perjantai 17. kesäkuuta 2011

Sanoja vailla

Voivatko sanat kadota? Huuhtovatko tänäänkin illan tullen saapuneet pisarat niitä pitkin kallion rinnettä. Liukenevatko ne kalliokuopan lintulampeen pienten siivekkäiden juotavaksi. Tänään on ollut päivä vailla sanottavaa. Ajatukset tuntuvat juuttuvan puolitiehen. Olo on tyhjyydestä kumea. Kuin avaisin kämmeneni sadetaivaan alla ja katselisin veden lipuvan sormien lomasta.
Eilen iltasella istuskelin sateenjälkeisessä pehmeydessä yksikseni terassilla. KAtselin ilta-auringossa vastapyykättyjä koivun lehtiä. Hymyilin. Paljon herkkiä sanoja virtasi sisimmässäni. Puin ne ajatuksiksi Isälle. LAuleskelin ja tunsin hyvän olon viihtyvän vierelläni. Kolmen kirjan verran lauluja yhteisen otsakkeen alla: Hyvä on tuoda kiitosta. JA minä toin.

Sadetaivas avautui eilisessä illassa pumpulinpehmeiksi hattaroiksi. Tässä hetkessä taivaankansi on reunoihinsa saakka harmaa. Kuin viltti viluisen yllä. Värjöttelen vailla sanoja. Ehkäpä niitä onkin liian paljon. SAnojen suohon uppoutuneena istun enkä löydä niitä, joihin haluaisin sydämelläni olevaa pukea. Kurkistelen viltin alta ja kuuntelen.


 Hymyilen eiliselle hyvälleni. Suljen silmät ja kuulostelen viileän laulattamia koivuja pihalla. Lintujen sirkutus on tauonnut. Sanatonna istuksivat oksillaan. Kuuntelevat tuulen suhinaa ja sateen tasaista soittoa. Hyvä on tuoda kiitosta. Tästäkin pysähtyneestä päivästä, johon mahtui sittenkin paljon sanatonta hyvää. Pinaatin poimintaa ja uusien siementen kasvamaan maanittelua. RAparperikiisseliä tyttösen kanssa yhdessä. Viestejä ystäviltä. Eiliselle hymyilemistä. Päivänokosia rakkaan kainalossa. LAsten viipottamista sinne ja tänne. Oman sanattomuuden keskellä laiskottelua. Sanattoman päivän illassa lämpeää sauna.


Vaan sana on sinua aivan lähellä, sinun suussasi ja sydämessäsi, niin että voit sen täyttää. 
5.Moos.30:14


16 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita kuvia.

  Tuo ensimmäinen kuva sateesta.... kuva taivaasta tummana ja kaunniista taivaan pilvistä... kukkasista.

  Kiitos sinulle ystäväni.♥

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia, ihania sanoja...♥
  Omakin mieli sai rauhoittua hetkeksi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista sanoista ja kuvista.

  VastaaPoista
 4. Kaunista ♥ joskus on niin hyväolla hiljaa vain...

  VastaaPoista
 5. Oikein tuli tyytyväinen ja rauhallinen olo sanoistasi, kuvistasi, kaikesta. Olen tänä iltana nauttinut erityisesti olemisesta, kuuntelemisesta ja sateen laulusta. Pienissä hetkissä piilee Isän kosketus. Hyvää on ympärillämme kaikissa päivissämme, kiitosaiheita loputtomasti. Ihan niissä murheellisissakin päivissä ja vaikeissa hetkissä.
  Kiitos näistä tunnelmista!

  VastaaPoista
 6. Irmastiina,
  olen tykästynyt sateeseen ja sen erilaisiin tunnelmiin. JA se sanonta, sateen jälkeen paistaa...puhuttelee. Tähänkin aamuun heräsin sateen ropinaan♥

  Titti,
  kiitos♥ SAteen keskelle paisteisia hetkiä!

  Sylvi,
  kiitos sinulle♥

  Sarppu,
  hiljaa olossa on joskus taikaa. Kun kuuntelee ja pysähtyy. Näkeekin enemmän♥

  Anu,
  hyvyys lepää vierellämme totisesti jokaisessa hetkessä, niissä kipeimmissäkin♥
  Sade kutsuu luonnon vihreyttä esiin ja minussa se nostaa herkkyyttä pintaan kosketuksellaan!
  Voi hyvin!

  VastaaPoista
 7. Kaunista! Voi hyvin ihanainen♥

  VastaaPoista
 8. Kauniiden kuvien lisäksi niin kauniita ajatuksia, ei niiden kanssa sanoja kaipaakkaan, kun osaa ajatuksen pukea sanoiksi ilman puhumista, Kaunista, hyvin kaunista!

  VastaaPoista
 9. Voi teitä ihania♥
  Kiitos sanoistanne, ne niin lämmittävät mieltä! HAssua, että sanatonnakin ajatukset saavuttavat toisen...
  SAavuin juuri sateen sylistä kävelyltä ystävän kanssa ja oven avatessani sain astua kotiin, jonka täytti pinaattikeiton pehmeä tuoksu:)

  VastaaPoista
 10. Kaunista, niin kaunista....sanat vain soljuivat kuvien lomitse ja tuntui, että piti pistää silmät kiinni, mutta sitten en olisi nähnyt lukea :) Oikein ihanan postaus, tykkäsin oikein kovasti. Sinulla on kaunis tapa kirjoittaa.

  VastaaPoista
 11. Ensimmäinen sadekuva on hyväätekevä, sopii mieleni maailmaan nyt. Joskus on hyvä olla sanoja vailla, antaa ajatusten tyhjentyä, että uutta voisi tulla tilalle.

  VastaaPoista
 12. Joskua sanattomuus on kauneinta.Täällä on aina kaunista♥

  VastaaPoista
 13. Paljon kauniita sanoja,kuvineen,jotta,kun katsoo sielunpeiliin,voi arvailla vaan..Syvä hiljaisuus kutsuu meitä♥,luokseen.
  Mukavaa Sunnuntai päivän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 14. Hiljaisuus on välillä niin tarpeen... ♥

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥