tiistai 22. marraskuuta 2011

Nyt käy kipeää

 Pienenin heikon hauraaksi eteesi. Asetuin ihmetykseeni, kun kipu kasvatti itselleen pienet siivet. Levoton mieleni on tänään kuin perhosen hermostunut lento. Ilo hetkeksi kaikonnut, riemu kokonaan kuihtunut. Sisälleni tämä on rakennettu ennenkin. Kipu, joka vie ajatuksilta terän ja uuvuttaa mielen. Kuiskii pitkin yön hiljaisia tuokioita. Huokaisen huoleni suuntaasi. Se on tutuksi turvakseni muovautunut. Monasti olen tukeutunut ja yhä vain sitä tarvitsen.
 Päiväni jälkeen kotiin tullessa tahdoin olla läsnä omilleni. Pienin esitteli innoissaan kirjoittamaansa tarinaa. KAinaloisena rakkaalle loikoili kuuntelemassa aikaansaamaansa. TAitava pieni ja kovin urhea. Tänään vahvempi ja varmempi kuin äitinsä. Kuuntelin puuhiansa huoneessaan ja suljettujen silmieni takaa tartun sanoihinsa: "Äiti, minusta on kiva kun olet siinä!" Läsnäolon lämpö kietoo käsivartensa ympärille. Oman pienuuteni jätän suurempien käsien kannatteluun. Tänään tarvitsen sitä lujaa luottamusta niiden suojasta. Sisin muistuttaa: heikkona olet väkevin. Kun taivun marrastuulen harmaassa otteessa, ymmärrän. Sinä tiedät minua paremmin. Siksi kiitän tästä kipeästä sylissäni. Tuuditan sen turvakseni. Silmiin pyrkivä kyynel olkoon helmi. Kivulla hiottu.
Itku kuiskii lähelläni. Kutsuu itsensä luo. Kovasti kaikellani koitan kohottaa katsetta korkeammalle. Särkynyt eheytyy, kun aika on. Tänään tämä oli osalleni tarkoitettu. Säröille saakka on kulku ollut ennenkin. Puhuttelee tuokion ja väistyy jättäen jälkeensä uutta hyvää. Sydämen ymmärrystä. Silti pyydän: kosketa pian. Kulje lävitseni lämmittäen, sulattaen. Minun routani jää.

13 kommenttia:

 1. Kaunista, surullista ja kipeää on kirjoituksesi tänään. Rukoilen täällä sinulle voimia ja siunausta.

  VastaaPoista
 2. "...voimani tulee täyteen heikkoudessa. Se on Jumalan suuri lahja..." Voi kuinka pyydän, että saat olla hoidettuna ja kannateltuna. Suljen sinut iltarukoukseen. Väkevistä väkevin pitää kyllä huolta ja kannattelee. Lähetän lämpimän ajatuksen ja halauksen,
  Anu

  VastaaPoista
 3. MArika,
  nyt kiitän hiljaa ja hyvilläni. Kulku kivun kanssa käsitysten on osani nyt. Olen aika väsynyt ja huoli pyrkii pintaan. Rukouksen voimaan luotan. Kiitos kun muistat minua.

  Nina,
  kiitos. Tänään tarvitsen sitä.

  Anu,
  tuohon luottaen olen tätä päivää arjessani askeltanut. Kiitos sinulle. Ajatuksesi saapui luokseni. Heiveröinen ja voimaton on olo nyt. Isän huolenpitoon luottaen astun hiljaisia askeleita. Kiitos, kun olet♥

  VastaaPoista
 4. Siunaus sinulle korkealta voimalla ja väkevyydellä.
  Kiitos, että muistutit tuosta Sananpaikasta "heikkona olet väkevin". Se antoi uutta voimaa!

  Katso päämäärään.

  VastaaPoista
 5. voi kuinka ikävää..kipu on seuralaisista kurjin..
  taidan kanssa tietää mitä on elää kivun ja varsinkin epätietoisuuden kanssa..vuonna 2000 olin pahassa kolarissa ja siihen hetkeen jäivät minun terveen päivät..välillä seurana on katkeruus, välillä taas onnellisuus siihen että olen vielä täällä rakkaitteni kanssa..
  iso iso voima halaus sinulle..
  sinun tekstisi ovat monet kerrat lohduttaneet minua..kiitos niistä..

  VastaaPoista
 6. Jospa osaisin jälkeeni jättää sinulle edes pisaran siitä hyvästä mitä olen kirjoituksistasi saanut. Rakkaalla vanhalla äidilläni on tapana toistaa vanhan laulun sanoja kun joku meistä läheisistä kulkee kivun tietä joko sydämessään tai fyysiseti "tuskaa ei pisaraakaan liikaa" Saakoon enkelsiivet kantaa sinua juuri nyt!

  VastaaPoista
 7. Kaunista luettavaa, toivoisin voivani lohduttaa, halaan täältä kaukaa, voimia!
  Ilona

  VastaaPoista
 8. Olet mielessäni..enkeleitä kannattamaan sinua , siunausta ja voimia!
  Kiitos siitä että olet siellä, sinä ihana, lempeä <3

  VastaaPoista
 9. Olen itse ajatellut tästä kivusta jonka kutsumattomana sain kaverikseni sairastuttuani että se kertoo minulle sen että olen.Saan olla tässä kehossani ja kuljettaa sitä seuraavaan hetkeen.Voimia se syö.Mutta kuten sanot"särkynyt korjaantuu"sitten kun aika on.Voi toivon sinulle jaksamiseen voimaa ja kun vihdoinkin uskallan myös rukoilla pyydän rukouksessani sinulle parempaa oloa mahdollisimman pian.
  ystäväsi
  maria

  ps vahvistus sana on rafael...kaunista tuli mieleeni heti...

  VastaaPoista
 10. Kauniisti kirjoitat... kivustakin.

  Rukoilen sinulle voimia ja kivun pikaista hellittämistä.♥

  VastaaPoista
 11. Voi sinua, hellimmän halin luoksesi lennätän ja toivon kaikellani, että olosi on helpottanut, kipu kaikonnut. Siunaavin ajatuksin, Hannah

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥