perjantai 10. kesäkuuta 2011

Väsymyksen pesä

 Voikohan jäädä tunteidensa vangiksi? Liikutus läikehtii ja liikuttaa liepeitään sisälläni. Kaipaus ja melankolia ottavat hellemekkoni helmasta kiinni ja pitävät otteessaan. Hiljalleen heijaavat kuin pikkulasta, joka etsii untaan. Tulisielu tyttönen tuikauttaa tahdonlujuudellaan tunteideni venhettä ja saa sen keinahtelemaan toisenlaisten tunteiden aallon harjalla. Reippaus riepottaa ja saa rientämään uusiin tuulensuuntiin. Tänään tarvitsin ystävän sanat saadakseni kaikellani seisahdutuksi. Tähän tässä ja nyt. Tein itselleni pesän. PAikan, jossa istahdan ja annan tunteiden valua kastehelmiksi nurmen nukkaan.
 KEsätuuli heilauttelee harson helmoja. Huuhdon harteiltani uupumuksen pölyhiukkaset. Silittelen kalenterin lokeroita ja kuiskin niille, etten tahdo täyttyvän. En kokonaan. KArkaavalle ajalleni tahdon sanoa, ettei niin rientäisi. Kuuntelin radiosta viisauksia. Meille annetaan vain palanen kerrallaan, ei loppuelämän edestä. Valaistaan askeleita muutaman turvallisen metrin verran, ei päätepysäkille asti. Vähässä on paljous ja pienuudessa suuruus. Kunpa sen ajatuksen kanssa saisi kuljetuksi kesäänsä. Ottaisi kiinni sitä kädestä ja hymyilisi.Niinkuin taivaansini, joka lepää kesän yllä.
 Toisinaan pitää kaiken käydä sameaksi, synkäksi, ennenkuin taas osaa katsella kirkkaammin silmin. VAikeat tunteet viihtyivät vierelläni. Kyyneleissäni kimmelsi kipeys. Ymmälläni ja ihmetystä täynnä itkin. Avutonna käänsin katseen korkealle. Huomasin kasvaneeni ihan pieneksi. Ja silloinhan Sinä juuri tartut ojennettuun käteen. VAhvistat ja muistutat, että olet siinä ihan lähellä, vaikka oksistot eteen osuisivatkin!
 Pesässäni lempeys kietoi käsivarsiaan ympärille. LAsissa helmeili mansikan ja raparperin kirpakka maku. Kesän maku. Lehden sivuille siirsin itseni haavemaailmaan saakka. VArpaiden alla ruohon viileys. Yllä taivaan kansi, jonka väreissä siinsi sinisyys. Puuvanhus puhui lupauksiaan. Tuntui hyvältä saada astua ulos liioista tunteista. Antaa sija vain tyyneydelle ja toiveikkuudelle. Kesälle.
 
 
 Tässä päivässä käveltiin pitkä lenkki ystävän kanssa. Ihmeteltiin mennyttä aikaa. Itkettiin ja halattiin. Levättiin ja lepyteltiin. Kummasteltiin kuumailmapallon lentoa illan hämyssä. Huokaistiin ja kiitettiin kuulluista rukouksista. Muisteltiin. Kuunneltiin ja kerrottiin. Luettiin ystävän viisaita sanoja ja viivyttiin niiden lohdullisuudessa. Haaveiltiin. Suunniteltiin kesän hetkiä.
 
 Kuin tuo valkea harso omenapuuvanhuksen oksistolla, tunnen siunauksen lepäävän yllämme. Luottaen astun huomiseen. Hetkiin heijastuu hyvyys, kun niille antaa tilan. Huomisessani kuljen hiljaa kiirehtimättä. Kerään kimpun kesäkukkia pellon pielestä. Asettelen ne maljakkoon ja upotan ajatukseni niiden keveään kauneuteen.
 
 VArmana siitä, että Sinä Luojani kuulet. Olet turvanani, suojanani. Kuin minä poimin ne kedän kukat, sinä poimit minut hyvyyteesi, huolenpitoosi ja ihailuusi. Kiitos!

13 kommenttia:

 1. Kiitos Tinttarus sinulle näistä sanoista!! Viime aikaiset tapahtumat perheessämme ovat niin voimani vieneet... Tämä postauksesi on niin voimaa antava! Jatkamme eteenpäin...

  VastaaPoista
 2. Voi että. Toivon, että saisit olla suurimman sylissä ja lohdutuksessa. Sanoit niin hyvin, että vähyydessä on paljous ja pienuudessa suuruus. Tuli mieleen se raamatunkohta, jossa puhutaan viimeisten tulevan ensimmäiseksi ja ensimmäisten viimeisiksi. Jumalan suuruus asuu meissä pienissä ja voimattomuuden hetkellä saa usein kokea valtavan lohdutuksen ja voiman. Kumpaakin sinulle toivon ja pyydän.
  Auringon syleilyä sinulle. Lepopaikkasi on kaunis ja herkkä ja nämä kuvat niin suloisia.
  viikonlopun toivotuksin
  Anu

  VastaaPoista
 3. Oi mitan kaunis pesä. Siellä varmasti tilaa kaikille tunteille ja vapaus ajatuksille. Hellivä pesä. Ihana! Halaus sinulle.

  VastaaPoista
 4. Ihanan pesän olet itsellesi tehnyt!

  Niin tutulta tuntuvat mietteesi.
  On onni, että vierelläsi on ystävä, jolle voit vaikeistakin tunteista kertoa ja joka kanssa voit itkeä ja nauraa. Rukoilla.

  Tämä voi tuntua teeskentelyltä, mutta kun itselläni on paha olla ja ajatukset käyvät sameiksi ja synkikisi, tulen sivuillesi ja luen tekstejäsi.
  Mietteistäsi saan vahvitusta uskooni ja voimaa jatkaa ja pyristellä pois pahasta olosta.

  Kiitos sinulle, että jaat mietteitäsi kanssamme.
  Saan niistä voimaa.

  Aurinkoa mieleesi ja päiviisi toivotan ystäväni.♥

  VastaaPoista
 5. Voi mikä ihana pesä tuo lepopaikkasi <3 Niinhän se on, että välillä pitää pysähtyä ja tulla pieneksi <3 Haleja!

  VastaaPoista
 6. Kaunis postaus. ajatuksia tuova.
  Niin paikkansapität kirjoitukset.
  Heikkoudessani olen vahva.

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus, niin herkkä ja tunnelmallinen, ollapa aina kesä, mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 8. Kirsikka,
  niin, voimaannutaan jatkamaan eteenpäin. Jumalamme on niin ihmeellinen! Olen viimeisen vuoden aikana usein rukouksissani pyytänyt, että Herra käyttäisi minua. Olen huokaissut, että tässä olen, juuri tällaisena. Käytä! Jos voin Riihipirtin sanoillani jollekin piipahtajalle jakaa jonkin voimaa tuovan tuntemuksen sydämelle, uskon, että se juuri on sitä uskomattoman kaunista ja herkkää Jumalamme työtä. Hänen rakkautensa ja voimansa jakamista! Löydän paljon iloittavaa ja kiitettävää, mutta juuri nyt elään minullakin mahtuu huolien varjoja ja taakkaa. Sinulle ja perheellesi tahdon toivoa hyvyyttä ja vahvistumista huolienkin keskellä. Kiitos sanoistasi. Kesän keveitä askelia tulee niiden raskaampien askelten jälkeen...

  Anu,
  on uskomattoman ihana asia tietää, että tuo syli on aina avoin! Siihen saa käpertyä vahvistumaan ja ammentamaan jaksamista. Myös istahtaa kuiskimaan kiitos monesta annetusta lahjasta. Tuo raamatunpaikka, oliko se sama, jossa Jeesus kertoo opetuslapsille, että lastenkaltaiseksi pitää meidän tuleman....täytyykin ottaa ja lukaista taas tarkemmin:) Viime aikoina olen nahvasti kokenut, että heikkoudessa meitä vahvistetaan. Ihmisen malttamattomuus kuljettaa liian herkästi sen ohi. Tulee vain tiedostettua murheet ja mentyä niiden mukana. Juuri silloin kuitenkin Jumalan läsnäolo saa entistä suuremman sijan meissä.
  Auringon sylittelyä sinulle ja rakkaillesi! Kerroin miehelleni siitä teidän upeasta linnasta ja kuvatkin katseltiin. Siellä on varmasti iloinen linnanherra leikeissään!
  Siukkis! Halaus! Ja paljon lempeitä hetkiä viikonloppuusi!

  Satu,
  sinäpä sen puit sanoiksi parhaiksi:hellivä pesä! Sitä tuo hetkessä kyhätty oma kolo minulle on ollut! HAssua, että on kuin pupujussi, joka laittaa päänsä piiloon pensaaseen ja kuvittelee, ettei kukaan nää. Tuon harson hulmuttelussa tunnen olevani irti kaikesta ,piilossa ikäviltä tunteilta! Arjen psykologiaa:) Aurinkoa ja hyvyyttä luoksesi!

  Irmastiina,
  kiitos sanoistasi, jotka talletin sydämeni aarteisiin! Ei ole teeskentelyä, vaan Jumalan uskomattoman hienoa työtä. (Pst. lue vastaukseni Kirsikalle!) Sanoillani vaatimattomilla, tunteideni jakamisella ja ajatusteni napsuttelulla Riihipirttiin riveiksi onkin ehkä jokin tarkoitus! Tuntuu kovin lohdulliselta, että sinun lukiessa näitä täältä, saat kokea vahvistumista ja lohtua. Se ei ole minun ansiotani, ei teeskentelyä, vaan Jumalan rakkautta ja viisautta. Meitä ohjataan oikeille lähteille!!
  Voi hyvin sinä ihana ja suloinen ystävä! Aika ajoin olen ollut lopettamaisillani Riihipirtin, mutta näissä hetkissä kun luen Kirsikan, sinun tai jonkun muun kommentin, tiedän, ettei pidä lopettaa....
  Halaus ja iloisia hetkiä viikonloppuusi!

  MAmmeli,
  niin. Pieneksi tulemisessa piilee paljon hyvyyttä ja suuruutta! VAloisa ajatus luoksesi!

  Sylvi,
  tuo on suuri viisaus ja totuus. Yksin emme jaksa, vaan tarvitsemme suuremman huolenpitoa. Kuin pieni lapsi kiipiessään murheineen äidin syliin mekin saamme tulla heikoksi, pieneksi, hauraaksi ja vahvistua Isän sylissä! Voi hyvin!

  Sarppu,
  ilahduin visiitistäsi! Kesän kepeys kulkekoon rinnallasi! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kirjoitat ja tuot ajatukset niin taitavasti esille. Sitä kykyäsi ihailen! Oletpa loihtinut kauniin kesäpaikan!!
  Kaiken väsymyksen ja kaipauksen hetkiin saakoon puhaltaa lohdutuksen lämmin tuuli.. Olet turvallisissa käsivarsissa!
  Siu, -T

  VastaaPoista
 10. On aivan selvää, että Riihipirtti on Jumalan työtä, hän on suonut sinulle lahjan, että osaat kirjoittaa niin kauniisti.

  Uskon, että moni meistä täällä piipahtavista, saa vahvistusta sanoistasi.

  Ystäväni♥ rukoilen, että huolesi hälvenevät ja taakkasi helpottuu.♥

  VastaaPoista
 11. Voi sinua ihanaista! Tuollaisessa pesäsessä on hyvä levähtää. Valoa ja siunausta askeliisi. Lempeitä kesähetkiä sinulle ja perheellesi!
  Voi hyvin♥

  VastaaPoista
 12. Kiitos lohtua antavista sanoistasi♥
  Aivankuin rauha ja turvallisuus olisi siirtynyt sanoistani sieluni syvyksiin asti ♥

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥