maanantai 2. huhtikuuta 2012

Huhtilumen kuljettamia ajatuksia

Sairaspäiväni aamussa oli hurjasti uutta valoa. Ulkona heräämistään venyttelevä maisema oli muuttunut puhtaaksi. Eilisen taivas oli levitellyt hentoja lumiuntuvia kaikkialle. Takatalvi sai kuitenkin suussani pehmeän ja lempeänkin kaiun. En harmitellut, vaan katselin ikkunan takana olevaa toiveikkain silmin. Hiljaisuus on hoivannut ääntäni. Aamuuni mahtui lohdun säveliä. Ammensin musiikista puhtia paranemiseen. Uusi puhtoinen päivä avasi tyhjät lehtensä eteeni.
Huhtilumen yllätys lepää pihakuusen vahvoilla oksilla. Minä olen loikoillut väkevillä käsivarsilla. Tutun laulun sanat soittavat olooni tunnetta, jossa asustaa hyvyys ja vahvuus. "Sun läsnäolossas mun sydän huokaisee, ei kaltaistas oo.Ja arkuus, pelko vaihtuu Sinun täyteytees...."  On ollut hyvä olla. Vain olla.
Tyttönen soittaa huoneessaan lastenlevyään. Pääsiäisriemu on yhteinen, soimaan se saa sydämen, soljuvat oppijoitteni luotakin tutuksi asti harjoitellut sävelet. Laulaa kaikellaan . Annan itselleni luvan vaeltaa riemun alkulähteille. Ajatusten siivin. Mietteissäni istahdan yhteiselle aterialle. Kavahdan yllättäviä uutisia. Kuulen hennot lintujen liverrykset tummuneen taivaan alla puutarhan oksistoilla. Vaivun raukein silmin uneen puiston viileässä pehmeydessä. Aistin hetken lähestyvän. Haistan palavan öljyn soihtujen halkoessa pimeään polkua vangitsemaan tulijoille. Havahdun tähän huhtikuun valopäivään takaisin. Hymyilen sisäänpäin. Jarrutan ajatusteni virtaa.


Kunhan flunssan selkä lopullisesti taittuu ja ääni kulkee. Kunhan minun takatalveni sulaa kevätaurinkoon. Kunhan. Puen kodin pääsiäiseen. Pienesti ja harkitusti. Äidiltä saadut kiviset munat ovat jo esillä. Niiden sisältä ei löydy yllätystä kuin suklaisista lasten eilen naapurin mammalta saamista. Mutta ne muistuttavat siitä iloyllätyksestä, joka löytyi kerran kauan sitten. Poisvieritetyn kiven takaa.

Nyt keittiöstä hiipii kahvin tuoksu. Tyttönen keitti. 
Hiljainen viikko. Sydämellä ja ääneen sanomattomina sanoina.
Voi hyvin♥

9 kommenttia:

 1. Aamulla oli mukava katsoa ikkunasta ulos, kun luonto oli peittynyt ihanaan valkoisen lumi huntuun.

  Kuvasta pisti silmiini, kaunis juustomuotti ja äitisi antamat kivimunat ovat ihanat.

  Pikaista parnemista sinulle ja ihanaa pääsiäisviikkoa.♥

  VastaaPoista
 2. Irmastiina,
  kummallista, muttei tullut sellaista voi kauheaa, takatalvi, ajatusta ollenkaan!
  Juustomuotti on wanha, sillä on kaverikin meillä:)Kaikki vanha kun ihastuttaa!!
  Kivimunat pääsevät joka vuosi näkösälle pikkuisen eri tavalla. Nyt tönöttävät puulaarissa rautaristin kavereina!
  Hiljalleen olo alkaa kohentua. Keskiviikoksi haaveilen töihinpaluusta. Haluan niin ehtiä itse kertomaan oppijoille pääaiäisaamun ihmeestä. Työtoveri/ystävä teki ihanan hautaluolan liisteröimällä kanaverkon päälle ja maalasi eri upeaksi! :) Hassuja iloja ihmisellä, eikös, mutta riemuitsen niin kovasti siitä!!

  Voi hyvin ihana!!

  VastaaPoista
 3. Voi, sinäkin flunssan otteessa.. Täällä samaten :( Aamun lumi oli kyllä yllätys, ajattelin että se olisi ollut eiliselle päivälle osuvampi kun oli aprilli ;) Hiljainen viikko alkoi, oikein hyvää pääsiäisen aikaa luoksesi <3 Parane pian!!!

  VastaaPoista
 4. -T,
  paranemistoivomus siispä sinunkin suuntaasi! Tätä totisesti tuntuu olevan liikkeellä!
  Pääsiäisriemun ajatuksia toivotellen♥

  VastaaPoista
 5. Lumi muuttaa kummasti maisemaa - varsinkin sitten, kun se sulaa. Ja sen saa vain lämpö aikaan. Lämpöä sinun viikkoosi, ja maltahan parannella itsesi kunnolla!

  VastaaPoista
 6. Kaunis kirjoitus. Tätä lukiessa tuli jonkinlainen rauha sydämeen, kiitos!

  VastaaPoista
 7. Hellivän hoivan toivotuksen lennätän luoksesi, voi hyvin sinäkin suloinen blogisiskonen.♥

  VastaaPoista
 8. Olet ollut ajatuksissani.

  Kaunista Pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
 9. Kun lumi saapui uudelleen ja ajelin sinä aamuna autolla töihin ja katselin lumisia puita ja kuuntelin kaunista sävelmää radiosta, niin tuli hassu olo, aivan kuin joulu! Tänään kuulin radiosta, että joulun ja pääsiäisen sanomahan kulkevat oikeastaan käsi kädessä, eikö olekin ihanaa, saamme kokea molemmat tunnelmat sisällämme:)

  Tänään on kipeä olo, flunssa alkoi, voimaton olo, kurkku kipeä, mutta huomisen yritän vielä jaksaa töissä, sitten saan luovuttaa ja levätä...:)

  Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi! Surusta iloon, kuolemasta voittoon vie sanoma meidät!!♥

  Lämmöllä, Marge

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥