sunnuntai 31. elokuuta 2014

Olisiko voinut?


Aamun pehmeänä peltojen yllä viipynyt usva haihtuu hiljalleen. Viimeiset kesäsävyt jaksavat vielä hetken hohtaa sinisenä avautuneen aamutaivaan valossa. "Olisiko voinut olla mahdollista, että Eeva laittoi kauniin kukan hiuksiinsa?", hiippaili luokseni kuiskimaan uskontotunnilla tyttö, jonka vihkoon oli kuudennen luomispäivän lokeroon piirtynyt uskomattoman upea eläinjoukko. Adam seisoo rinnallaan Eeva, jonka hiukset lainehtivat kuin elokuinen vehnäpelto. Yhdessä kuvittelemme tuokion lumoavaa luotua kauneutta, jokaista ruusua, liljaa, orkideaa ja sinikelloa....ja hymyillen nyökkäilemme ajatukselle. Oppijatyttösen onni loisti kasvoiltaan kilvan hiuskiehkuraan ilmestyneen kukkasen kanssa:) Sadeviikon keskellä huikkasimme ruokarukouksen päätteeksi, että kuljeta pois sadepilvet välitunnin ajaksi. Nimeäni huhuillen ilmestyi pihalla vierelleni poika, joka innostukseltaan sai huokaistua: "T, sun rukoukseen vastattiin!!Enää ei sada!" Aurinko vilkutti väistyville harmaille hahtuville, joiden helmoista tipahtivat viimeiset kimmeltävät sadehelmet. Jokin hyvin syvä lämmin läikähtää sisälläni. Kanssani arkea jakaa oppijajoukko, joka luontevasti hiljenee pyytämään siunausta uudelle alkavalle päivälle, sen oppimisille ja leikeille. Jokaisessa päivässä muistutan, miten tärkeitä ja ainutkertaisia heistä kukin on. Etsin jokaisesta esiin hyvän ja kehujeni palkkana majailee vikkelimmänkin vipeltäjän katseessa ilo, kun kuulee, miten jaksoi tällä kertaa kirjoittaa jo melkein kaiken vaaditun.
 Syyskuu avaa syliään, pehmeänä ja turvallisena. Huomisessa se on jo läsnä, suukottamassa. Uusiin sävyihin pukeutuva maisema maalautuu mestarillisin vedoin, kiireettä, hiljaisten syystuulten  hyväilyssä. Eilisessä sytyttelin kynttilät tuikuttamaan omaa lämpöään pimenevään iltaan. Tunteiden tulva aaltoili sisimmän ajatuksissa ,kun sohvan mutkassa muistelin kuljettua päivää. Poikasen riemu uusista lenkkitossuista. "Nää on tosi kevyet, kokeile äiti!" Rakkaan sanojen hyväily. Koen todeksi itsekin sen lämpimän, jota kehu ja välittäminen nostaa pintaan. Tyttösen kiitosmieli. Sairastui juuri leirikouluun lähdön edellä, mutta rukouksen voima pyyhki pois kipua , sattumalta tuntuva sananpaikka jakoi luottamusta miltei vieraan suunnasta. Joskus ihme vain piirtyy lähelle.  Kiitos on kohdallaan liian pieni sana. Majakkavierailun muistossa on nyt erityinen sävy, huolenpidon ja rakkauden ripaus. "Ii, ii, iloa, viisi villakiloa" ,hypin ja lauloin oppijoiden kanssa viikossani. Taidan hypähtää riemusta yhä ja ojentaa katseeni tavoittamaan horisontin takaa esiin noussutta uutta päivää.
Olisiko voinut? En enää kysele, en pähkäile, vaan tiedän. Sydämessäni tunnen. Kun Sinä olet puolellamme, kuka voi olla vastaan?! Ehtymätön on anti, jota jaat. Ja me saamme ottaa vain vastaan!

Ihminen tuntee
suurinta kiitollisuutta,
kun ei pidä mitään
oikeutenaan.
Silloin kaikki on lahjaa.
(Tommy Hellsten)

11 kommenttia:

 1. Voi, miten kadehdin opettajantyötäsi tuollaisessa koulussa! Kun uskoa ei tarvitse erottaa vain uskontotuntien asiaksi, vaan se saa näkyä muulloinkin - luonnollisena osana arkea. Siunausta alkavaan työviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan elää uskoa todeksi yhdessä lasten kanssa arjen lomassa . Olen iloinen ja hirmuisen kiitollinen tästä vuodesta. Meidän pitäisi sopia pian treffit!! Olen pullollani kerrottavaa:)
   Siunausta myös sinun alkavaan kouluviikkoosi sekä paljon myötäisiä tuulia alkavaan syyskuuhun!

   Poista
 2. Minäkin kaiholla ajattelen, että voi kumpa meidänkin lastenlasten koulussa saisi rukoilla. Ruokarukouskin jouduttiin lopettamaan kahden vanhemman vaatimuksesta. Onko se kristillinen koulu jossa olet opettajana? Siunattua syksyä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, koulu, jossa saan tämän vuoden olla työssä, on kristillinen koulu. Iloitsen ja nautin täydestä sydämestäni tästä Jumalan minulle osoittamasta mahdollisuudesta! Juuri tänään juttelin ystävän kanssa siitä, miten surullista on se , että niin moni aikuinen riistää lapseltaan mahdollisuuden kuulla Taivaan Isän isosta sylistä.
   Siunausta alkavaan syyskuuhun sinulle ja lämmin siunaava ajatukseni myös lapsenlapsillesi!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi!
   Iloa ja siunausta viikkoosi!

   Poista
 4. Kiitos sanoistasi, ne aina lohduttavat, avaavat, vahvistavat ♥
  halaus

  VastaaPoista
 5. Ihana, hoitava sanojen syli täällä luonasi! Olet kulkenut ajatuksissani sinä suloinen. On ilo kuulla valoisasta syysarjestasi. Voi hyvin♥

  VastaaPoista
 6. Kiva löytää blogiisi! Kauniita ajatuksia, siunausta syksyyn!

  VastaaPoista
 7. Kaunista. rauhallista ja vahvaa syyskuuta sinulle! Ihanat nuo Tommyn sanat, kuten sinun myös.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥