sunnuntai 17. elokuuta 2014

Hyvää ja kaunista♥

 Kesän lämpö on yhä läsnä, kiertyy iholle, hyväilee. Vain varhaisen aamun vilakkuus ja nurmen nukassa kimmeltävä kaste kertoo syksyn saapuneen liki. Elotuulessa tuoksuu syyspehmeys,  hiljalleen hämäriksi piirtyvät illat saavat ajatukset laskeutumaan arjen rantaan. Maisema riisuu raukeana itseään kesävärien kirjosta, verhoutuu hentoon okraan, malttaa odottaa luokseen pian saapuvaa ruskaa. Viikonmittainen arki on astuttuna ja huomaan lomaoloon tottuneessa kehossa hivenen vaimeaa voimattomuutta. Tapailen sanoja sisimmän tunteille, joissa loppumaton hyvä lepää päivästä toiseen. Pidäthän huolta, huokailin keväässäni ja mitä sain! Arkeni pino on nyt kestävä ja kaunis. "Häiritseekö, jos olen vielä vähän aikaa tässä sun kanssa?", kysyy pieni oppija perjantaissa, kun luokkahuone on hiljennyt. "Onko ikuisuus niin pitkä, että siihen jo pitkästyy", pohtii pieni taimi. Keskustelemme hetken ja yhdessä askellamme sitten viikonloppuun reput selässä jättäen taaksemme omenatarhan ja tyhjenneen koulupihan. Tunnen takaani vilkutuksen ja hymyillen kiitän kaikesta saamastani.
Sunnuntai suukotti hereille, kutsui huomaamaan , mikä voima on hyvin nukutuissa öissä. Annan raukeuden viipyä vierelläni vielä tuokion. Rakas jo reippailee kolmen oman ja neljän vieraamman kanssa aamuauringon kuivattamalla nurmella. Kuulen hihkaisut, kannustushuudot ja huhuillut ohjeet. Pyrähtävät juoksuun, hyppivät yli esteiden, jaksavat ja nauttivat. Takanaan lainehtii ääneti vehnämeri, kypsäksi ehtinyt. Sato, jolle kesän kynnyksellä pyydettiin siunaus on valmis korjattavaksi talteen. Tänään kuuntelen sanaasi kaikessa siinä, minkä ympärilleni olet antanut. Tänään laulan  suuruudestasi, hyvyydestäsi hiljaa ja hymyillen. Tänään luonto saa olla kirkkoni. Taivaalla laiduntavat poutalampaat muistuttavat paimenesta, joka ei hylkää.
San.3: 5-6 "Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunne Hänet kaikilla teilläsi, niin Hän sinun polkusi tasoittaa."Syysaskelteni alle tasoiteltiin polku, jota kulkiessa hyräilen hiljaa ja tyytyväisin mielin. Aamuvainioiden halki ajellessani huokaan kiitokseni, pyyntöni, aatokseni. Arjen laiturista kuulen meren aaltojen vaimean laulun, näen korkean kallion laelle laskeutuneen rauhan. Uusien oppijoiden joukko hymyilee kanssani. Yhdessä pyydämme siunaavia tuulia puhaltamaan kasvumme ja päiviemme yllä. Onni pukeutuu arjen kauneuteen. Tärkeä voikin olla toisenlainen, arvokas uudensävyinen. Luokan takana purjehtivat oppijoiden laivat, omani purjeet ovat pullollaan nyt myötäisen tuulen voimaa!

12 kommenttia:

 1. Ihanaa, Tinttarus! Raskaan kevään jälkeen saat nyt nauttia uudesta, juuri sinulle valmistetusta tiestä. Tehdäänkö syystreffit johonkin polunmutkaan?!

  VastaaPoista
 2. Olen onnesta soikeana tämän uuden edessä! Kiitollisuuden kyyneleet ovat helmeilleet silmissäni viikkoni päivissä. kerron kaiken kun tapaamme. Tehdään syystreffit.....laitan viestiä!

  Siunausta viikkoosi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tinttarus...kiitos näistä kauniista sanoistasi♥
  Mitä uutta olet saanut eläämääsi...(uteliaisuus voitti)..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle♥ Jumala johdatti minua kevään vaikean keskellä yllättävällä tavalla. Uskomattomia yhteensattumia(tai eivätpä ne sattumia ole silloin, kun Taivainen Isä kuljettaa:) ja niiden seurauksena aloitin uudessa työpaikassa kristillisellä koululla vuodenmittaisen sijaisuuden ja olen omasta tutusta työstäni virkavapaalla. Ihanat maisemat omenatarhoineen, meren ranta ja metsä, oi ihanuutta! Ja pieni lapsijoukko sekä työyhteisö, jossa jokaisen aamun saa aloittaa itselleni niin mieluisalla tavalla, rukoillen♥ Olen onnesta soikeana!
   Ei siispä mitään aivan mystisen ihmeellistä, mutta silti tämä uusi tilanne on minulle todellinen lahja! Se ojennettiin etsimättä eteeni. Meillä totisesti on rukouksia kuuleva Jumala! Ihmeellinen Isä!

   Ihanaa viikkoa sinulle. Aurinko hellii yhä. Tulin juuri isomman neitosen kanssa mustikasta :)

   Poista
  2. Ihanaa!!! Luulenpa, että ensimmäinen talomme oli nykyisen työmatkasi varrella...erkanevalla tiellä...Hiidenpolulla....:)
   Koulu jota mietin on todella kauniilla paikalla. VAnhan talomme naapurissa oli neljä tyttöä, jotka kaikki kävit kyseistä koulua...:)

   Poista
  3. No jopas sattui:) Maailma on pieni! kurkistin ja tarkistin vielä kartasta ja kyllä siinä matkani varrella on Hiidenpolku.....Koulu todella on upealla paikalla, päättyvän tien turvaisassa pesässä ja kaikki se luonto , oi, oi, olen haltioissani!

   Poista
 4. Siunausta tähän alkavaan syksyyn, ihan jokaiseen päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Taivaan Isän hellää huolenpitoa sinunkin syksyysi, varjelusta jakaisen askeleen ylle!
   Olen saanut itse taas ihmetellä Jumalan suuruutta ja rakkkautta , jota Hän osallemme jakaa.
   Hymyilen kilvan kauniin luonnon kanssa:)

   Poista
 5. Sinun sanoissasi on lämpö ja hyvän mielen viisaus.

  VastaaPoista
 6. Oi ihanaa uutta työvuotta sinulle Tinttarus! Voin vain kuvitella kuinka sanasi vahvistavat siellä niitä pieniä taimia ja kuinka he saavat kulkea turvallisesti kanssasi tämänkin kouluvuoden. Siipiesi suojaan kyllä toisin omankin poikaseni. Raikasta alkuviikkoa toivottelen täältä Napapiirin tuntumasta.

  VastaaPoista
 7. Joskus parasta on kunnon yöunet!
  Olen tullut siihen ikään, jolloin arvostan entistä enemmän makoisia unia, tuleehan minusta pian mummo! :)
  Ihanaa alkavaa syksyä (istun villasukat jalassa palelemassa), myös oppijoiden kanssa!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥