lauantai 16. huhtikuuta 2011

Auringon valoiloa

 Aurinkopäivän vietin eilen. Valo helli koko lämmöllään ja kirkkaudellaan. Sisällä käytin aamuhetken houkuttelemalla pääsiäistä näkyville. Sydämestäni sitä ei tarvitse maanitella näkösälle. Se pyrkii päästä lauluksi huulille alituiseen. Kevään etenemisen myötä olen ymmärtänyt, että erityinen vuoteni kulkee kohti loppuaan. KAikellani olen nauttinut ja kaipuu opettajanpöydän äärelle on pysynyt piilossaan. Pääsiäisen ajatteleminen tuo pintaan hennon haikeuden. Koulullamme on tapana pitää kaunis ja koskettava pääsiäishartaus. Sen tunnelman kutsun hetkeksi vierelleni silmät sulkien.
 Ei pääsiäistä vietetä, jotta saa syödä paljon suklaamunia, tietää pienellä viisaudellaan nuorimpamme. NAutin kuunnella puhettaan siitä, mistä sitten oikeasti on kyse. Itse hiljenen ilosanoman edessä. "TAhtoisin ymmärtää, tahtoisin käsittää...." kaikuu niin useasti lasten kanssa lauletun laulun sanat. Luulen, ettemme ikinä täysin voi. Voimme vain nöyrinä yrittää. Valo ja ilo kohoaa siivilleen. KOhottaa suupielet hymyyn ja tyytyväisyyteen. Huomiseeni tuo värinsä tyttösen kuoron esitys. Kun lasten riemulla ja luottamuksella laulavat Vapahtajastaan. Siinä hetkessä kaikki tuntuu mahdolliselta ja ymmärrettävältä!
 
 Äiti oli tehnyt meille pienen nurmen:) Asettelin kivimunat sen syliin. Niiden pinta on kovan karhea ja sisin ontto.  Omistani haluaisin onnistua kasvattamaan pinnaltaan herkän pehmeitä ja sisimmältään rakastavia ja tuntevia. Liian paljon on kovuutta tässä maailmassa. Liian paljon kiirettä ja ohittamista kohtaamisten sijaan. Liian usein välinpitämättömyys synkistää sydämiä. Oman kuoren särkymättömyyteen luottaen astutaan päivien polkua eteenpäin. Minä en riitä itselleni. Tarvitsen auttajan rinnalleni. Kuoreni on saanut lukuisia säröjä. Niiden heikentämänä kuitenkin vahvistun. Jumalaani turvaten. Häneen, joka antoi poikansa edestämme.
 Mustaherukkapensaan karsituista oksista muutama pääsi sisälle maljakkoon. Kun kuljetan kasvoni tarpeeksi lähelle, tunnen tutun tuoksun. Uutta puhkeaa esiin. Kevään vihreät lehdykät työntyvät kohti ikkunasta kajastavaa valoa. Valo kutsuu niitä. Minuakin. Valo, jonka haluan jakavan askeleilleni turvallisen pohjan. Valo, jonka haluan paistavan jokaiseen hetkeeni. "Minä olen maailman valkeus, joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus." Joh.8:12
Aurinkopäiväni päätteeksi laskin vanhan haravani nojaamaan vasten pihakoivun runkoa. OLin kuljettanut sitä kerallani ja rapsutellut vihreää esiin. KArvakaveri kulki mukana ja jaksoi noutaa potkaisemaani palloa uudelleen ja uudelleen. Hännänheilautukset kertoivat riemustaan ja tyytyväisyydestään. Minä istahdin tuolin syliin ja annoin hymyn kohota väsyneille kasvoilleni. Suljin silmäni ja kuuntelin. Lintujen konsertti jatkoi esitystään. Sisimmässäni soi ilo. Kiitollisena osalleni jaetusta annoin lihasteni levähtää ilta-auringon lämmössä. Nyt odotan autoa saapuvaksi pihaan. RAkas läksi hakemaan isää juna-asemalta. Aurinko kurkistaa pilviverhon takaa ja lupaa valonsa ja lämpönsä päivämme ylle.

19 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, voimaannuttavan valoisia ajatuksia! Tämä uuden ja kuolleista heräämisen aika on ihmeellistä. Minä pidän illan kylmyyteen asti ikkunaa auki, jotta saan lintuja kuunnella. Ihmeellistä, miten kuolleesta maasta nousee värikästä elämää!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan postaus - rauhallinen, mielenkiintoinen ja kiva.

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Minäkin olen monena iltana kuunnellut kuinka kauniisti linnut laulavat. Miten ihanaa sitä onkaan kuunnella pitkän talven jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kauniista sanoistasi. Ihmeellisen lahjan olemme saaneet, siitä suunnatonta kiitollisuutta... ♥

  VastaaPoista
 5. Halausrutistus, lämmin ajatus sinulle täältä! Uskomattoman ihana lämpö tänään!

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo nuorimmaisenne.:D
  Eilen voi haistaa lupauksen kesästä, uudesta kasvusta.

  Meillä tämä päivä mennyt hautajaisissa. Hyvän ystävän, sukulaisen. Vaikka tilaisuus oli surullinen, oli ilo kuunnella papin kauniita sanoja, painaa päänsä rukoukseen, ottaa vastaan siunaus. Katsella kirkon kaunista alttaritaulua ja saada sydämeensä rauhan.

  Aurikoista sunnuntaita sinulle ystäväni!

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia taas. Tuo pääsiäisnurmi on ihana. pääsiäinen tulee noista sinun ajatuksistasi.

  VastaaPoista
 8. Kevät!! Ihana kevät! :)

  Aurinkoista loppuviikkoa! ♥

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus, hyvin kirjoitettu. Kauniita kuvia!

  Ihanaa kevään jatkoa, olkoon se lämmin ja aurinkoinen!

  VastaaPoista
 10. Oi, miten puhuttelevia, voimaannuttavia ajatuksia - kiitos ja halaus ystäväinen!
  Kevätiloitaan kaikellamme♥

  VastaaPoista
 11. Kiitos ideasta tinttarus,
  minäkin haen mustaherukkapensaasta oksia sisälle..
  Niistä voi sit tehdä teetä..=)

  Tuo valo on ihmeellistä..sitä ei voi piilottaa, ei laittaa säkkiin..
  sen voi vain antaa tulla sydämeensä ja levitä joka soluun...
  odotan taas innoslla kesäloma, vaikka nytkään mulla ei ole hirmusti tunteja, ens vuonna vielä vähemmän..
  halaus sinulle, ihanainen ♥

  VastaaPoista
 12. Kaunista pääsiäiseen laskeutumisaikaa sinulle kultainen ystävä ja kiitos kauniista tekstistäsi taas kerran♥

  VastaaPoista
 13. Kauniita kuvia.....ja vielä kauniimpaa kirjoitusta!!
  Tästä päivästä alkaa pääsiäinen.....
  hyvää, ja rauhaisaa Palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
 14. Purnauskis,
  tämä heräämisen aika on ihmeitä täynnä! Tänä aamuna herkistelimme nuorimmaisen kuoron esityksessä perhekirkossa. Miten voikin olla ihanaa, kun lapset laulavat toivosta ja ikuisesta rakkaudesta♥
  "Ei hylkää, ei hylkää tuo hyvä paimen...."

  Pakkasakka,
  kiva kun poikkesit luokseni♥ Sanoistasi kiittelen!! Iloa ja valoa sinulle!!

  Aveline,
  lintujen konsertti auringon sylissä on mahtavaa!! Nautitaan kevään ihmeistä suurin sydämin!!♥

  Hanna,
  niinpä. Sen lahjan äärellä on hyvä hiljentyä kiittämään. Olen kovasti yrittänyt löytää jokaiseen päivääni hetken pysähdykselle ja kiitoksen sanojen lausumiselle. Kevään riemua sinulle!!

  Satu,
  hali sinullekin♥ Tämäkin päivä avautui lämpimänä avoimena suurena sylinä!! Voi hyvin!!

  Irmastiina,
  voimia surutyöhön. Hautajaiset nostavat monenlaisia tunteita pintaan. Kuoleman ajatteleminen on yhtä aikaa lohdutonta ja lohdullista. Uskoen ja luottaen saa tietää, että jotakin päättyy, jotta uusi voi alkaa...♥

  Enkulin käsityöt,
  kiitos. Tuosta paperinarunurmesta tykkään itsekin, kiitos äidilleni:) Pääsiäisen sanoma on pullollaan iloa ja valoa!!

  Pieni lintu,
  ♥♥♥Oi, kevät!!

  Senni,
  auringon säteitä ympärillesi!!

  Hannah,
  kiitos♥
  Kevätiloa luoksesi. Lämpimin halauksin.

  Hanne,
  juuri niin. Se valo leviää ja täyttää joka solun: Iloitaan ja nautitaan kevään tarjoamista ihmeistä!!

  Maria,
  kiitos♥ sinä kultainen!

  Kirsikka,
  sinullekin ihanista ihaninta ja valoisista valoisinta palmusunnuntaita!♥

  VastaaPoista
 15. Kävin täältä hakemassa ihanaa valoa, niin luonnon, kuin sydämenkin. :)

  Minäkin kovasti odotan pääsiäistä. En ole koristellut vielä mitään, enkä ole varma aionko edes. Mutta odotan sitä tunnelmaa. Tänään koin siitä jo häivähdyksen, se tuli auringon ja lämmön muodossa ihan yhtäkkiä.

  Kaunista alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 16. Kaunista ja rauhoittavaa oli Tinttarus tekstisi!♥ Kiitos!
  On hyvä välillä pysähtyä, hiljentyä, rauhoittua, ajatella sitä tärkeintä elämässä, saada jälleen rauha sydämeen. Pääsiäisen sanoma on SUURI sanoma, ilosanoma, jota ei oikein kunnolla edes ymmärrä, niin suuri rakkauden sanaoma, se on! Lohduttava sanoma meille pienille ihmisille, lohduttaa sisintäni tietää, että kelpaan, saan anteeksi, myös epäuskon hetkeni, heikkouteni, rikkinäisyyteni, se on minunkin puolestani täytetty!

  ♥SIUNATTUA PÄÄSIÄISTÄ♥ Sinulle, ihana blogiystäväni!

  Lämpimästi halaten, Marge

  VastaaPoista
 17. Toistan taas itseäni mutta blogisi on minulle sellainen oma hiljaisuuden retriittini;-) täällä käyn lukemassa tekstisi, makustelen sanojasi ja nautin kauniista kuvistasi. KIITOS!

  Blogissani on sinulle pieni yllätys, toivon että pidät siitä! Siunattua, kaunista ja rauhallista pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 18. Tuliko posti perille? Löysin sitä kangasta lisää, jos isompaa haluat, kerro vain. Tein äidilleni viime syksynä semmoisen ison (löytyy linkin takaa), sinne mahtuu isommatkin putelit pystyyn.

  http://purnaulife.blogspot.com/2010/09/meikkipussi.html

  Iloa hiljaiseen viikkoon!

  VastaaPoista
 19. Suloinen kuva mustaherukkapensaan oksista, joka saa kaipaamaan omia ja hyvin entisiä herukkapensaita. Uusia emme ole enää istuttaneet, kun olo on ollut jo vuosia "muuttosuuntainen".

  Siunausta pääsiäiseen ja kevääseen!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥