torstai 17. lokakuuta 2013

Syysseisahduksen verran

Eilisessä, juuri ennen arjesta pieneen vapaaseen  vilkuttavaa hetkeä, avasin metsän oven. Astuin sammalkynnyksen yli pehmeään iloon. Aamun kirpeys kutitteli  poskipäitä. Oppijoiden metsäriemua riitti, vaikka viileys nipisteli sormenpäitä ja saapasvarpaita. Kallioiden korkeissa saleissa, lähipeltojen yllä, kuulaan kannen alla tuoksui vapaus ja tuntui rauha. Lasten äänet mahtuivat tuulen huminaan. Kukin ehti löytää omat pienet ihmeensä. Minäkin sain omani, kuin pikkupalasen taivasta vastauksena pyyntöön, jossa etsin väylää vaikean yli pääsyyn, ihmisen lähelle löytämiseen. Uusiin sävyihin puet , vaatetat ympärillä viipyvää. Myös sydämen ajatuksiini sävytit jotakin eteenpäin vievää hellin siveltimen vedoin. Ehdin nähdä ja ymmärsin. Oman ruskani.
Loma-aamu aukesikin aivastellen, kipeän käheän kurkun kosketus ensimmäisenä ajatuksiin terävästi työntyen. Nyt on levolle tilaa muutaman hetken verran. Ehdin asetella ajatusten syyslentoa, napata kiinni tärkeintä. Tasainen värejään etsivä tyhjyys pysähtyi maisemaan. Ikkunan takana tiaisen lento. Tottuneesti istahtaa vanhan kehyspuun turvalliseen suojaan, levähtää. Ja sitten häviää, jättää hennon säikeen, kypsyttää ajatuksen tartuttavakseni. On aika harmaan, on aika väriloiston. On aika pyrähtää, yltää korkeimman oksan haaraan. Ja aika asettua paikoilleen, jaksaa vain se, mikä vähimmässäänkin on riittävää. Hengityksessä eukalyptuksen aromi, ympärillä tyhjän kodin hiljaisuus. Kohta saapuilevat omani, joilla tänään vasta päättyy tuokioksi arkinen aherrrus. Taidetaan pitää yhteinen villasukkailta. Sytytellään kynttilät ja tehdään arjesta pieni juhla. Kutsutaan hyvä kylään, lähellemme, liki.
Tämä hetki, ajan säie, rajapinta, siirtymä
siitä, mikä äsken oli siihen mikä on kohta,
pysyy ja katoaa,
murtuu minuun kuin aalto rantaan,
jättää vastuulleni kivet ja simpukat,
löytämisen ilon.

-Pia Perkiö-

14 kommenttia:

 1. Halaus sinulle näistä kirjoituksistasi. Minäkin ajattelin metsäporttia eilen illalla. Kurkkaa blogistani soulcollade-kortistani,minkälainen porttini on lehtisilpusta tehtynä. Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Jälleen niin koskettavsti kirjoitettu ja niin, että sanoista saa voimaa itse kukin omaan elämäänsä. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 3. Enkulin käsityöt,
  kiitos ja halaus.Kävin astahtamassa metsäportistasi sisään:)
  Kaunista.
  Aamun tuuli tyyntyi täällä kuin huomaamatta. Loma-lapset viipottavat jo pihapuuhissa,metsän siimeksessä. Flunssa pitelee minua ikävän tiukin ottein.
  Kaunista syysviikonloppua sinulle!


  Anu Kristiina,
  ihana,jos sanani voivat hoivata tai vahvistaa. Toisinaan tuntuu,ettei ole uusia sanoja. Ehkä sitten näissä vähissä on tarpeeksi.
  Syysilon kosketusta viikonloppuusi.

  Piupau,
  lämminsyyshalaus sinullekin.
  Hymyilköön hyvä viikonlopussasi.

  VastaaPoista
 4. Koskettava tuo runo.
  Meille annetaan tuo mahdollisuus löytää!!

  Kauniita kuvia, hyviä hetkiä ♥
  Ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 5. HAnne,
  löytämisen mahdollisuuksia maailma täynnä!

  Hyvyyttä ja kauneutta viikonloppuusi, sinä ihana♥

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Olipa mukavalta tuntuva yhteensattuma. Olin juuri kirjoittanut blogiini elämän värisävyistä ja sitten päätin kurkata muihin blogeihin ja siinä Sinä samankaltaisilla ajatuskuvioilla olit kirjoittanut niin kauniisti oman elämäsi värisävyistä!
  Kallio on harmaa, mutta luja!
  Sateen keskeltä aurinko saapui juuri iloksemme!

  VastaaPoista
 8. Ihanat voimauttavat postaukset. Täällä aloiteltu lomaa samoissa tunnelmissa, siis flunssaa, mutta niin ihanaa saada pieni hengähdystauko. Ihania syksyisiä kuvia ja tunnelmia, kaunista, oikein ihanaa viikonloppua ja lomaa.

  VastaaPoista
 9. Ihanat voimauttavat postaukset. Täällä aloiteltu lomaa samoissa tunnelmissa, siis flunssaa, mutta niin ihanaa saada pieni hengähdystauko. Ihania syksyisiä kuvia ja tunnelmia, kaunista, oikein ihanaa viikonloppua ja lomaa.

  VastaaPoista
 10. Paranemista ja lempeää lepoa, Tinttarus! Ja kiitos taas. <3

  VastaaPoista
 11. Tinttarus kiitos tästä, aivan IHANA!!!♥

  Toivon, että voit jo paremmin♥

  Pieni lomamme on jo takanapäin, arki ja sen kujeet huomenna edessä....MUTTA nyt olemme vielä tässä hetkessä, sulisessa sunnuntaissa:)

  Hali!!♥

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥