lauantai 14. kesäkuuta 2014

Loman tuulissa tyyneys

Vaikka ulkosalla tänäänkin tervehtii koivujen oksia tuulettava viileys, on lomatuulosten otteissa viipynyt lempeys ja lämpö. Ovat keinutelleet lomailijoita aamujen rantamilla kuin äiti sylilastaan, hyräilleet rauhaisat säkeet, muistuttaneet pysähtymään, jotta ehtii nähdä. Vuoroin kuljetelleet kalenterin lehdille sovittuun, väliin  kutitelleet joutenolosta raukeina lepääviä kämmenkuoppia. Käsissäni on uutta. Löydän itsestäni kumman levollisuuden pesän. Eteeni osoitettiin uusi horisontti, johon tähyän. Harmaana sadepäivän yllä kaartuva taivas seurasi eilisen askeliani. Sain viettää tuokion minulle tärkeän lähellä. Rupattelumme sai siivet ja aika riensi huomaamatta. Silta sydämeltä toiseen oli taas avoin, mutkaton. Hiljaa kiitin. Polkumme kulkevat arjen tullen toisistamme etäämmäs, mutta tärkein säilyy. Ystävyys. Runokirjan lehdeltä nousevat ajatuksiini rivit, jotka muistuttavat lahjasta, jonka arvoa ei voi mitata rahassa. Raskaan taakan alla tarjottu olkapää. Unelmien, ilojen jakamiseen avatut silmät , korvat ja ammentava sydän. Ja vielä uskollisuus. Ystävyyden lahja.
 
 Vehreyteen pukeutuneen  metsän uumenissa, aitan suojassa ovat pikkuiset päästäneet suviunen lähelleen. "Äiti, toi meiän metsä on vähän kuin sademetsä, jos vaan ei havupuita olis ollenkaan. Sateen jäljiltä kaikki on tosi rehevää." Yösateen ropistessa rumputahtejaan aitan kattoon, ovat yhdessä kuunnelleet sen rytmiä peittojensa alla. Aamutuimaan juoksevat polkua uuteen alkavaan aamuun, huikkaavat huomenensa ja keittävät kahvin. Oli aamu, jossa hihkuivat ihmetystä. Sinitiainen suunnitteli vierailua koristeena oksalla riippuvaan pikkupönttöön. Ahnaasti nakutti reiän reunamaa kunnes pääsi pujahtamaan visiitille uteliaisuuttaan sammuttamaan. Antoi lasten seurata puuhiaan vain askeleen päässä. Tavallisuuden keskelle on päiviin piirtynyt pieniä ihmeitä. Yhdessä istutetut mansikantaimet. Keinussa vastakkain istuen syöty jäätelö. Siivekkäiden seurailu. Hyväntuulen hymyin nautittu kesäkeitto. Ja iltapäivissä hihkaistu huomio:isi tulee! Itse iloitsen myös. Elämässä on uusi raikas vihreys. Vaikean maaperään satoi siunaava sade, nostatti esiin kesän kauneimmat kukinnot. Tyttösen laulusta nappaan säkeen ja kiitän sen sanoin kaiken antajaa kesästä! Huolenpitonsa on ehtymätön.
Helmoissani hulmahtaa hiven haikeaakin. Kun katse käännetään uuteen, jää aina jotakin taa. Luottamukseni on luja. Kun saa olla mukana Jumalan suunnitelmassa, ei pelolle löydy liialti sijaa. Se, mitä tarvitaan, annetaan. Toisinaan on tarpeen myrskyn nostattaa ulappaan asti kurkottavat tyrskeet, jotta sen jälkeinen tyyneys saa huokaisemaan  koskettavan kauneutensa äärellä. Kompastuessa huomaa näkevänsä sen, minkä yli niin usein on kiirehtinyt varmoin askelin. Pysähdyn nyt tähän hetkeen. Hengitän kesäkodin hiljaisuutta. Rakas ja tyttönen touhuavat jo pihamaalla, poikanen pakkasi reppunsa ja loikkasi bussiin, joka kuljettaa palloilun pariin toiseen kaupunkiin. Neitonen mökkeilee. Esikko omillaan, rakkaasti ajatuksissani. Elän kesän, jonka laiturista näen monta pehmeää aamu-usvaa, monta mailleen painuvaa ilta-auringon kajoa. Hetket ja retket, jotka iloksemme jaetaan. Sydämelläni asuu kiitos uudesta.
Tyttösen vatsan pohjalla leikkivät perhoset. Pala unelmaa kasvoi todeksi. Ensi viikolla suuntaamme etäälle ja liikutumme oman laululintusen liverryksestä ensi kertaa hurjan suurelle yleisölle. Nostan peukut onnistumiselleen ja kuiskaan ties monennenko kerran, että kävi, miten kävi, on jo yltänyt meidän silmissämme voittajaksi saakka! Katselen omiani. Lujasti luottakaa kantaviin käsivarsiin. Tähytkää taivaanrannan taakse saakka, unelmilla on pienet, mutta vahvat siivet. Joskus lento on loppumattoman tuntuinen, mutta juuri silloin on lähimpänä se hetki, jossa asuu suurin onni. Iloitkaa vähästä, sen alle kätkeytyy aarteista arvokkain, kiitollisuuden siemen. Sen rinnalle pyydän kasvua siemenistä hennoimmalle, sinapinsiemenen kokoiselle. Ja kiitän. Tämän päivän tuuliin tarttuu paljon hyvää. Tarjoan kasvot sadekuuron suukoteltaviksi ja kietaisen ylle lämmintä. Puutarha kutsuu ja mullassa tuoksuu uuden kasvu.

12 kommenttia:

 1. Luojan luomaa parantaa ei voi. Itsekin olen kiitollinen vaikka vähän välillä tuuleekin ja sataa, mutta on sentään yölläkin valoisaa nyt kauneimpaan aikaan. Kaikkea ei tosiaankaan voi mitata rahassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luojan luoma on täydellisen kaunista ympärillämme! Riittää kun pysähtyy sen näkemään.
   Liian usein kiirehdimme kaiken kauniin ohi huomaamatta:)
   Iloa kesääsi!

   Poista
 2. Voi tuota sinitiaista...voiko noin kaunista lintua ollakaan....tuo väri!
  Onnea toivotan laululinnullesi ensi viikon tapahtumaan♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloinen siivekäs, totta tosiaan!
   Puuhiaan oli hauska seurailla. Hetken jo säikähdin, että tiainen juuttuu koristekoppiin:)
   Onneksi oli näppärä ja pääsi vapauteen tyydytettyään uteliaisuuttaan:)
   Kauniita ovat, siroja ja ihanan värisiä!
   Voi, kiitos, kovasti jännittää äitiäkin. kids gospel lauletaan Keuruulla pääteltassa ja väkeä on paikalla hurjasti:)
   Rohkea tyttönen♥

   Kaunein kesäterveiseni sinulle!

   Poista
 3. Kiitos taas kirjoituksestasi. Niistä saa voimaa. ja Onnea paljon laululintusellesi tulevaan. Kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos taas, kun niin kauniisti aina luonani sanot. Lämmittää mieltäni♥
   Kiitos onnentoivotuksista, kerron tyttöselle. Pääsee laulamaan isolle yleisölle ja jännitys kutittelee jo....

   Siunattuja kesäpäiviä sinulle. Iloitaan kaikesta kauniista vierellämme!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle♥
   Iloitsen käynneistäsi täällä luonani!
   Suloista suvea ja levollisia kesätuulia!

   Poista
 5. Hei!

  Voitit blogini arvonnassa (http://luonnonluomaa.blogspot.fi/2014/06/arvonta-suoritettu.html) kaksi valokuvauslehteä. Ilmoitathan sähköpostiosoitteeseen luonnonluomaa@luukku.com yhteystietosi ja valitsemasi lehdet (http://luonnonluomaa.blogspot.fi/2014/06/arvonta-eka-kerta.html). Sitten voit jäädä vain odottelemaan postia :-)

  Valokuvausterveisin, Susanna

  VastaaPoista
 6. Ilon pisaroita tarjosit, ahnaasti otin vastaan tavu tavulta!
  Ihana, että kesä alku on kohdellut sinua lempeästi.
  Pienistä hetkistä kasvaa suuri kokemus.
  Varmasti on ilo nähdä lastensa onni!
  Siunausta matkallenne!

  VastaaPoista
 7. Juhannus toi mukanaan pienen Keijun. Mummi on iloinen Prinsessasta ja Keijusta.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥