keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hippuja♥

Kesä on jaksanut keimailla, liihotellut kuin kepeä perhonen lähellä, malttanut mielensä ja jakanut aikaansa ,antanut nauttia siitä, että ainut aika on ollut ajattomuus. Viikonlopun mittaisen kesäkeitaan ajan levähdimme kaikin aistein ja aatoksin virvoittavien vetten äärellä. Poimin palasia, hippusia lohtuhyvää ja luottamusta evääksi arjen koittoon. Siihen on vielä matkaa eikä arjen päästäminen sisimpään ahdista, ei siirrä sinitaivaan eteen edes poutapilven piirtämää lammasta! Se halaa lempeästi ja hymyilee, kehrää. Odottaa ja toivottaa minut rantaansa tähyämään toiveikkaana kohti uutta ulappaa.
Suurin siunaus kätkeytyy joskus särkymiseen. Pää oli jo painunut vaikean edessä, olemukseen hiipinyt hauraus kutistanut pikkuruiseksi, avuttomaksi kuin rantakaislikkoon juuttuneen untuvikon. Juuri silloin nousi taivaanrannasta kepein kesätuuli, maalasi pintaan tyyneyden, joka heijasti hetkiini taivaan. Usko parhaaseen huolenpitoon olikin  vahvimmillaan juuri silloin, kun usko omiin voimiin ehtyi tykkänään . Oli tilaa Isän asettua lapsensa lähelle. Kuiskata: Souda , heitä verkkosi veteen! Vaikka perusta elämässäni olisi kuinka vankka, ei se estä myrskyä nousemasta, mutta sen tukemana vellova meri tyyntyy, myrsky laantuu ja sisimpään ajelehtii rauha.
Istuin ja kuuntelin. Kertomus aikojen takaa avautui eteeni yhtä kauniina kuin aamussa hiljaa väreilevä järven pinta. Onhan niitä oman elämän Mooabilaisia tai Ammonilaisia vuosiini mahtunut. Väliin painanut huoli , ilon hetkistä vienyt vaikea tai ilmeeseen surua uurtanut sairaus. Joskus sisintä kaihertanut omien tekojen tai ajatusten sysimusta sävy. Tärkeintä näissä tuokioissa on etsiä Sinua, huhuilla puoleesi, ojentua kaikellaan suuntaasi, sillä tumman keskellä me teemme minkä voimme, osaamme taikka jaksamme, Sinä sen, mitä tahdot. Ja se on aina parhaaksemme! Synkimmän syysmyräkän keskellä juuri, kun tuntuu, ettei rahtustakaan valoa enää näy, käännän itseni pohtimaan suuria tekojasi, ehtymättömän apusi osoituksia. Asetan itseni sanasi varaan. Poimin lupauksiasi kuin makeimpia mustikoita. (Nyt hymyilen, sillä mustikasta sinisin sormin tässä istun:) Ketäpä niistäkin kiitän?!Sinua, kaiken hyvän antajaa.

♥     s.51:19    ♥    5.Moos. 33:25   ♥     Matt.28:20    ♥    Heb. 13:5    ♥    Joh.6:37    ♥

Riisuttuna turhasta asetun eteesi. Levitän katseeni löytämään luomistyösi pienimmät ihmeet. Polvistun jalkojesi juurelle nöyrin ja kiitollisuutta kantavin mielin. Viikonlopustamme poimin aarteikseni muutaman kiven, jotka vilkuttivat minulle rantahiekassa kirkkaana yllemme levittyneen aamutaivaan katsellessa puuhiamme. Tyttönen, poikanen ja rakas työnsivät kanootin peilityynen järven pintaa halkomaan. Minä uitin varpaita rantaveden viileydessä ja makustelin sanojen ja sävelten sekä monien ystävien minuun kaivertamia jälkiä, joissa kaikissa asui rakkaus. Tänään maalasimme kiviin kuvia. Nyt minulla on rasiassa tarinakivet, jotka saavat pian virittää uusien oppijoitteni mielikuvitussiivet kantamaan opin oksilta lentoon......taidan itsekin pyrähtää sadun siivin lentoon. Luotan, että siipeni kantavat.

15 kommenttia:

 1. Oh, the lake is so beautiful. I especially like the picture of the toes in the water. :~) Nature is always a peaceful place for me to be.

  I hope you are well, my friend.

  ~Sheri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The beauty of the lake touched me very deeply.
   Nature is like a church sometimes.

   I am beside new situation. I start working in achristian school. I love it!

   Poista
 2. Kiitos Tinttarus ihanasta kirjoituksestasi, niistä saa aina niin paljon ajateltavaa, mietteitä onmaan elämään.
  Toivon sinulle hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle sanoistasi. Olen viipynyt pitkään poissa Riihipirtiltä, kesä kahmaisi niin syliinsä ja olen nauttinut olemisen kepeydestä j ainnpoissani suunnitellut syksyä. Saan aloittaa kristillisellä kouluilla opettajana ja jään omasta virastani vapaalle vuodeksi. Olen innoissani ja kiitollinen siitä, että Jumala johdatti minut uusille poluille. Siunatuille askelille pyydän varmuutta ja viiasutta.

   Siunausta kesäpäiviisi ja alkaviin elokuun hetkiin!

   Poista
 3. Voi kyllä siipesi kantavat, aivan varmasti! Auringon kaltaista lämpöä ja valoa tähänkin viikkoosi tahdon sinulle toivottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lujasti haluan luottaa siipien kantavan uusiin tuuliin kun pyrähdän. Sain keväällä kokea, että Jumala totisesti johdattaa ja kuljettaa. Pääsen uusiin ympyröihin vuodeksi ja olen innoissani, vaikkakin uuden edessä hämilläni:)

   Ihaninta ja siunausrikasta kesäaikaa sinulle!

   Poista
 4. Niin toivoa antavaa tekstiä...luin kahteen kertaan..:) Kiitos sinulle Tinttarus♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Ihanaa, jos teksi ja ajatukset saivat hoiovata ja helliä!
   Sain levähtää kauniissa järvimaisemassa ja kuulla lohdullista sanaa. nautin!

   Ihanaa kesää sinulle ja siunattuja alkavan elokuun päiviä!

   Poista
 5. Ihania luottamusta ja kiitollisuutta herättäviä sanoja ja rauhoittavia kuvia. Hienoa, että sinut on johdatettu uuteen tehtävään, uudelle polulle. Tulee varmasti antoisa vuosi ja minäkin uskon, että siipesi kyllä kantavat. Aurinkoista, rentouttavaa loman jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän sanoistasi. Kummallinen levon ja tyyneyden tunne sisimmässä viipyy vaikka vähän vastoinkäymisiäkin on viime metreillä ollut. Jumalan käsissä kaikki tapahtuu parhain päin. Aurinkoista ja huoletonta elokuuta sinulle, levitetään siivet ja luotetaan,että ne kantavat juuri sinne mihin kussakin päivässä on hyvä.

   Poista
 6. Hei! Pitkästä aikaa tänne kommentoin, olen kyllä aika ajoin käynyt lukemassa blogeja, mutta... Kaunista ja rauhoittavaa tekstiä kuten aina :) Uskon että lukemalla tekstejäsi, olen kuin oppinut elämästä aina jotakin uutta, kiitos sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, kosketettu olen ja kiitollinen, jos sanojeni kautta olet voinut kokea uuden hyvän siementen kasvua.
   Niin usein huomaan pohtivani Riihipirtin sulkemista, kun tuntuu, että en osaa enää mitään uutta sanoa. Vaan eipä aina kai uutta tarvitakaan, kun liikutaan elämän pienten ihmeiden äärellä:)
   Siunattuja elokuun päiviä sinulle!
   Ilahduin kovasti käynnistäsi!!

   Poista
 7. Koskettavaa , kaunista, herkkää , niinkuin elämä on . . Hämmästyn joka kerta , sillä ihan kuin ymmärtäisit ajatukseni ja toisit ne kauniina sanojen virtana eteemme luettaviksi <3 muodossa jota itse en osaa tuottaa . . .
  Paljon siunausta ja Isän tuomaa iloa uuteen työhösi ja vielä jäljellä oleviin lomapäiviin.
  -Sari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämeni kiittää sanojesi lämmöstä !
   Ilahdutit minua käynnilläsi ja sanomallasi♥
   Elämä on kaunista, kun jaksaa tarttua pienimpiin hippuihin ja löytää niistä ilon silloin varsinkin kun vaikea painaa harteilla.
   Siunausta alkavan elokuun päiviin!
   Kiitos, olen vielä hieman hämilläni, mutta hirmuisen iloinen ja kiitollinen uuden työni edessä. Se kaikki oli uskomattoman ihanaa Jumalan johdatusta. Siitä saisi oman kertomuksensa.....ehkäpä kerron sen joskus:)

   LEmpeyttä ja lämpöä ajatuksiisi ja hurjasti Isän hoivaa!

   Poista
 8. Kiitos viisauden hippusista!
  Olipa mukava palata sanojesi äärelle pitkästä aikaa.
  Pienen loman pidin ja tulin kurkkaamaan tänne muutto ym. kiireiden ohella.
  Onnea uuteen!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥