torstai 12. huhtikuuta 2012

Kiire kipaisi kintereille

Kevään valoisuus ja kasvun ilo kulkevat taskussani. Arkeeni on raapaissut naarmun vain kiire. Aamukupposeni äärellä hiljenen hetken. Annan katseen poimia ikkunan takaa heräävää kevättä. Tänään pujotin itseni uutukaiseen kevättakkiin. Se löytyi etsimättä tutusta mukavasta kaupasta. Juuri minunoloiseni ja ryppyisen rosoisen rento:) Muuten rentous on leikkinyt kanssani kuurupiiloa. Kevätkiire oppijoille hankittavien materiaalien kimpussa imaisee luvattoman paljon vuorokaudestani. Kun vielä viikonlopussa kurkistelee koulutuspäivä, on huokauksessani syvyyttä, jolta pohja piiloutuu. Hymyilen jo nyt sunnuntaita tervetulleeksi päättämään vikkelää viikkoani. Silloin pikkuisella kuorolaisella on esitys ja saan herkistyä ammentamaan laulujen lempeistä tuulista. Ilosanomasta, joka ei pääty pääsiäispyhiin!

 Kun vaatimusten verkko kiristyy ja ajan kanssa saa juosta kilpa-askeleita, huomaan miten tärkeää on hetkiin tarttuminen. Ajan virta nappaa kavalasti kyytiinsä. Kiire on vaarallinen vihollinen. Vie voimat ja tukkii aistit aivan liian vikkelästi. Huomaamatta. Päivä saattelee itsensä illan syliin ja huomaan, että väsymys on ottanut paikan viereltäni. Tänään hymyilin paljon. Oppijoiden hauskoille oivalluksille. Oman lapsen lähettämälle suloiselle tekstiviestille. Itselleni. Muistutan, ei saa antaa kiireelle sijaa. Ystävälle, jolle kuiskaan lohdun sanan. Toiselle tervehtymisen toivotuksen. Nyt toppuuttelen ajatusten lentoa. Ohjailen niiden reittejä elämässä tärkeiden ääreen. KAikkein suurimman ajatukseni tahdon antaa kiitoksena kaiken antajalle.

3 kommenttia:

 1. Olen ajatellut sinua ja odottanut ihania sanojasi, miettien missä viivyt.♥

  Kavalasti se kiire välillä minunkin vierelle pyrkii...pitäisi osata ottaa vähän rennommin...:)

  VastaaPoista
 2. Olen heikkona mutta saanut sinun avullasi löytäneenä ja kauttasi päiviini voimaa.
  kiireen keskelle lämpöisin ajatukseni sinulle
  maria

  VastaaPoista
 3. Niin ajattelen samoja täällä, kiireestä, kaikesta liian paljosta. Pääsiäisvapaita pitäisi olla ainakin kerran kuussa, sellainen pitkä, pakollinen VAPAA-LEPO-viikonloppu. Väsyttää ainainen meno. Huoh. Jaksele kuitenkin hyvin, sinä siellä!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥