisilla sanoilla. Kiitos sinulle näistä, jotka tipautit tänne!
   Ystävänpäivän viikkoosi paljon helmeilevää ilovaloa!! Ja ♥-lämpöisiä ajatuksia!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Vaikka kelit eivät ole mitenkään niin ihanaiset (vettä, kuraa, sohjoa...) niin tämän viikonlopun, jopa illan pimeällä koiraa lenkittäessä, on tuntunut jotenkin niin keväiseltä! Enenevää valoa alkavaan viikkoosi toivottelen!

  VastaaPoista
 6. These yellow flowers are so pretty. You have the loveliest pictures, my friend. Your snow is beautiful. We have rain rain rain here in California, and very much needed.

  ~Sheri

  VastaaPoista
 7. Kauniisti kirjoitat, ihmettelen vain tätä runollisuutta ja lämpöä joka sanoistasi välittyy! Toivottavasti olet saanut levähtää ja voimaantua... Valoa tulvahti tänne hurjasti yön aikana lumisateen muodossa. Kaunista ystävänpäiväviikkoa <3

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥