lauantai 28. joulukuuta 2013

Hentona herännyt vahva päivä♥

 Unikuvien hunnun läpi raotti ovensa uusi aamu, asetti ympärille jakamansa armon.  Kätteli päivää vaihtumattomin sävyin. Horisontissa puiden silhuetit seisoivat valmiina uusiin tuuliin. Päätin olla minäkin avoin tälle päivälle osakseni tarkoitetulle. Rakkaan sormet löysivät omani ja sulkivat lomaansa. Tuokion ajan olin hauraana tuulen lailla vahva. Harmaus heittelee varjonsa kaiken ylle, valo pitää houkutella hetkiin. Tänään se löytyi metsän siimeksestä. Askelten alla sammalmättäiden pehmeät lumettomat tunturit. Myrskyn jäljiltä vihreällä aavalla lepäävien runkojen rauhallinen uni. Puron solinassa kevät keskellä talvea. Tyttönen ihmetteli hiidenkirnua kallion kupeessa ja haukkuvainen otti retkestään ilon irti. Ajatuksiin tarttui toiveikkuutta ja heleämpää valoa, levollisen metsän tuoksu hentoon hiuskiehkuraan. Tänään metsä oli minulle kirkko. Tuulen huokauksissa kuulin haikean sävelen. Kotiin kannoin oksan, jolle naava oli kasvattanut ihan pienen enkelin siivet.
Edessä siintää uusi puhtoinen vuosi, jolla on annettavanaan juuri se, mikä hyväksi on. Ihan pieneksi kasvaessa, jokin suuri mahtuu ottamaan sijaa. Hymyilen metsäpuron solinalle joulukuisen päivän kulussa. Enpä olisi sen äärellä hymynnyt, jos lumivaippa olisi ehtinyt paikalleen. Joskus asioilla on uudenlainen järjestys, jotta jokin hento saa tilan kajauttaa valonsa, jakaa ilonsa ja antaa juuri sen, mikä kasvattaa jotakin hyvää. "Sinä hymyilit", sanoi rakas. Kun pelko on pessyt kyynelvirroin kasvoja, on uurteiden keskellä värähtävä hymynhäivä kuin auringonpaiste sateisen viikon jälkeen. Kaikelle on paikkansa, aikansa ja tarkoituksensa. Pimenneeseen iltaan satoi uutta vettä.
En kylläänny joulukuusen kauneuteen. Annan katseen poimia valonsäikeessä pyörähtelevien koristeiden lumoa. Herkkää tanssia, joka heittää varjonsa seinien hämärään. Jokaisella oksien kantamalla on oma tarinansa. Siipien suojissa kurkisteleva valo kertoo omaansa. Uskallan sukeltaa aina uuteen satuun. Pimeä on piirrellyt päiviin kuviaan, harmaa havisuttanut ajatuksia. Huomiselle luvattu aurinko sai poikasen suunnittelemaan palloiluretkeä lähikentälle yhdessä yökyläilevän toverinsa kanssa. Rakkaalla edessään työpyhä. Tyttönen tankkaa isän lämpöä sohvan mutkassa. Neitonen päättää elokuvailtansa ystävän luo. Tyttöjen juttuja riittää pikkutunneille asti. Huomaan sulkevani jokaisen vuorollaan pyyntöön, jossa huolenpito ja hoiva ottaa paikkaansa. Voimassasi kulkien synkimmillekin pilville piirtyy hohtava reunus. Tämänpäivän kokoinen onni.
Sade suukottaa mustaa maisemaa, yö avaa syliään. Sytytän kynttilöihin liekit ja annan kaiken raskaan painua mailleen. Valo laajenee aina niin isoksi, että voittaa pimeän.14 kommenttia:

 1. Voi näitä sinun tekstejäsi, kyynel tulee silmään! Niin kauniisti kirjoitat. Sanan säilä on hallussasi, sanoissasi niin vahva sointu, kiitos♥

  VastaaPoista
 2. Hanne,kiitos. Hauraana ollessa huomaa pienissä häivähdyksissä paljon vahvaa hyvää. Tähän aamuun saapui valoisa taivas. Pitkän sadepimeän jälkeen se tuntuu paratiisilta:)
  Pian alkavaan vuoteen sinulle paljon hyvää ja valoisaa!

  VastaaPoista
 3. Niin herkkää, kaunista, sanoja, jotka pääsevät syvälle.
  Kiitos niistä ♥

  VastaaPoista
 4. Sinulle todella on suotu sanojen soljuva ja runollinen sävelasteikko!! :)
  Täällä myös meidän yksi poikanen on käynyt pallottelemassa lähikentällä yökyläilykaverinsa kanssa. Paljon on mitä lasten tekisi mieli ulkona touhuta ...jos olisi talvisemmat kelit. Nyt Uuden vuoden kynnyksellä toivotaan että talven säät lumen kera meille koittaisi :)
  Valoa &Iloa <3

  VastaaPoista
 5. Onpa ihana pysähtyä lukemaan tekstejäsi, ja katsella lukemisen lomassa kauniita kuvia! Kaikkea hyvää sinulle alkavaan vuoteen!

  VastaaPoista
 6. Hanne,
  kiitos. Tuntuu hyvältä tietää,että sanat voivat koskettaa.
  Toisinaan tuntuu,ettei sanoja löydy ja joskus ne solisevat puron lailla. Tuolla metsän uumenissa sisimpäni soi.
  Iloitaan kaikesta mitä uusivuosi tuo tullessaan .

  VastaaPoista
 7. Tuia,kiitos ihanasti sanoit!
  Talven tekemisiä täällä pikku ihmiset niin kaipaavat . Pojat palloilivat posket punaisiksi ja illansuussa ottivat tytötkin mukaan juoksulenkille. Eilisessä vilahti valo,nyt hiipi harmaa takaisin taivaalle.
  Ilovalon säteitä alkavalle vuodelle.

  VastaaPoista
 8. Reija,mukavaa että löysit tänne ja viihdyit sanojen ja kuvien rantamilla. Tule taas!
  Alkavalle vuodelle toivotan paljon valoisia hetkiä ja ilon säikeitä.

  VastaaPoista
 9. Kaunista tekstiä! Kunpajaksaisin uskoa että ensi vuosi antaa sen mikä hyväksi on. Sitä joudun ensi vuonna ehkä oikeasti opettelemaan....

  VastaaPoista
 10. Tinttarus, tulin toivottamaan siunausta uuteen pian alkavaan vuoteen 2014 niin sinulle kuin kaikille rakkaillesi!!

  Lämmöllä, Marikki

  VastaaPoista
 11. Näitä sinun sanojasi on jo alkanut kaipaamaan. Ihanaa kun täällä saa käydä aina tankkaamassa rauhaa omalle sielulleen. Kiitos siitä sinulle Tinttarus ja kaikkein parasta toivotan vuodelle 2014

  VastaaPoista
 12. Hei.
  Lueskelin vanhaa blogiani ja päätin kurkata tänne, josko vielä pidät blogia. Ihanaa, ku n löysin tänne taas pitkän ajan takaa.

  Palaan nyt kyllä tiuhempaa.
  Hyvää ja siunattua alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 13. Isä Jumalan läsnäoloa kaikissa hetkissäsi, Tinttarus.

  Sanat soljuvat kauniisti sointuen, kuin taivaan säveliä lukisin.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥