maanantai 21. lokakuuta 2013

Ikkunan takaa lähelleni

 Yön tunneissa oli loputon tuntu. Unen turvaisa utu karkasi kauas. Kuuntelin yön hiljaista pimeää.  Kuutamo valvoi kanssani, valaisi väsyneet ajatukseni, joissa arjenkaipuu asusti. Lomapäivät lipuivat ohitseni enkä päässyt niiden syliin. Syyspöpö pitelee tiukin ottein kiinni väsyneisyydestäni, kiipeää takaisin oitis, kun hetkeksikään herpaantuu. Kupin sisin höyryää avaten tukkoisuuden tilalle hengitykselle tietä. Hengitykselle, jonka tahtiin tuli uusi rytmi. Arkeen asti vielä jaksamaton.
 Rakas vilkutti aamun vihdoin kurotellessa kohti uutta päivää. Lepää, sanoi ja sulki oven. Villasukkien lämpö tuntui hyvältä ja eilisen illan pikkuisten puhelu, jossa sanoivat leiponeensa pullaa äitini kanssa. Ja saunoneensa pihasaunan lämmössä pimenevän illan perällä , missä metsän syys ylti kuvittamaan mielenmaailmaan tarinoita. Juuri sellaisia ainutkertaisia, joista mummolan yökylä muistetaan pitkään. Itse kiersin maisemaa lähelleni linssin ja ikkunan läpi, jotta tuntisin ja näkisin sen pysähtyneen kauniin, joka aamutuntien ajan säilöi kuuraviittansa alle kaiken. Kuin Sinä minut.
 Tänään olen pysähtynyt ikkunamaisemani kanssa. Kuunnellut väsymättömän palokärjen naputusta. Ihmetellyt viimeisten lehtien jäähyväisiä. Miettinyt, miten kaikelle on tarkka suunnitelma ja tarkoitus. Voipunut väsymys viipyy ja kaivautuu ytimiin. Sytytin kynttilät . Pimeä peittelee päiväni mailleen. Neitonen tankkaa itseensä englannin kieliopin kiemuroita ja kertoo rukoilleensa, että saisi ymmärrykseen ja muistiin riittävän määrän vieraalta ja vaikealta tuntuvaa. Huomaan hymyileväni ajatukselle, jossa värähtää hiven hullunkurisuutta ja heti päälle rakkaasti ajatellen pyydän onnistumistaan itsekin. Rakas vei poikasen palloilemaan ja tyttösen laulamaan. Kohta avaavat kotioven ja täyttävät tyhjää äänin, joissa pulppuaa ilo ja huoleton huominen.
Tuuli kävi ylitseni. 
Jätti jälkeensä tyhjän, johon täyttyy hiljalleen pientä hyvää.
Yhden päivän kokoista kerrallaan.
Voimat takaisintuovaa.

14 kommenttia:

 1. Voi Tinttarus, niin kaunista ja koskettavaa tekstiä. Voimia ja siunausta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kaunis on ensilumen kuorruttama maisema. Huokaisen minäkin ylöspäin: sinulle terveyttä ja voimia arjen taivallukseen.

  VastaaPoista
 3. Oi oi miten upeaa tekstiä jälleen. Voimahalit täältäkin.

  VastaaPoista
 4. Kaisa,
  kiittelen sanoistasi♥ hyvillä mielin.
  Siunattua viikkoa sinulle!

  anu kristiina,
  ♥ kiitos! Syysvaloa viikkoosi!

  Hitunen,
  ihastelen huurteen pukemaa maisemaa kotona,
  työ saa odottaa, jotta tervehdyn.
  Tuntuu olevan sisukas pöpö.
  Terveyttä ja kauneutta viikkoosi!

  enkulin käsityöt,
  voi, kiitos♥
  Halaus sinulle sinne!!

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista sinulle ystäväni♥

  VastaaPoista
 6. Levollisia hetkiä tuomaan voimia!
  Omasta ikkunastani näkyy taivas. Jos asuisin pari kerrosta ylempänä, näkisin meren. Toki ylläni on vain yksi kerros ja hyvä näin. Kattojen päällä taivaan kuva vaihtuu päivittäin.
  Oma oloni on alkava flunssa ja en toivo sen jäävän, sillä masennun jo pienestä voimattomuudesta. Toki se saa minut miettimään heitä, joilla suurempi vie voimat.
  Jaksamista viikkoon!

  VastaaPoista
 7. Voimia sinullekin ja parantavia tuulia! Tämä syysflunssa on kumman sitkeä seuralainen ja vetää mielen matalalle. Toivon, että säästyt siltä!

  VastaaPoista
 8. Lämpimiä ajatuksia sinulle, Tinttarus <3 !

  VastaaPoista
 9. Kun on lomalla kipeänä niin ainakin tulee levättyä ja pysähdyttyä. :) Toivottavasti saan itse säästyä siltä vielä kun nuorimmaisten kanssa levollisuus on vielä tulevaisuudessa. Paranemisia...

  VastaaPoista
 10. Kiitos jälleen kauniista, seesteisistä ja syvällistä ajatuksista ja mukavasta iltahetkestä vieraanasi täällä blogissa. Siunattua loppuviikkoa! t. Häivähdys

  VastaaPoista
 11. <3
  Ja voi ihana mitä postiluukusta löysinkään :D ...sydänala läikähti <2

  VastaaPoista
 12. Tinttarus, niin IHANA, aivan suloinen postaus!!!♥ Tyttäresi rukouksen sanat koskettivat ja hymyilyttivät, voi mikä suloinen Luojan lapsi hän onkaan...:)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥