tiistai 11. helmikuuta 2014

Pysähtynyt päivä

Ikkunan takana väsyneet puut, yksinäiseltä näyttää maisemansa nyt, kuin kaipuu kulkisi oksistoissa. Poissa on lumi, sulanut kimmeltävä kuura, hiipunut tuulen leikki, piiloon lennähtäneet talvilinnut. Pieninä helminä tiivistynyt sumu hymyilee hentojen oksien varsissa. Kunnes kyynelsade suukottaa tummunutta maata. Usvakostean harso peittelee kohtaa ,missä taivas laskeutuu maahan. Raja hämärtyy. Tänään olen sen kanssa yhdessä vailla selkeitä ääriä vain tasaisen harmaa,  flunssa pysäytti arjen. Kotoilen ja annan itselleni luvan kuunnella , mitä keho jaksaa, eikä se jaksa. Ajatuksetkin saavat harhailla omilla teillään. Levähtävät vierelläni kuljettuaan tyhjin taskuin ympäriinsä.
 Ystävyyden viikossa kiitän omistani. Sinusta, joka jaksat kulkea rinnallani läpi arjen ja juhlan, valon ja hämärän. Sinusta, joka jaksat valaa uskoa mahdollisuuksiin. Sinusta, joka olet tässä, vaikken sinua nää. Sinusta, joka laskeutuu sydämelleni ja joka avaat omasi minun levähtää. Jokaisesta yhdessä itketystä itkusta, lauletusta sävelestä, huokaistusta rukouksesta, kuljetusta askeleesta, nauretusta riemusta. Jaettuna huoli hälvenee, jaettuna ilo laajenee. Kannustan, rohkaisen, luotan niin kuin sinäkin. Uskon kanssasi hyvään silloinkin, kun musta jättää taakseen valkean. Kuunteleva korvasi ei väsy, kättesi kosketuksessa säilyy pehmeys. Rohkaiseva sana vesitilkkana janoiselle. Tänään minulla on aikaa hiljaiseen kiitokseen. Ystävyyden helmistä kokoan nauhan. Katkeamattoman ja lujan, kauniin. Jokaisella oma sävynsä. Ja kaiken yllä Hän, joka ohjasi jokaisen kohdalleni!
Pysähtyessä ehtii nähdä, miten hiljaa lipuu ajatus irti laituristaan. Kuin hyväillen pintaa, jättäen lähelleen hyvän, olon jostakin, mitä kannattikin odottaa. Harhailivat aikansa, asettuivat sitten kanssani hiljaisuuteen, löysivät polkujensa päät. Nyt vastaan kutsuun. Annan ajatuksia keinuttavan musiikin kuljettaa unikuviin. Harmaan päivän keskelle piirtyy uusi sävy. Pieni onni.

30 kommenttia:

 1. Ihanat vanhat kengät...:)
  Pikaista paranemista sinulle Tinttarus♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkaan ensimmäiset:)
   Kiitos, nuhatukkoisuus imaisee voimia ja keinuttaa ajatuksia, mutta onneksi kuume meni menojaan.
   Ystävänpäiväviikkoon ihania ajatuksia sinulle!

   Poista
 2. Voi, että, miten joku osaakin kirjoittaa noin ihanasti ja kauniisti. Tekstisi on kuin koru, hitaasti leijuva lumihiutale, joka pehmeästi laskeutuu maahan, tai kuin puro joka solisee iloisesti. Tulee niin rauhallinen ja hyvä olo sanoistasi. Sinulla todella on sanojen lahja. Kiitos että jaat niitä meillekin. Siunausta elämääsi ja sanoihisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos♥ sanasi silittivät poskeni nukkaa ja nostattivat hyvän mielen hymyn suupieliin!
   Ilon ja valon leikkejä vierellesi! Ottakoon hyvä sinua kädestä ja kuljettakoon mukanaan tässä ystävyyden viikossa.
   Olen iloinen visiitistäsi luonani!

   Poista
 3. <3
  Kiitos Sinusta ja kiitos ajatuksistasi,jotka puet niin kauniisti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ kiitos sinä suloinen !
   Iloa ja siunausta viikkoosi!

   Poista
 4. Tinttarus, LÄMMIN KIITOS, kun sinä olet sinä ja siellä!!♥♥

  VastaaPoista
 5. Silmät kyynelissä näitä aina luen. Ystävyyttä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua♥, kiitos.
   Ihana olet!
   Ystävyyttä, sitä ja paljon sen tuomaa iloa!!!

   Poista
 6. Minun on palattava tänne uudestaan vielä lukemaan tämä. Mutta kehoa on hyvä pysähtyä kuulemaan välillä, sillä on aikamoisia tarinoita kerrottavanaan, olen huomannut. Voimia jaksaa flunssan kanssa, se on väsähdyttävä seuralainen vaikka tuokin levähdyksen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meinasin olla hirmureipas ja tänään jo kulkea työarkeen. Työkaverin viesti toi viisautta ja annoin itselleni vielä tämän yhden lepopäivän. Ihan olisi opettelemisen paikka osata olla itselleen armollinen. Toisaalta hyvähän sekin, että työ viehättää niin, että sinne herää kaipuu heti, kun keho hiukan asettuu aloilleen:)
   Tänään on hyvä päivä nauttia jakamastasi musiikkitaivaallisuudesta lisää. Oi, että, minulle uusi tuttavuus ja oikeesti taivaallista♥ Annoin sen illassani kuljettaa(ihan vaan you tubettamalla) ja sehän vei mennessään levollisuuden laineille keinahtelemaan........
   Kiva, kun piipahdit täällä.

   Poista
  2. Voi onpa ihanaa että löysit jakamani musiikkitaivaallisuuden! Melko uusi tuttavuus minullekin ja nytkin se soi taustalla. Liki yhdentekevää minkä kappaleen valitsee. Valtavan kaunista.

   Poista
 7. Olet aarre.Tervehtymistä.Hali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään vielä villasukkailua kotosalla ja harmaata maisemaa ihmettelen ikkunan läpi. Siinä on jotain herkkää.
   Voi, sinä suloinen siellä, iloitsen sinusta♥
   Ystävyyttä ja hymyjä täältä!

   Poista
 8. Yksinäisyydestä katselen tätä viikkoa. On kortteja, lahjoja ja ennenkaikkea ihmisiä. Sivusta katson, enkä näe kuin seinän ja halkeaman sen rappauksessa. Yksin , muitten keskellä touhua, yksin silti.
  Peittelen sinut lämpimiin ajatusiin ja paranemisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoissasi samaa kuin puiden oksissa hetken kiinni tarttuneissa sumukyynelissä.
   Jospa osaisin lohduttaa, haluaisin niin♥
   Laitoin sinulle kysymyksen kommenttilaatikkoon luonasi....
   Suljen sinut sydämen huokauksiin nyt.

   Poista
 9. Sinulle ihan kaikkein parasta toivon ja pyydän Tinttarus! Lempeää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ kiitos Kaisa!
   Sinulle viikonloppuusi iloa, ystävyyttä!!!

   Poista
 10. Onni on ystävyys ja jaettu ilo. Onni on olla yhdessä ja mennä kauas, korkeuksiin asti. Hyvää ystävän päivää, viikkoa, ystävyyttä on jokainen päivä.

  VastaaPoista
 11. Oh, I love this wire angel, she's sweet. You know, there used to be an angel shop next to my town, and I would go in there all the time. They closed the place years ago, and I really miss it.

  I wanted to send you Valentine wishes. I hope your day is filled with happiness and love.

  ~Sheri

  VastaaPoista
 12. I can't read your wonderful words today, as the translation button is not working. Not sure why. :~)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have collected angels for many years. I´m an angel-lover:)
   It´s nice to have you visiting here. Hope you get your translation work again!
   I use my words "against" the finnish language rules, a bit like poetry-style. I hope you get the ideas by translationbutton even though. My english isn´t so good.....

   I´m happy I found your blog, there is so much beauty!!

   Have a happy valentine♥♥♥

   Poista
 13. Kyllä se niin on, että kiitollisuus on tälläkin viikolla ollut päällimäinen tunne, kiitollisuus siitä, että on niin paljon läheisiä ja ystäviä, pitäkäämme huolta toisistamme. Oikein ihania helmikuisia päiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähelläolevat rakkaat ja tärkeät ovat valtavan suuri voimavara ja lahja!
   Käväisin herkkujasi tänään kurkkimassa ja salaattiehdokkaita tutkailemassa:) Olet mestari paitsi loihtimaan herkullista myös laittamaan niitä silmällekin iloksi tarjolla.
   Helmeilköön helmikuu iloa vierellesi!

   Poista

Kiitos ajatuksestasi♥