perjantai 7. maaliskuuta 2014

Hyvän sylistä viikonlopun vapaaseen!

Arjen satulasta nousin tänään hyvillä mielin. Tuuppasin uutukaisen ,selälleni ystävällisemmän työtuolin pöydän taa omaan lepoonsa. Annoin ajatuksen viivähtää vielä tuokion viikon tiimellyksessä oppijoitteni kanssa. Moni hyvä oli kasvattanut itseään kanssamme, ollut liki. Lipastolle lepäämään jäivät kirjoitetut rivit, joita tyytyväisyys tunnoissani olin palkinnut kannustavin sanoin ja tarrakuvin. Muutamat pöydälleni ilmestyneet aarteet pakkasin laatikon uumeniin ja hymyilin. Miten voikaan virkattu villalankaketju kaulalleni helmiksi tarkoitettu tai omin käsin taiteiltu kuva ihan julistaa iloa ja lämpöä. Viikkoon mahtui iso annos työonnea. Monta käsi kädessä kuljettua metriä, omien ja etäämpien oppijoiden kanssa vaihdettuja hassutuksia, huomattu kurkiaura. Olen kiitollinen, että sain vahvuutta jaksaa hymyillä ja kuunnella, sopivasti vaatia ja opastaa. Kiireen keskelle mahtunut nauru oli hyvän viikon levollinen sinetti. Tuntui turvalliselta sulkea ovi ja kulkea viikonloppuun. Ei omissa voimissa tällaista varastoa ole. Mitä tarvittiin, se annettiin. Vaikean keskelle muovautui keidas!
Kevään tuntu lepää oksistoissa, jotka pitävät hyppysissään puhkeamista kaipaavaa kasvua. Valmius valon valtaan on kyykkimässä piilossaan, odottamassa. Pian se saa luvan luovuttaa voimansa vihreydelle. Auringon kehrä kutoo hentoja seittejä hetkiin. Antaa sitten tilan harmaalle, joka yhä ihmettelee puuttuvaa valkeaa, joka ei ehtinyt ottaa omaa paikkaansa. Tuulen soitossa oli tänään rivakampi tahti. Kuin herättelisi uinuvaa maalisvaloa avaamaan nuppunsa, ojentamaan vartensa. Ajatuksillanikin kiivaampi vauhti, päättäväisyys, joka jaksaa pitää pään pystympänä. Keho saa tuokioksi luvan puuhailla omiaan. Tieto lisää tuskaa, sanoo joku. Hetken vielä kuljen tietämättä ja kuiskaan  älä tule , älä vielä ainakaan. Ja tuska taittuu, taipuu tahtooni. Pelko piiloutuu, vetää verhon kaiken sen eteen, joka tekee kipeää. Ei pyynnöstäni, vaan rakkaudestasi. Koska tarvitsin sen keitaan!
Eiliseenkin mahtui paljon turvaa tuovaa hyvää. Lohjenneen hampaan, sen pähkinää illassa haukanneen, uusi ilme hioutui hyvissä käsissä. Selviydyin, hihkui sisin, joka sykkii kiivaasti ,kun askel kulkee hammaslääkäriin. Kun oli lupa olla pieni, kasvoin taas piirun verran, kuin huomaamatta. Siedätyin:) Esikko jaksoi viettää illan poikasen kanssa tekojäällä pelaillen. Kaipuuni sai toivomansa, kiersin käteni halaamaan, kerroin, miten hän on erityinen, minulle äärimmäisen rakas, tärkeä. Taisi omilla sanoillaan hoitaa vastineeksi, vakuutti, että pärjää. Ja tiedän, että selviytyy. Oli luottavainen, levollisuus oli tehnyt pesän ruskeisiin silmiinsä, joista aina luen kiitollista ja myöntyvää. Tuo ensimmäiseni on kolhuissaan kasvanut, jäänyt monesta paitsi, mutta osannut aina tyytyä saamaansa, osakseen jaettuun. Kipeytynyt kiltteydestään, mutta tervehtynyt ja vahvistunut lukuisien huokausten saattelemana, niin uskon. Heipatteli pikkuveljen äänessään hiven jotakin isällistä, välittää ja näyttää sen niin, että poikanen pakahtuu. Voimakaksikko on tuo veljespari, vaikka lähes vuosikymmen mahtuu elämänkokemustensa väliin. Käännän rattia kotia kohti ja kuivaan hiljaisen kyyneleen kämmenselkään. Rakkausikävä on tunne, josta pakahtuu. Kuljetathan oikeille poluille, kuiskaan ja jatkan oitis, että tiedän, että niin käy. Hyvää täynnä on esikkoni sydän.
Lämpöisten leipästen tuoksu halkoo hiljenneen kodin iltaa. Rakas lojuu poikanen kainalossaan kiekkoilua ihmetellen. Neitonen lukee kirjaa, josta ei innostu, vaikka kuinka koittaa. Pakon alla moni kasaantuu kiusaksi. Vaan reitti on raivattava ja monelle kurjallekin löydettävä paikkansa, jotta voi tähystää oman tulevaisuutensa  horisonttiin. Nähdä toivomansa kajastus. Tahollaan tyttönen kirjoittaa esitystä lukemastaan. Kaikessa asettaa itselleen rimaa hurjan korkeisiin pidikkeisiin. Istahti vierelleni ja kertoi, miten uskontotunnilla oli ollut määrä omin sanoin kertoa, millainen on Jumala. "Äiti ,mä laitoin 30 asiaa." Luoja, kuningas, rakastava, Isä, pelastaja, parantaja, ikuinen, suuri, mahtava, voittaja.....hymyilee ja jatkaa ja saa minussa kiitoksen soittamaan omaa säveltään. Siipisuoja on yllään. Tummuvan illan turvaisa syli , voinko muusta edes unelmoida!

20 kommenttia:

 1. Oikein onnellista, hyvää viikonloppua sinulle.
  Kiitos kauniista kirjoituksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon kultaama on täällä nyt maisema, vaikka yöllä sade rummutti harmauden halki.
   Valoisuutta viikonloppuusi!

   Poista
 2. Kaunis postaus ♥
  Hyvää viikonloppua sinulle ja iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥
   Iloa ja auringonkajoa viikonloppuusi!
   Saanko käyttää töissä kuvataiteen tunnilla ottamaasi variskuvaa lapsille mallina?

   Poista
 3. Niin rakkaudellisia ovat sanasi, ystävä! Ja tuo halkopino - Luojan ja ihmisen yhteistyön hieno jälki, jota aina ihailen. Olen miettinyt ajatustasi yhteisestä matkasta - mieltä lämmittävä idea, toteuttamiskelpoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin halkopino on aina niin puhutteleva ja kaunis.
   Vaihdetaan ajatuksia tuon sydämelleni lasketun vahvan idean tiimoilta!
   Ihanaa, jos se herätti sinussa toteuttamisen mahdollisuuden ajatuksen!

   Valoisaa viikonloppus, ystäväni!

   Poista
 4. Voi hyvin ystäväni, palaan lukemaan tämän vielä uudestaan. Minulla on sinulle postiakin tulossa, olen joutunut vaan kirjoittamaan sitä osissa :) Halaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos postista.
   Valoisaa sunnuntaita, annetaan auringon helliä ja
   jakaa voimaa ja virkeyttä.
   Lähden kohtapuoliin metsään ja nappaan kamerankin kaveriksi:)
   Aamusella oli höntin heikko olo, mutta nyt hellittää.....

   Ajattelen sinua ja ilo hiipii iholle♥

   Poista
 5. Hammas ongelmia täälläkin...lähti paikka, mutta onneksi tiistaiksi sain ajan..:)
  Aurinkoinsta lauantaita sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yäkkelis yäk. Hammasongelmat ovat oikeita ilkimyksiä. Minä selviydyin ihanan lääkärin ansiosta. Tietää pelkoni ja ymmärtää ,miten minua pitää käsitellä:)

   AUrinkoa riitti vielä sunnuntaillekin! Iloitaan siitä.

   Poista
 6. Täälläkin on kotiuduttu Oulun matkalta ja pikuisella on osennustauti. Kurjaa, mutta onneksi se on nopeasti ohitse. Viikonlopusta tulee touhukas ja yksinkertainen, eli samanlainen kuin aina. Ihanaa kun on kevättä ilmassa. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, oksennustauti on inhottava seuralainen, toivottavasti pikkuinen tervehtyy pian.
   Touhukkuus kuulostaa hurjan hyvältä.
   Voi hyvin♥

   Poista
 7. Niin ihanat kuvat, voimaannuttavat, lämmittävät sielua!
  Kaikkea suloista sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielun lämpö , ihana asia!
   Sinulle suloiselle myös paljon hyvää ja valoisaa päiviisi!!

   Poista
 8. Voi , kyynelsilmin yritin lukea viimeisiä rivejä . . en osaa edes kuvailla miltä tuntuu lukea ja kokea kirjoittamaasi. Jotain käsittämättömän kaunista ja liikuttavaa on tavassasi kirjoittaa ja se kaunis imeytyy sydämen sopukoihin , tulee ulos kyyneleinä poskilla. Kiitos siitä että jaat ajatuksiasi , josko näkisin niiden kautta minäkin sen valon ja toivon joka on kauan ollut kadoksissa . .

  Iloa ja Valoa jokaiseen päivääsi niin omiesi kuin oppilaittesikin kanssa . Taivaan Isän hellä hoitoa ja siunausta <3
  -Sari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostatit kyynelhelmet silmiini! Voi, kiitos, niin kauniisti ajattelet ja sanot.
   Olen hurjan kiitollinen, jos Riihipirtillä joku kokee saavansa tuokion,jossa jokin hyvä helähtää sydämellä.
   Kirjoitukseni on sellaista solisevaa sanavirtaa, laitan sanoiksi sen, mikä on koskettanut ajatuksiani.

   Ihanaa, että jaksat täällä käydä.

   kaikkea hyvää, kevätvaloa ja levollisuutta päiviisi toivon!
   TAivaan ISän runsasta siunausta elämääsi ja läheistesi ylle.

   Poista
 9. Ihania kuvia voimaannuttavien sanojesi lomassa!
  Voimaannuttavia keitaita arkesi keskelle!

  VastaaPoista
 10. Rivisi soivat niin kauniina. Kauniista mielestä pulputen! Rakkautta teille sinne toivotan, mutta sitähän teillä jo on!

  VastaaPoista
 11. PS. Voi laita isommat kuvat, niin kauniita nekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Iloinen olen sanomastasi ja innostuin kokeilemaan kuvatkin suuremmiksi.
   Lempeää lauantain tummuvaa iltaa!

   Poista

Kiitos ajatuksestasi♥