lauantai 1. maaliskuuta 2014

Maalisvaloon♥

"Olet hyvä opetaja. Olen opinut paljon sinun ansiosta. Olet ihana opetaja" ja vielä sydäntarra oli postissa, jonka pieni oppijatyttö aamussa minulle ojensi. Ruttuun taitettu lappunen oli valon säie kiireen keskellä ja antajalleen niin tärkeä. Halasin ja kerroin, miten ilahduin. Kehuin muutamin lempein sanoin ja sain vastineeksi korvanipukoita asti kutittamaan nousseen hymyn kasvoilta, joissa asustaa jotakin ajoittain hämmentävää. Samainen pörröpää höpötti ruokailuun mennessämme vierelläni, että hän haluaa olla semmoinen positiivinen eikä negatiivinen lapsi. Koetti omin pienin sanoin tarkentaa, mitä se  oikein tarkoittaa. Sanoi, ettei valita, vaikka tuntuisi kurjalta. Ja tiedän, että kohdallaan on mutkia monessa. Teoillaan jaksaa osoittaa todeksi tahtonsa tuo suurella sydämellä varustettu taimi. Kirjat jäivät tyytyväisinä jäljiltään hyllyyn, ryhdikkääseen rivistöön, jälleen kerran, kun jo moni muu naulakolta vipelsi pihamaalle. Niin. Ettei turhasta valita.
Viime viikoissani on sisin ajoittain huutanut, möyrynnyt ja valittanut, itkenyt ja ihmetellyt. Pelolle on muovautunut pesä kehoon. Tänään tuuli on seisahtanut antamaan tilaa ja tyyneyttä maaliskuulle. Pysäytän ajatusteni epäröivän liidon, päämäärättömän lennon. Laskeudun lepäämään tyyneyteen, sillä yksikään ripsi ei tipahda tietämättään, yksikään kipu ei tuikahda turhaan. Mitä pelkäätte, miksi murehditte, nuhteli kauan sitten yön tummuudessa myrskyävän järven keskellä ja muistutti luottamaan. Nousi  ja tyynnytti vellovat aallot. Tekee sen kohdallanikin, kun on sen aika. On vain jaksettava odottaa ja luottaa. Maaliskuun valo hoitaa helmikuuta hellemmin. Niin uskon. Ja koetan kovasti olla pelkäämättä enempää. Levitän siipeni uudelleen. Ne kantavat tämänkin vaikean yli.
 Metsän tuoksun kannoin kanssani sisään. Vihreän sylissä oli helppo hengittää. Poikanen pyrähti palloilemaan. Malttoi aamun aikaisten treeniensä jälkeen lusikoida keiton, tankata ajatuksiinsa tuokion verran vieraan kielen sanoja maanantaita varten ja sitten pakkasi reppunsa. Ja aamulla lähtee rakas mukanaan pelireissuun. Neito yökyläili. Laittoi viestin:olet maailman paras äiti. Tiedän, etten ole jaksanut olla tarpeeksi viime päivinä. Kun mieli vaeltelee pelon pelloilla, on ollut vaikea seisahtaa arjen reunamilla riittämään edes tarpeelliseen. Kuuntelemaan ja kuulemaan. Jaksamaan nuoren neidon juttuja, joissa elämän isoimpina asioina viipyvät ne hyvin hentoiset ja olemattomat, silti kaiken täyttävät ja hänelle tuikitärkeät. Tietää kuitenkin, miten hurjan rakas on!
Esikon ääni puhelimessa oli levollinen. Tulevaisuus on tarkoin suunnitteilla, vihdoin oman sydämensä ääntä kuunnellen. En ole hetkeen saanut sulkea käsivarsieni sisään ja ikävä tekee omaa pesää, huomaan. Nähdään ensi viikolla, sanoo ja itse nielen äänestäni kyyneleen helähdyksen. Kodin hiljaisuutta halkoo tyttösen musiikki. Ja kohta uunista leijaileva mantelileipästen tuoksu. Reseptin antajalle suon päivässäni ajatuksen: kiitos, ihana olet. Maaliskuu saa alkaa. Tartun sen tarjoamaan hyvään ja päätän nostaa väsyneen, maata nuuhkimaan painuneen nuppuni avautumaan kasvavaa valoa kohti. Kuin oksaltaan tipahtava linnunpoikanen, nousen oksalleni uudelleen. Voimani on sinussa.

28 kommenttia:

 1. Ihana postaus jälleen. KIITOS
  Mukavaa viikonloppa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ valoa viikonloppuusi! Ilahduin, kun käväisit täällä!

   Poista
 2. Aurinkoista viikonloppua sinulle Tinttarus♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina.
   Eilisen aurinko kulki piiloonsa odottelemaan ja kutsui tähän aamuun kepeän lumiuntuvapeitteen.
   Mukavaa sunnuntaita!!

   Poista
 3. Voimia ja valonsäteitä sinulle sinne, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, ihana sinä, kiitos!
   Aika vaikea aika meneillään.
   Valo ja luottamus pitää napsia todella pienistä säikeistä.
   Olen nyt elänyt todeksi sanontaa: terveyden huomaa vasta, kun sen menettää.

   Tänään valkeaa pitkästä aikaa. Pientä lumipulveria. Osaisikohan siitä vielä innostua, vaikka
   eilisessä hihkuin auringonsäteistä ja vihreydestä:)

   Kevään kulkiessa eteenpäin, voitais vaikka treffata.......

   Kivaa sunnuntaita!!

   Poista
 4. Voimaa kohdata pelon pelottelut, voimaa luottaa ettei sittenkään mitään pahaa tapahdu. Kaikella on tarkoituksensa, niinhän se on <3 Tiedät silti että ymmärrän.
  Ihana olet itse <3

  Meinasin alkaa kirjoittamaan pienestä oppijatytöstäsi tähän mutta laitankin sen spostiin koska huomasin alkavani kirjoittaa itsestäni :)

  Halausrutistus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, kiitos, huokaisen. Tiedän, että ymmärrät. Sinä suloinen.
   Halaan myös ja kuiskaan vielä kiitoksen niin maukkaasta ja simppelistä reseptistä.
   Leipäsistä enää yksi jäljellä. Teen illansuussa uuden satsin. Oliva ihan nam. Sujautin pikkuisen auringonkukansiemeniä ja pellavarouhettakin joukkoon.

   Odottelen postiasi:)

   Ihanuutta sunnuntaillesi! Ja teille kaikille siellä.♥

   Poista
 5. Valoa ja voimia sinulle ystävä ihana. Kuljet ajatuksissani♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah. Voima-ajatuksia nyt tarvitsen ja jokaisesta olen hurjan kiitollinen.
   Onneksi voi luottaa siihen, että mitä tahansa tulee, siihen on valmistettuna tie , jota kulkien jaksaa sitten kuitenkin. Joskus kaikki menee vain uusin suunnitelmin.

   Suloista sunnuntaita!

   Poista
 6. Voimia vastoinkäymisiin ja valoa tulevaan viikkoosi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Ansku!♥
   Ja tervetuloa Riihipirtillä piipahtajaksi!
   Ilahduin.

   Lempeää oloa sunnuntaillesi!

   Poista
 7. Kaikki kääntyy parhainpäin.Isä kantaa käsissään.Ja sinun rakkautesi rakkaimmillesi on kuin siipi jonka alle heidät kokoat sydämeesi lämpimään. Kiitos kun olen saanut sillä myös olla.Sinua lämpimästi ajatellen kaikkea hyvää sinulle rukoillen.
  m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MAria, kiitän ja halaan lämpöisesti.
   Suurimman siipisuojaan luottaen jaksan jakaa omaani näille tässä vierelle ja myös niille, joita on sydämelleni laskettu kuljetan ajatuksin, huokauksin yhä suojiinsa.Sinuakin. Rukouksin kuljen jokaisen päiväni aika hauraana nyt. Kevätvalo onneksi kaiken aikaa laajenee.
   Vielä me tapaamme.

   Voi hyvin. Sunnuntaillesi kaunista ja valoisaa.

   Poista
 8. Voi Tinttarus <3
  Olen kantanut sinua ajatuksissani enkä vieläkään lopeta.
  Minä koen että tyttönen tuo oli tarkoitettu sanomaan juuri se mitä meidän aikuisten tulisi sisimpäämme kätkeä- kuinka paljon asioita lapsi osaakaan aavistaa, ja ohessaan meille aikuisille ojentaa. Vilpittömästi!

  Voi hyvin ja tule terveeksi <3
  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, kiitän sydämeni syvistä sopukoista saakka♥ jokaisesta huokaavasta ajatuksestasi.
   Nyt olen kasvanut ihan pieneksi. Aamupäivässäni sain antaa puhdistaville kyynelille luvan virrata. Viivyin suuremman edessä hyvin pienenä.

   Voi hyvin sinä ihana ja niin suurella sydämellä varustettu ystäväni.

   Poista
 9. Taas tuli kyynel silmään, en tiedä onko se ilon vai surun kyynel, myötätunnon vai liikutuksen -mutta sinun kirjoituksissasi on joku ihmeellinen voima ja niiden ääreen vain pysähtyy ja huokaisee. Voimia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyynelhelmiä on niin monenlaisia!
   Tänään vuodatin niitä tunturipuron lailla. Huuhtoivat pelkoa mennessään.
   Ihminen on niin pieni, kun joutuu sille paikalle, missä oikeasti huomaa, että omin voimin ei selviä.

   Olen hurjan iloinen, jos sanojeni äärellä koet hyvää pysähtymistä♥
   Kiitos sinulle voiman toivotuksestasi. Sille löytyy paikka sydämeltä ja uskon että se kantaa !

   Valoisaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 10. "Maaliskuun valo hoitaa helmikuuta hellemmin." Siihen minäkin tahdon uskoa. Lepoa ja luottamusta sinullekin toivon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotetaan♥ maalisvalon voimaan!
   Uskotaan, että se vahvistaa ja avaa lempeät polut.

   Jaksamisen tunnetta ja hyvää oloa päiviisi!

   Poista
 11. Ajatuksesi ovat kauniita , haikeita , niistää kuultaa surun säväys. Liikuttuneena luin kirjoitustasi , pelko on liiankin tuttu vieras , se vieras jonka toivoisi katoavan elämästä sillä se kahlitsee ja vie arjesta ilon ja keskittymisen olennaiseen. Pieninä hetkinä huomaaa ajattelevansa tavallista arkea ja kadehtien katsoo jonkun huolettoman elämää ... tietäen että jokaisella kuitenkin omat kipunsa ja surunsa joista on selvittävä.

  Elämääsi iloa ja Herran lohduttavaa läsnäoloa rukoilen .Kuljetan sinut ajatuksissani niitylle jonka kukkaloisto ja linnunlaulu peittää sinut hoitoonsa , jossa saat kaikin aistein nauttia taivaallisen Isän luomasta ihanasta maailmasta. Jättäydy siihen hoitoon jossa Isä antaa lapsilleen vain kaikkein parasta , rakastaa ja lohduttaa , kantaa kaikkien päivien yli.

  Lämpimin "halauksin" Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sari, kiitos! kukkaloistoon ja linnunlauluun kurotan.
   Uskon, että salliessaan kohdallemme vaikeaa, Isä myös on jo valmistanut ulospääsyn tai jakanut tarvittavan voiman kestää sallittu taakka. Olen joutunut elämään viikoissani taas todeksi sitä, että terveys on jotakin, mitä osaa ehkä tarpeeksi arvostaa vasta kun sen menettää.
   On totta, että jokaisella on omat kipunsa ja surunsa. Ja luulen, että kipukin on huolenpitoa. Ilman murheita olisimme varmaan paljon kovempipintaisia. Kivun kautta Jumala luo uutta, ajattelen. Vaikka se ensin tuntuu kuritukselta, rakkautta se on!

   Toivon kaikellani, että saat hyvästellä pelon. Sinulle ja omillesi siunausta päivienne ylle.

   Itse opettelen kasvua, sitä, että uskallan antautua olemaan juuri näin pieni ja säröillä menemättä kokonaan rikki.

   Voi hyvin. Halauksin, Tiina

   Poista
 12. Ajatuksissani olet ollut aika ajoin! Tuossa sivupalkissasi oleva lause "thank you God for blessing me..." Huomasin sen nyt paremmin kuin aiemmin.. Turvallisia askelia Isän kanssa <3 Ja kiitokset vielä viimeisestä, nappitilauksestasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos♥
   ....and He really is blessing......
   Kiitos sinulle nappitilauksen toteuttamisesta, oli niin kauniisti laitettu kiinni, että ihastelen niitä hetken siinä.
   Ja kiitos vinkistä, taidan ommella kaunistukseksi mekon pielukseen tai tunikan rintaan:)
   Ovat niiiiiiiin ihania♥♥♥

   Askelletaan mieli levollisena Isän siipisuojassa.

   Poista
 13. Kyynelin luin ajatuksesi!
  Se, mitä haluaisin antaa sinulle, ei ole minun käsissäni!
  Halaus ja voimia alkavaan maaliskuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Sanot niin, että täällä nousee kyynel helmeilemään silmänurkkaan.
   Kiitos.
   Voimahalaus sinullekin.
   Valo kuitenkin voittaa. Aina.
   Nyt on aika odotella sen laajenevan ja nostavan.

   Voi hyvin♥

   Poista
 14. Hi there! First of all, thank you for the lovely comment on my blog :) And secondly, you have a charming blog. So happy to follow you and looking forward to visiting again.

  Hugs and blessings!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥