sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Keskikesän kimppuja

LApset keskittivät voimansa metsänreunassa kasvavien koivujen katselmukseen. Vihtaoksat valittiin tarkasti. RAkkaan ohjeiden ja avun turvin valmistui kaksi vihtaa. Juhannussaunan ikkunasta kiipesi pehmeä koivuntuoksu. LAuteiden lämmössä keinahteli keskikesä! Punaposkisten hymyt vaihtuivat iloisiksi irvistyksiksi. Kukin sai vuorollaan olla vihdottavana. Terassille käytiin vilvoittelemaan ja vilkuttamaan poutapilville.

Astelin pellonviertä, kuljeskelin metsänreunaa. Hiljalleen syntyi syliini sinisten ja valkeiden sävyjen kimppu. Yksi juhannuksen juttuni on kukkien keräileminen. NAutin hitaista askelistani. Hyräilen ja haaveilen. IHmettelen ja iloitsen. Sisältäni häviää hymyinä häivähdykset melankoliaa, kulkiessani katoavat. Antavat piilopaikkansa paremmalle ololle, kepeydelle ja hempeydelle. Supatan kukkieni nupuille. Teen tuttavuutta. Toivotan tervetulleiksi tuomaan juhlantuntua luoksemme.

Vihtaoksien laitosta kerkesivät pikkuiset vielä polkaisemaan lupiineja tienviereltä. Osa pääsi maljakkoon, osa sai levätä pöydällä sellaisenaan. Jouluisin nautin valmiiksilaitetun kodin kauneudesta. Saatan istahtaa ja ihmetellä, ammentaa pieniä yksityiskohtia ja iloita. Juhannuskukkien kanssa on samoin! Viihdyn terassisohvan mutkassa hymyämässä sinne tänne asetelluille väripilkuille. En kaipaa kokkoa, en taikoja. Kukissa on se jokin. TAikovat juhannuksen lähelleni.


Illan tummetessa terassi kylpi tyynessä tyhjyydessään. Iloiset huudot tauonneet. Valvojat vetäytyneet metsän syliin mökkiin katselemaan unikuviaan. Tyttösen iltapuhteena leipaseman raparperimansikkapiirakan maku suupielissäni hyvästelen juhlapäivämme. Tyytyväisenä käyn levolle. Kesän keskimmäiset hetket elettiin levollisin mielin ilman sen kummempia kommervenkkejä. Tänään kiipeämme saunan lauteille uudelleen. TUttu koivuntuoksu tuntuu pehmenneenä. Pian terassin hiljaisuuden rikkoo iloinen ateriointi. Tämän ihmeempää en kaipaakaan. Tässä se juhla on. ARjessakin.

11 kommenttia:

 1. niin kauniita kuvia ja tekstejä sinulla, täytyy oikeen ajatuksella lukea..
  hyvää alkavaa viikkoa ja terkkuja täältä kaukaa :)
  jaana

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanalta, juuri hyvältä juhannukselta! Minä haaveilen luonnonkukkakimpuista sisällä ja terassilla, mutta jäävät allergioiden vuoksi vain haaveeksi. Vihtominenkin jäi tänä vuonna väliin, kun emme ehtineet koivumetsään, eikä omasta keskustapihastamme sopivia oksia löydy. Ehkä täytyy tehdä vihdat jälkikäteen. Mukavaa sunnuntai-iltaa! :)

  VastaaPoista
 3. juuri näin...pieniä,kauniita asioita mutta kuitenkin niin suuria ja riittäviä <3 on ihanaa ku onnen ja rauhan oppii löytämään läheltä...Siukkiksia uuteen viikkon!

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas kerran kauniista kuvistasi ja sanoistasi!

  Vasta tehtiin meilläkin ja kolmisin mieheni ja Niilo hauvan kanssa keskikesän juhlaa viettetiin...rauhallisesti.

  Ihanat oli ilmat...aurinkoa meille annettiin... hellettä ei ollut, mutta vettäkään ei satanut.☺

  Hyvää alkavaa viikkoa toivotan sinulle ystäväni♥

  VastaaPoista
 5. Kesänjuhlanne on ollut lempeän hellä ja hyvä:) Ihana teksti.
  Kukkien lumossa täälläkin, eikö luonto olekin kaunis!
  Levollista pyhäiltaa, voi hyvin♥

  VastaaPoista
 6. Olet saannut elää ihania hetkiä joista jää sydämeen suloisia muistoja kesän siirryttyä muistojen kesäksi...

  VastaaPoista
 7. Jaana,
  ilahduin käynnistäsi! Sinne teille kauas paljon valoisia ja mukavia hetkiä!

  Ansku,
  mietin itsekin, että miksei vihtomista voisi liittää kesän muihinkin saunahetkiin:) Siispä tuumasta toimeen:)
  Allergia on ikävä seuralainen. Toivon, että saat nauttia kesäkukkien kauneudesta luonnossa kulkiessasi! Voi hyvin!

  Malla,
  pienissä jutuissa piilee suuruus♥
  Kiva, kun käväisit ja halaus sekä siukkis teidänkin viikkoonne!

  Irmastiina,
  rauhallinen juhannus on paras!!Aurinkohetkiäkin saatiin juuri sopivasti♥ Voi hyvin!

  HAnnah,
  luonto jakaa uskomattoman kauneuden juuri nyt iloksemme♥ Minä niin iloitsen kukkien herkästä kauneudesta! Iloa ja valoa sinun viikkoosi!

  MAria,
  niin♥ KAuniita muistoja tarvitaan, niiden voimalla pääsee vaikeidenkin hetkien yli!
  HAlaus♥

  VastaaPoista
 8. Juuri tuossa ihanassa yksinkertaisuuden arjessa on niin paljon aarteita, ihania hetkiä, joista kasvaa vahvat muistot..

  ihanaa keskikesää sinulle--
  ihanat kuvat kukkasista..

  Minulle on vahvistunut ajatus, että en hirmusti poimisi kauniita kukkasia maljakkoon, ihailisin niitä siellä paikalla...
  Lupiineja otin kyllä..
  Aina ois hyvä kysyä kukkasilta lupa, saako heitä ottaa...

  VastaaPoista
 9. joulun tuntua mullakin tuli juhannus touhuista mieleen, siivotaan ja valmistellaan, syödään ja herkutellaan! Mutta valmistellaan kaikkea niin että voidaan sitten OLLA, yhdessä ja nauttia kesästä, läheisyydestä jne

  Koivunvihdat olisivat kuulemmat olleet nyt oikeen sopivat, lehdet eivät kuulemma juuri irtoile? Huomenna olis takoitus mennä mökkeilemään täytyypä koittaa siellä vihtoa kans.e

  VastaaPoista
 10. Ihania kukkakimppuja! Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Ihanasti kirjoitit Ystäväin!
  Totta, kukat tuovat juhlan arkeenkin:)Ne merkitsevät minullekin niin paljon. On ihana katsella itikoiden lentoa illan hämyssä niittykukkien parissa...
  Tuo mitä kirjoitit tuosta hymyämisestä, ymmärrän:)

  Suloista kesää sinulle ja rakkaillesi♥

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥