perjantai 27. kesäkuuta 2014

Aamuvalossa onnen pesä

 Kasteen vaalentamaan nurmeen on aamuaurinko piirtänyt itselleen polun. Valo saapui. Pienet valkoiset apilalammet kuin helmiäishohdetta vihreän pinnassa. Avaavat uniset silmänsä nuo pienet ja vaatimattomuudessaan suloiset kukkijat, heräävät uuteen päivään. Varhaisaamun tyyneys saa huokaamaan hiljaa, ettei mikään särkyisi, ei menisi ohi eikä jäisi huomaamatta. Kodin huoneissa viipyy hiljaisuuden ääni nukkuvien lasten hengittäessä vielä tuokion unen maassa. Ikkunan takana pihakoivujen ryhmä katselee kohti ja hymyilee. Oksillaan vihreys on pysähtynyt nauttimaan poutataivaan alle mahtuvasta kirkkaudesta. Tuuli on sammuttanut vauhtinsa, sade sulkenut hanansa. Koira katselee aamua kanssani. Kuulee lupaavat heräämisen äänet ja tietää neitosen kohta saapuvan kanssaan nuuhkimaan hetkeksi aamuun mahtuvaa raikkautta. Tästä on hyvä aloittaa uusi päivä, johon mahtuu juuri se, mikä tarpeen on. Eilisen ilo pulpahtaa sisimmässä, huojentuneena sain riemuita esikon opiskelemaan pääsystä. Kiitos äitirakas, sanoi, kun kerroin kantaneeni lukuisin rukouksin. Juuri nyt tuntuu, että elämä hemmottelee.
Minua naurattaa. Nyt se tapahtui, koti heräsi. Keittiön puurokulhoissa kilahtavat lusikat. Poikasen nilkka saa hetkeksi huomion, sai kolhun eilisen peleissä. Tämä viikko kulkee osaltaan palloiluturnauksen tiimellyksessä. Tyttönen antaa koiralle ruuan, rapsuttaa ja rakastaa. Kohta vilahtaa heittämään kärrynpyöriä nurmen pehmeyteen. Tänään pakataan. Kesäleiri kutsuu ensin tyttöstä, heti perään joukkoon liittyy myös neitonen, joka saa tarjota auttavat kätensä. Kesän tuntu ja vapauden huuma, hemmottelulle ei tunnu tulevan loppua! Poskella tuntuu rakkaan aamusuudelma. 
 Lasken valon ajatuksiini ja annan sen muovata sinne pesän.


12 kommenttia:

 1. Valoisaa vihreyttä ja vehreyttä!
  Hienoa että siellä on esikoisesi päässyt opiskelemaan.. Sitä tässä itsekin pohdin kun lukiolaisemme kohdalla yksi päivä tätä juuri pohdin että miten tärkeää nuorelle on nämä opintoasiat ja että pääsee elämässä eteenpäin!

  Kaunista kesänjatkoa & Ilon läikähdyksiä edelleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vehreys lumoaa ja sateen jäljiltä maisemaan on peseytynyt uusi vihreä!
   Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!
   Nuorten siipien kantovoimaan pyydetään tukea ja huolenpitoa!

   Aurinko hellii tätä päivää. Vein aamusella tyttösen leiribussille:)

   Poista
 2. Aurinko ja lämpö on tänään läsnä....ihana kesä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ihana kesä. Toden totta. Kun lämpöä piti tovi odotella, sen syleilystä on nyt kahta isompi ilo!
   Valoa ja iloa viikonloppuusi!!

   Poista
 3. Valoa ja lämpöä tähänkin viikonloppuusi toivottelen sinulle ihana Tinttarus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, ihana olet ♥
   Kesälämmön sylihoivaa! Auringonvalon jakamaa voimaa! Iloa!!!!

   Poista
 4. Kiitos, että hemmottelit meitä myös sanoillasi!
  Itse katson ulos valoon ja nautin ajatuksesta saada pyöräillä iltavuoroon auringon valon lämmössä!
  Lepohemmottelua viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa osata napata ilo auringon valaisemasta ja lämmittämästä työpolusta! Oma polveni ei anna pyöräillä. Nauttisin niin ajeluista pitkin maalaismaisemaa, vaan polven syrjän jänne aina äityy:(
   Minä olen ahminut aamuvaloa. Kun luonto vasta heräilee, on maisemassa erityinen pehmeys.
   Ja hiljaisuus. Oi, että valoterapiaa:)
   Luoksesi kaunein kesäajatus!!♥

   Poista
 5. Joskus ehkä vielä pystyn lukemaan nämä tekstisi niin,että kyynel ei vieri pitkin poskea...toisaalta, en taida halutakaan lukea niitä ilman pisaroita...:). Ihania tekstejä.

  VastaaPoista
 6. Miten kaunis visuaalisuus viestii jo postauksestasi , värisävyt , sanojen kuviot ja sitten se syvä sisätö, kaunis joka luo valoa. ♥
  Ei ens mutta seuraava viikko tai seuraava =)

  VastaaPoista
 7. Onnellisuus ja kiitollisuus huokuu tekstistäsi ja kuvistasi ... Ihanaa että esikoisen opiskelupaikka on varmistunut - Isä johtaa, kantaa ja vie! Auringon lämpöä, ilonkirmauksia ja onnenhippuja kesääsi!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥