tiistai 28. helmikuuta 2012

Kepeys keikkui luona

Arjen avoin syli kuin itseään valoa kohti avaava kukka. Ilmassa on tuntunut kevään tuloa lupaava tuulahdus. Se tarttuu suupieliin ja kääntää niitä hymyyn. Se heilahtelee helmoissa ja jallittaa askeleisiin tanssintuntua. Lempeästi sain laskeutua omaani. Maanantain aamussa rivi suoraselkäisiä oppijoita, joiden tomeruudessa oli jotakin koskettavan suloista. Olivat semmoista ihan parasta jengiä:) Tänään kanssansa pujoteltiin säkkikankaan selkään raitoja kanoille. Ihan tavallinen ,mutta jotenkin niin paljon antava päivä asettui kulkuunsa. Kuin huomaamatta tuli mukava tunne ihoksi ympärille.
Allakasta kääntyy täyttyviä päiviä. Suostun antamaan huomioni vain yhdelle kerrallaan. Paljon odottaa tehtävää, puuhaa, hoideltavaa, suunniteltavaa. KAtsahdan voimaannuttajani suuntaan ja sydän sykkii rauhaisaa tahtiaan. Kaikki aikanaan. Huolikukan terälehdistä päätän nyppiä ilopaloja. Rakastaa, rakastaa, rakastaa....harppaan aina sen tylsemmän vaihtoehdon yli. Elämä on kuin karkkikauppa, sanoi viisaasti tänään työtoveri. Valintoja pullollaan. Voisinko omillani olla itselleni armollinen.
Tänään pyörähtelevät sanat ja ajatukset karusellissaan. Vatsanpohjaa kutittaa. Taitaa taittua talven selkä, vaikka lumivaippa on vielä vahva. Räystäältä kurkistelevat jääpuikot, joiden hanat jo avoinna jakavat pisaroitaan. Tyttönen lumoutui niiden tipahtelusta, "äiti kevät tulee", hihkaisi. Hiljalleen. Jospa annan itselleni luvan nähdä tuiskussa kevään keinun. Pian ovat pakkasnarskuvaiset askeleet vain muistoja valkoisesta talvesta. Elämän talvi kääntyy kevään valoisaksi kajoksi. Uutta luokse kuljettavien tuulten otteessa on monta lupausta. Tänään poimin vain ilon kukkia! Kaiken yllä paistaa aurinkosi.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa hyvän mielen sanojen soljuntaa, kiva lukea! Halaus, sinä ihana.

  VastaaPoista
 2. ïhana valoisa kirjoitus....sait lukijan hyvälle mielelle.♥

  VastaaPoista
 3. Päivä kerrallaa, suru kerrallaan, ilo kerrallaan ♥

  VastaaPoista
 4. Niin herkkä ja kaunis tuo tulppaani..
  Kevät on tuloillaan, tuo valon lissäntynyt määrä huumaannutaa..
  kiitos ihanista sanoistasi♥

  VastaaPoista
 5. Kiitos ilostuttavista sanoistasi. Pelko ja varjo kulkevat rinnallamme vielä veljeni sairastumisesta, mutta päivä vain ja hetki kerrallansa...:)

  VastaaPoista
 6. Sielläkin ;) - ilo tulevasta keväästä:)) Niin täälläkin!:)
  Olemme saaneet neljä vuodenaikaa ja kevään niistä hersyvän:) Voi, kuinka kiitollinen olen tästä ajasta!!:) Isä antaa meille nyt valon loistaa, auringon lämmittää ja lintujen hersyvää laulua. Valkoinen väistyy ja paljastaa muhevan mullan. Ei valosta, ei lämmöstä, ei lintujen laulusta nauttisi jos niitä olisi aina, mutta pimeän, kylmän ajan jälkeen (joka on myös kaunis ja rauhoittava aika) osaaa antaa tälle ajalle sille kuuluvan arvon. Ollaan kiitollisin mielin, iloitaan ja nautitaan!:))

  Hali sinne!♥

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥