torstai 10. tammikuuta 2013

Lähtöjä


Vuoden alun ensimmäiseen arkiviikkoon on mahtunut lähtöjä. Uni lähti luotani arkeen kurkoittavasta yöstä. Ajatukset eivät hiljenneet. Kuuntelin niiden kulkua ja sitä, miten ulkona yöpimeys piteli käsissään kaikkea muuta. Aamunkajo kurkisti ja kutsui alkavaan arjen päivään. Lähdin. Väsymys vaihtui levolliseen odotuksen iloon. Oppijoiden poskilla lomapuna tervehti minua astuessani luokkaan. Juttuja piirissä istuen uusista repuista, lasketuista mäistä, mummon vierailun lempeydestä ja lukuisista saaduista vekottimista. Huomasin kaivanneeni näiden lasten innokkuutta kaikkea kohtaan. Ensimmäisessä arjen illassa lähdin rakkaan kanssa kyytimään tyttöstä kuoroonsa. Laulun ylle heitti harsonsa haikeus. Niin läheiseksi tullut mieleinen opastaja lähti pois, toiseen kaupunkiin. Kaipuu kuului laululintusen liverryksessä. Silmissään ikävä.
 Sitten tuli äkkiä lähtö. Kerron oppijoille kellon kulkua. Miten siirtyy minuuttiviisari, miten lyhyempi tuntien osoittaja. Kaiken keskelle pirisee palokello. VArmuus opitusta toiminnasta lähti. Tärkein tuntui nousevan ytimistä, vaikka pelko vavisutti jotain uutta kohtaa minussa. Lähdimme ulos aamuhämärän märkään syliin. Säälikin häipyi ja uuden reppunsa perään kysyvälle kuulin lausuvani: nyt mennään! Reppu jää! Inhimillisestä erheestä lähti liikkeelle valtava vyöry. Paloauton pillien ulina sekoittui sisimmän huutoon. Onneksi ei ollut mitään vakavaa, huokaisee yksi oppijapoika. Onneksi. Monet aatokset lähtivät vyörymään, entä jos, miten sitten.....Seuraavaan aamuun lähdin pyytäen: Pidäthän meistä huolta joka hetki.
Eilen vilkutin joululle. Oli aika sen lähteä. Riisuin kotia hyräillen hiljaa. Suljin laatikoihin koristeet pienen ikävän kaivautuessa kainaloon. Ystävältä saatu kolmen rustiikkiavaimen nippu muistuttaa joulun ihmeestä. Saavat riippua naulassaan ja kertoa, miten meillä seimen lapsessa on avaimet ikuisuuteen. Joulun salaisuus on ja säilyy, ei lähde.
Uusi vuosi lähti kulkuunsa. PAljon lähtee, menee menojaan. Yksi on ja pysyy.

4 kommenttia:

 1. Tuon yhden turvassa on hyvä kulkea taas tämäkin päivä.Kaunis kiitos sinulle sanoistasi, ne auttavat mukavasti päivän alkuun :)

  VastaaPoista
 2. Varmasti oli pelottava kokemus. Onneksi vain "harjoitus".
  Saisimpa tuon rauhan sisälleni, joka kirjoituksestasi huokuu...aina...nytkin vaikka aihe ei niin rauhallinen ollutkaan..:)
  Ihanaa tätä päivää sinulle Tinttarus.♥

  VastaaPoista
 3. Marika,
  Yksi yli muiden. KAikki. Elämän rikkaus ja rakkaus, tuki ja turva. Kiitos, kun sanot kauniisti♥
  Tähän työpäivään ajelin aamulla huokaillen rukoushuokauksia. Päivä oli pullollaan iloa ja levollisuutta. Meillä totisesti on Isä, joka kuulee pienimmätkin sisimpämme pyynnöt.
  Iloa ja valoa viikonloppuusi!


  Irmastiina,
  koin pelkoa, jonkalaista en ikinä ennen ollut kokenut. Ehti kulua pitkä tovi ennenkuin saimme tiedon, ettei todellista hätää ole. Olemme totisesti pieniä, me ihmiset. Helpotuksen jälkeen vapisin ja ajatukset kulkivat niiden opettajien luo, jotka ovat joutuneet todistamaan esim.näitä julmia kouluampumisia. Rakennuksen toisessa päässä tosiaan vain tähtisadetikun polttaminen sisällä esikoulun tiloissa oli laukaissut automaattiset turvatoimet poistumiskäskyineen ja paloautoineen.
  No, onneksi tilanne oli vain erhe.
  RAuha. Ihana kuulla, että sanoissani on rauha. Se rauha kyllä tulee tuolta Yhdeltä:) Se asuu sydämellä ja auttaa kivun ja taakan hetkellä.

  IHanaa viikonloppua sinulle♥

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus jälleen. Kiitos. Tavoittelen tuota rauhaa sisälleni.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥