lauantai 12. lokakuuta 2013

Kiitosta ja syyskauneutta♥

Keltamekkoenkelten kepeää tanssahtelua päivä täynnänsä! Tänään haalin niistä haravalla kekoja neitosen kärryteltäväksi. Hetkeksi otin ajan , jossa vain olin ja hymyillen ihmettelin pienten siipien sävyjä syysvaloa vasten. Syyssyli on ollut pehmeä. Horisontti piirtää näyttämöä uskomattoman kauniille tarinalle, jossa sävyt sulautuvat herkäksi tanssiksi, jota tuulen väreet hetkittäin voimistavat. Syksy ravistelee aisteja kunnes hiljenee, riisuutuu, asettuu odottamaan hiljaista valkeutta. Katselen iltaansa painuvaa ruskamaisemaa, joka itsessään on kuin herkin rukous. Iloitsen , että omani sujauttavat sormet sormien lomaan iltasella. Nukahtavat vierellään ikioma keltamekkoinen siivekäs.
Pimeä ehti jo sulkea viittansa alle lokakuisen loiston. Kuu kumottaa tumman taivaan kannessa. Kuin kuulisin sen hiljaisen hyräilyn, tuutulaulun. Tyttönen laulellut soitellessaan viikolla saamaansa kitaraläksyä, vanhaa kaunista sävelmää, jossa lapsuuden uskon voi löytää uudelleen. Toivon niin omillani säilyvän suojanaan, turvanaan, sylinä syksynkin mentyä.
Aamu-usvan aikaan kaupunkiin ajellessa huokaisi poikanen: katso, äiti joelle päin! Ja mitä näinkään?! Pehmyt sumuhuntu tyynen veden yllä. Ahmin aamun kauneutta ja kiitollinen olin siitä, miten lapsi poimi kaiken keskeltä tuon näkymän. Poikanen viiletti pallon perään, rakas pyörälenkilleen. Tyttöjen kanssa jaksoimme etsiä syysuutta ylle. 84 vuoden ikään ehtineen ystävän kahvipöydän äärellä hymyilimme yhdessä elämän kulun kauneudelle. Pienimmän laulu läikäytti vanhaa sydänalaa kyynelsilmiksi saakka.
RAkas käväisi vierellä juuri, sipaisi suukon olkapäälle. Sen tuntu nostattaa hymyn keinahtelemaan suupieliin, sydämelle. Kohta suukotan lapset uinumaan yli yön ja iloitsen päivästä ,joka vähässään jakoi paljon. Kiitollisuuden siemenistä versoaa uudelle päivälle kehykset.

11 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma välittyy tuosta takstistäsi. melkein voin sen tuntea ympärilläni. Sinulla on tiato laittaa sanoiksi sen mitä tunnet, niin aidosti, niin kauniisti, kiitos sinulle!
  Oikein hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
 2. Kuin laulu tämä tekstisi. Kauneutta tähän hetkeen! Voi hyvin!

  VastaaPoista
 3. Mummeli, kiitos, sanot aina minulle niin kauniisti.
  Sinunkin sunnuntailleso runsasta hyvyyttä!
  Pääsen kuulemaan ystävän puhumaa Sanaa.

  Satu, ihana sinä! Suloisen sunnuntain sylihoivaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Täällä hetken viipyilin tekstejäsi lukien. Niin kauniita ja rauhoittavia tunnelmia osaat sanoiksi pukea - kiitos♥

  VastaaPoista
 5. Kauniisti taas kirjoitit..:)
  Eilen juuri ajattelin sinua♥

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis teksti ja voimaa antava <3. Kaikkea hyvää teidän perheelle!

  VastaaPoista
 7. Kuten edelläkin, toistan heitä ♥
  kaunista, herkkää, läsnäoloa.

  Ehdimme vielä joskus tavata. =)

  VastaaPoista
 8. Villa Vaahtokarkki,
  mukavaa, että viivyit.
  Tule taas!
  Ihanan kuulaita syyspäiviä sinun viikkoosi!

  Irmastiina,
  ihana sinä! Se hyvänolon sipaisu olikin siis ajatuksiisi pääsy!
  Kiitos♥

  Anu Kristiina,
  kiitos♥
  Olkoon syysaskeleittesi yllä ilon ja valon kajastus!

  Hanne,
  odotan kovasti♥
  Voi hyvin!

  VastaaPoista
 9. Lukiessani kirjoitustasi minulla alkoi soida päässäni Nina Åströmin laulama "Anna sade Jumala . . ." sanat ovat Hilja Aaltosen , herkän kauniit , sydäntä riipaisevat , ihan niinkuin tapasi kirjoittaa.

  Huomaan kommentoivani täällä jälleen vaikka sanoinkin että harvoin niin teen . Kirjoituksesi on kaunista ja herkkää , jotenkin kaihoisaa ja surumielistä , se osuu tämänhetkiseen olotilaani syvälle syvälle sisimpään . Imen siis itseeni kaiken sen kaipuun ja haikeuden mitä sanojesi takaa löydän .

  Taivaan Isän varjeluksessa saamme tätä syksyä taivaltaa ja pyytää : Anna sade . . .

  Suurten siunaavien käsien varjelusta jokaiseen päivääsi
  -Sari-

  VastaaPoista
 10. Voi, Sari,miten lämpimin sanoin minulle jätit viestiä,kiitos!
  Tuo laulu on koskettanut minua sisimmän sopukoihin asti,siinä on voimaa ja herkkyyttä.
  Antakoon Taivaan Isä syyspäiviesi ylle runsaan siunauksen sateita,saakoon sydämesi kaipaamaansa virvoitusta.
  Iloitsen käynnistäsi täällä!
  Muistetaan,että olemme huolehtivan Isän lapsia. Voimaa ja luottamusta,ilovalon säikeitä päiviisi sekä pimeisiinkin hetkiin.

  VastaaPoista
 11. Kauniit keltamekkoenkelin siivet olet sanojesi vahvistukseksi löytänyt.Kyllä näitä syksyn kaunottaria on paljon liikkeellä.
  Ruskavärit on ihan hetkessä puskenut esiin vaahteroista, haavoista sekä villiviineistä. Voi kun saisi ne kaikki säilöttyä pidempään, katoavaat vaan niin pian. Nautitaan näistä kauniista tunnelmista mitä meille annetaan.
  Kaikkea hyvää polullesi ja olet ajatuksissa.
  Kaisa

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥