tiistai 11. tammikuuta 2011

Pieniä vihreitä versoja

 Eilen alkoivat pienimpämme kuoroharjoitukset joulutauon jälkeen.  LApsen ilo on kuin siemen, joka pudotessaan alkaa kasvattaa versoja. Riittää poimittavaksi saakka eivätkä ne versot kuihdu. Eivät nuukahda veden puutteesta tai väärästä lämpötilasta. "Äiti, minulle sanottiin, että olen vahvaääninen soolon laulaja!" Riemu hyppeli kilpaa tytön kanssa rappuja ylös. Isälle tärkeät terveiset kerrottiin hetimmin kotiin saavuttua. Ilo pulppusi ja pomppi. Ja tarttui. KAsvatti verson aikuisen sydämeen.
Sunnuntaina pääsevät lastentapahtumaan laulamaan. Tyttönen saa laulaa soolon laulussa, jossa pyydetään Herra, anna mun tehdä pieniä tekoja, kylvää siementä hyvää....
Se hyvä siemen voi olla niin pientä. Hymyn häivähdys, joka omilta kasvoilta hypähtää ja kenties tietämättään vie ilon murheellisemman luo. Pieni kosketus. Ele taikka teko, joka ei ota itseltä mitään, mutta antaa toiselle paljon. Sana, jolla lohdutat tai kerrot, miten tärkeä toinen on. Tänään kaupasta tullessani lastasin ostokset autoon ja lähdin työntämään tyhjää kärryä takaisin kaupalle. Vanha mies pysähtyi vierelleni ja ojensi jo ryppyisen kätensä, antoi hymynsä ja kiitoksensa kun sai kärryni:) JA minä palasin autolle uusi pienenpieni ilonhippu taskussani.
On tärkeää saada osalleen pieniä ilon siemeniä. Voisipa niitä säilöä purnukkaan pahan päivän varalle! TAi laittaa kuoreen ja postittaa toiselle. Kävellessään nakata taskun pohjalta tuulen kuljetettavaksi! Sujauttaa rakkaan eväspussiin töihin lähtiessä! Heitellä yltympäriinsä, kaikkialle, jokaiselle, joka juuri siihen hetkeensä ilonsiementä kaipaa.
JOskus tulee tunne, että haluaa jollekin erityiselle pyytää ilonsiementä päiväänsä. Sen tuntee, tietää sydämessään. Minnekä silloin heitän toiveeni?! Kelle huhuilen tahtoni?! Kuka kuulee kuiskaukseni?! Siemenistä suloisin on varmuus siitä, että sydämelle kerran kylvetty kasvaa siellä vihantana ainiaan.  JA versoista riittää jaettavaksi, annettavaksi, eteenpäin vietäväksi.

Tuuli on tuivertanut viileyttä. VAan lämmin ilo läikähti minussa, kun postipojan matkassa kulki luokseni kaksin verroin iloa! Toinen hypähti villatakkini pielukseen lämpimänä ajatuksena  täältä .
Ja toisen saan kietaista kaulalleni arpaonnen tuomisina täältä.
Kylvetään iloa ympärillemme! Aina jossain on joku, joka sitä kaipaa!

11 kommenttia:

 1. Osaisimmepa me aikuiset iloita, kuten lapsi... ja samalla lailla tuoda iloa toisen sydämeen.
  Tunnen saavani sen ilon ja lohdun sinun kirjoituksistasi, jonka olet kuiskannut tuuleen....:)
  Hienot arpajaisvoitot.

  VastaaPoista
 2. Ihanat arpajaisvoitot on tuuli sinulle kuljettanut..
  ihanan herttaisenherkkä kirjoitu sinulla..aika pysähtyy ja pieni oma hetki, suloinen, ilontäytteinen syntyi..kiitos!

  VastaaPoista
 3. Irmastiina,
  niinpä. Lapsenkaltaisten on Jumalan valtakunta. Hiljalleen alan ymmärtää tuota sananpaikkaa yhä paremmin! Sisälläni läikähtää ilo, kun luen sanasi. Kiitos.
  (pst.vain toinen oli arpaonnen tuominen:)

  Hanne,
  ilontäyteisiä hetkiä sinulle toivon monia viikkosi varrelle!

  VastaaPoista
 4. Voi pikkuinen sai parhaan kodin siellä vierelläsi:D Olen iloinen!Ja totta lapsen ilo se antaa voimaa vanhemmallekin ja siitä heijastuu koko kotiin.Neljäs tytär tänään sanoi iloisena minulle kun (eräällä) pian synttärit.Että tietenkin leivomme herkkuja (sinulle)olemme jo siskojen kanssa suunnitelleet.Väsymys valahti olostani ja ilo tuli tilalle kun ajattelin heitä yhdessä palaveeraamassa:D
  Kiitos kun olet siellä♥
  Voi hyvin.

  VastaaPoista
 5. Niinpä. lapset osaa niin aidosti ja elävästi näyttää tunteensa. Io on silloin suurta ja suru myös.

  Ihanat palkinnot, olet ollut onnettaren suosikki.

  VastaaPoista
 6. On tosi mahtava tunne (äitinä ja opena)kun lapsi onnistuu jossain ja on iloinen ja ylpeä suorituksestaan. Kun silmiin syttyy tietty valo ja suu leviää hymyyn. Oli se juttu sitten pienen pieni uusi asia tai suurempi edistysaskel. Niin aitoa.

  VastaaPoista
 7. Ihanasti kirjoitit, niin pienet asiat tuovat usein suurta iloa. :) ♥

  VastaaPoista
 8. Kivoja iloa tuovia palkintoja olet saanut :) Kuten myös iloa tuovia asioita olet saanut kokea; hymy toiselle, lapsen riemu onnistuessaan...
  Ilonpisaroita tihkukoon päiviisi!!!!
  Kiitos jälleen postauksestasi :)

  VastaaPoista
 9. Oi, ilon armollisia siemeniä jokaiseen päiväämme! Mikäpä pyytettömämpää kuin lapsen ilo. Kerroit niin koskettavasti ja eläväisesti lapsosesi riemusta:) Lämpöiset aatokset tulevaan pyhään pienen kuorotyttösen matkaan♥

  Monta ilon siementä taasen kylvit, kiitos Tinttarus! Voi hyvin♥

  VastaaPoista
 10. Kyllä,lapsi kun on iloinen,on vanhempikin iloinen,pieni siemen tuottaa paljon iloa sydämmeen♥,ihana kirjoitus taas..

  VastaaPoista
 11. Kiitos vierailustasi Tinttarus!
  Lapsen näkemä onni tuo itsellekin hyvän mielen.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥