torstai 21. huhtikuuta 2011

Tuulesta aurinkoon

 Kevätlämpö väistyi hetkeksi. Viileä tuuli eilisessä päivässä ryhditti rakkaan ja tyttösten pihapuuhia.  Minusta ei  niihin ollut. Nuha ja yskä saapuilivat vierelle, vaikka sinnittelin miten ja taltuttaa koitin. Peiton alla oli paikkani poissa perennapenkeistä. Suunniteltu terassiateriointi siirtyi sisälle. Kala kypsyi yksinään grillin kannen alla. Sisään tuotaessa levitti taivaallisen maukasta tuoksua. Tänä aamuna aurinko tervehti kaikella lämmöllään ja asettui kirkkaudeksi taivaan sineen.
 
 Minulla on ollut aikaa seisahtumisiin. Pääsiäinen pysähdyttää ilon äärelle. Ei sen rakastamisen syvyyttä voi käsittää, jota ilosanoma levittää. Siitä voi vain riemuita ja kiittää! Saamme nauttia elämän lahjasta. Pyyteettömästi annetusta. Luen tutut jakeet Raamatustani ja tunnen kyynelvanan kostuttavan posken väsyneen pinnan. Täydellinen suunnitelma toteutui. Kunpa jokaisessa päivässäni muistaisin, mitä olen saanut. Kunpa jokaisen huolenkin hetkellä kykenisin kiittämään. Liikutus ottaa itselleen sijaa ja pehmentää oloani. KAtseeni osuu ilmavirran heilauttamaan pääsiäisketjuun, jossa kauniinkirjavat kukot keinahtelevat kilvan värikkäiden munien kanssa. Sain postilaatikosta pääsiäisyllätyksen. Antajalleen pyydän paljon ilon hetkiä! Yllätys oli tyhjä hautakin. Kätki sisälleen tyhjyydeksi puetun täydellisen rakkauden. Ylösnousemuksen ihmeen. Hän elää! Kulkee vierellämme ja kuulee huokauksemme. Näin uskon. Tänäänkin.
NUhainen olo ehkäpä herkistää ihmettelemään tuoksuja. Tuulen kuivattamat pyykit jakavat omaa pehmeyttään tuoksuna ja tuntona. Pyykkikorin pursuilu kertoo keväästä! Trampoliinin kasasivat porukalla eilen ja pomppiessa lentelevät vaatteet yksi toisensa perään sinne ja tänne! Huolettomuus ja hyvä olo lapsissa laulaa kevään tulleen! VAin taivas on kattona. MAisema nauraa kilpaa pomppivien, polkevien, potkivien ja kirmaavien kanssa! Ajatuksissani lennän mukana. Suureen syliin saakka!Tänään jo vointi antaa myöten ulkopuuhiin uskaltautumiselle. KOhta hipsin tervehtimään sinivuokkomätästä kallion kupeessa. Niiden suloisuus houkuttelee hymyn suupieliin:)
Pitkälle iltaan jaksoivat linnut laulaa ja aamuvarhaiseen ne virittävät sävelensä. Tänään valo otti sijan maisemassa. Annan sen ottaa paikan sisimmästänikin. Ovi paukahti pienten perässä, kun viipottivat ulkosalle. Minä lähden myös. Ihmettelemään täydellisen kaunista maisemamaalausta, jonka sisään saan astua:)

9 kommenttia:

 1. Niin kauniisti taas kijoitat!

  On ihanaa seurata uuden kasvua, jonka lämpö ja valo saavat aikaan.

  Saamme olla niin paljosta kiitollisia..... elämän lahjasta, kuten kirjoitit..... auringosta ja lämmöstä... tuulesta ja tuiverruksesta... kodista ja läheisistä, kaikesta....:)

  Oikein riemukasta ja lämmintä ilon juhlaa, sinulle ja perheellesi ystäväni!

  VastaaPoista
 2. Ihanasti vihertää jo. Toivotan Sinulle Rauhaisaa Pääsiäistä.

  VastaaPoista
 3. Rauhaisaa ja kaunista pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi!
  täällä kans flunssien kanssa tätä lomaa vietellään, mutta ei anneta lannistaa vaan nautitaan täysillä kukin voimiensa mukaan :)

  VastaaPoista
 4. Sanojesi syvyydessä oli hyvä viivähtää - kiitos.
  Pääsiäisen iloa, valoa ja hiljentymistä sinulle ja perheellesi! Pidähän itsestäsi oikein hyvä huolta ystäväinen♥

  VastaaPoista
 5. Ihanaa rauhan, volon, uuden alkamisen aikaa,
  rakkauden, antamisen...
  Ihanaa pääsiäistä sinulle tinttarus =)

  VastaaPoista
 6. Kaunista toivon ja hyvänmielen juhlaa sinulle ♥
  Kiitos

  VastaaPoista
 7. Ammensin sanoistasi sisikuntani rakennukseksi. Kiitos! Toivon, että pian saat parantua ja pääset jälleen puutarhankin pariin.
  Tällä viikolla olen saanut kokea niin suurta siunausta ja saanut olla kannettuna. Ilon kyyneleitäkin on viikon varrella tipahdellut. Olen jälleen saanut huomata rakkautensa suuruuden. Niin kauniisti kirjoitit tuosta rakkaudesta.
  Siunattua ja levollista pääsiäistä teidän kotiin ystävä. Olet tiiviisti mielessäni.
  Siu!
  Anu

  VastaaPoista
 8. <3
  Sinulle on suotu niin kaunis lahja...kirjoittamisen taito!
  En voi kuin ihastella tapaasi kuvata asioita!
  Rauhaisaa pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
 9. Kauniisti kirjoitit. Tässä on hyvä pysähtyä. :)

  Rauhaisaa pääsiäistä! ♥

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥