perjantai 8. huhtikuuta 2011

Lupauksia

Tilasin  pinon lauluja nuotteineen. Pitkästä aikaa olen istunut pieniä hetkiä leikkien pianon koskettimilla. Laulanut säveliä kiitollisena sanojen viestimästä. Tyttönen ottaa vieruspaikan mielellään ja laulaessamme yhdessä tunnen mittaamatonta hyvää oloa. Hetkeksi huolet ja arjen murheet, pettymykset ja pelot haihtuvat. Musiikki vie meitä ja me annamme sen kuljettaa meitä pehmeyteensä. Hymy kaivautuu esiin. Hyvä on tuoda kiitosta.
 
 LApset keräävät liikkumisrasteja koulusta saatuun korttiin. Huimia määriä saaneet ylväinä kertovat tuloksistaan. Meillä omat liikkuvaiset ihmettelevät, miten jonkun on ollut mahdollista kerätä moisia saaliita. Niin. Riiputaan kiinni totuudessa, sanon. Jää itsellekin mukavampi mieli. Vaalien alusaika saa pohtimaan totuutta. Lupauksia on niin helppo antaa. Tekee ehkä mieli olla muuta kuin oikeasti on. Ohut totuuden säie katkeaa. On yksi totuus, joka minulle merkitsee enemmän kuin mikään muu.
 
 LAulussa lauletaan...niin etten enää ole minä, vaan sinä minussa....Sen totuuden edessä voin vain kiittää. Annan tuulesi kuljettaa. Valosi nostattaa.  Annoit uuden kasvun minuun. Keskeneräisyyteni kasvaa voimakseni sinun lupauksissasi. Juurruin hyvääantavaan maaperään sinussa ja aloitin kasvuni kohti avointa taivasta. Annat sateen ylle, kiedot käsivartesi ympärilleni kuin olisit tuohi rungossani. Annat ilosi laulamaan oksilleni. Tuulesi kuljettaa siemenissäni totuuttasi. Minä saan kertoa omaa tarinaani. Vielä keskeneräistä, mutta jo sinulle valmista.
Auringon lämpö maanittelee kinoksia antautumaan. Eilinen sadepäivä huuhtoi niiden pintaa. Keräsimme pihalla tuulten irti tuivertamia risuja. Kuuntelimme ojan laulua. Lumen alla virtasi vuolas puro:) Kun varoen astui lumeen kolon, voi nähdä eteenpäin virtaavan veden virran. TArkoin suunnitellun kiertokulun ihmeitä. VAnha huuhtoutuu, jotta uusi saa tilansa. Elämässäkin  pitää osata luopua, antaa  kulkea loitommas. Ei se silti katoa. Luopumisen tuska, sanotaan. Minulle uuden oppimisen askel.  Älä äiti murehdi suotta, sanot poikani. Luotan, että istut hyvien lupausten ja vahvan kasvun rattaissa. On uuden aika.
Nyt-ajatukseni Marian sanoista:
löysin mansikantaimet lumen alta kertomasta, emme häviä, kasvumme uuteen makeaan alkaa pian
tyytyväinen asioihin, jotka hiljalleen asettuvat uomiinsa huolesta luottamukseksi
iloinen auringonpaisteesta perjantaissani
odotan pääsiäisen riemua
seinällä varjojen leikki
päässäni laulu: Sinussa on mun iloni
mietteliäs monen pienen edessä

Pian saapuvat pienimmät oppijat. Ihmettelemme liikkumisen rasteja. Pulputamme päivän tapahtumat. Poika pakkaa reppunsa urheiluun ja sieltä yökylään. Tyttönen iloitsee joka toisen perjantain lastenillasta . Tänäänkin askartelemme origamia, johon niin moni innostui. Minäkin. Haukkaamme välipalaa ja ihastelemme auringon aikaansaannoksia pihapiirissä. Rapsutamme rakkauttamme koirulle. Isompi tyttö ehtii käännähtää ja singota harjoituksiin, josta nappaamme kyytiin. Iloitsen, että saan molemmat neidot mukaani:) Poika saa riemuita ensimmäisen työviikkonsa lopun häämöttämisestä. Tavallisen päivän matka iltaansa kulkee. Pieni ikävä kuiskaa tuulahduksena vierelläni. Auringolle annan suuremman sijan. Nyt kiitän ja luotan.

8 kommenttia:

 1. Niin, on vain yksi totuus jota kulkea. ♥ Ihmeellinen on elämä ja sen kiertokulku... :)

  Taidanpa tarttua myös näihin Nyt-sanoihin... :)

  Kauniita kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 2. On ihana lahja, osata laulaa.
  Minä laulan ollessani koirulaisen kanssa lenkillä. Ääneni ei kylläkään solise mitenkään heleästi, mutta pidän laulamisesta..:)
  Tänään on ollut aivan ihana ilma. Selvästi olemme saaneet lupauksen keväästä.
  Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle ystäväni ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Minustakin kainalokkain musisointi on sitä parasta. Usein ihan sylikkäin soitamme. Monta kertaa laittaa poika pulleat sormensa minun käsieni varaan ja sormemme kulkevat yhtä matkaa pitkin koskettimia. Sellaiset hetket ovat arjen aarteita.

  Totuutta on hyvä miettiä. Miten helposti se onkaan nykypäivänä vallan varjossa. Kaikki on suhteellista tai subjektiivisesti määrättävää, väitetään. Minä uskon toisin. On yksi totuus. On yksi Jumala, kaiken luoja ja lunastaja.

  Viikonloppuusi helmeilevää iloa ystävä. Meillä leivotaan banaanimuffinsseja :)
  ps. ihanat pajunkissat ja kuva niistä

  VastaaPoista
 4. Musiikki, etenkin laulaminen nostaa vireystasoamme, kohottaa meitä ja aukaisee lukkojamme..
  Ihana..minä olen sinä minussa,
  niin minäkin ajattelen..

  VastaaPoista
 5. HAnna,
  ihmeellisen totuuden äärelle on hyvä seisahtaa. Käväisinkin jo lukemassa NYT-sanasi:) Valoa ja iloa luoksesi! Kevät tulee....

  Irmastiina,
  :)laulamisesta rakkaalla on hauska muisto:päiväkodin juhlasa oli tädit pyytäneet, ettei laulaisi ihan niin lujaa möreällä äänellään. No, mutta laulaminen on joskus niin hyväätekevää. Vaikka koiran kanssa!!:) Auringon sylissä ollaan haravoitu ja keräilty oksia, ihanaa kevät ottaa ja kietoo kätensä ympärille piukemmin ja piukemmin...

  Anu,
  yhdessä musisointi on semmoista hyvänolon terapiaa isolle ja pienelle♥
  Yksi ylitse muiden. Kaiken antaja. Sen totuuden äärellä on hyvä olla.
  VAloa ja iloa sekä maukkaita hetkiä muffinien teossa!

  HAnne,
  minustakin tuo lause kertoo niin hyvin sen olennaisen.
  PAistetta päiviisi!

  VastaaPoista
 6. Musikaalisuudella ei ole minua lahjottu, mutta kuuntelen mielelläni kun rakkaat soittavat, laululupaa ei ole minulle myönnetty, mutta laulan hiljaa, ihan vain itselleni :)


  Totta lupaukset ja totuus. Joskus on syytä pysähtyä miettimään.

  Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 7. Olen iloinen kun teit myös Nyt-sanat-ja varsinkin kun olet siellä ♥
  Hyvää perjantain iltaa ja alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Hei Tinttarus, voitit uusinta-arvonnassani pikkupussukan lohdutuspalkintona. Otathan minuun yhteyttä ja kerrotko postitusosoitteen, väri- ja kuositoiveesi! Ihanaa, uskossa sinäkin <3 Siskot Hänessä olemme siis!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥