torstai 19. toukokuuta 2011

v ä s y n y t

Hentoinen pieni ja hieman jaksamaton on tunne, joka kieppuu keralla. Pienin pääsi luokkansa kanssa retkelle. Aamutihku ei haitannut ja mukavaa oli ollut. Ensimmäinen opinvuotensa kääntymässä pian päätökseensä. Aika on rientänyt. Iltasella riemuitsi jaetuista pelipaidoista. Rakas kyseli pelistä saapuilevalta punaposkelta, että mitäs paikkaa pelasit? "Ensin puolustajana ja sitten pakkina" tuumasi tärkeys vielä niin pienessä katseessaan. Ihmetteli aikuisten nauruksi kiirinyttä hymyä. Minä yritän omaa paikkaani täyttää.
Väsymyksen läpi tavoitan arjen ohikiitäviä tuokioita. Ne kohoavat siivilleen ja yltävät pilviin. Tuntui murkkutyttösen kanssa singotut sanatkin saavuttavan taivaan kannen. TAi pilvenreunapitsit ainakin. Mutta onneksi kuin viime päivissä paikkaansa vaihtaneet sade ja paiste, on tuntonsa tuon. Nyt jo leppynyt. Minussa vielä hetken kaihertaa mieltä. VAlkoisen lakin juhla vilahtaa ajatuksiin ja saa suunnitelmien ketjuun silmukkansa. Kentältään kotiin kilpaa pellon yli lentävän kyyhkyn kanssa saapuili tällä kuulla täyden kympin täyttävä. Heilautti reppunsa nurkkaan ja suihkuun kipaistessaan huudahti, että nälkä tuli! Tänään tahtoisin osan huolettomuudestaan itseeni. OSaisinpa viskata ylimääräisen lastin olaltani. Se kun on luvattu kantaa. Ja kannetaan.
 Ilta tummui huomaamatta. 
Mitä nyt, kysyy rakas, kun kuulee huokaukseni.
Hymyssäni on hiven enemmän painoa kuin eilisessä.
Kiittämistä mittaamaton määrä. Tänäänkin.

9 kommenttia:

 1. Olen ajatellut sinua juuri nyt♥
  Raskasta seuraa taas kevyempi-edes hetkinen.Lämpöinen yöntoivotus ja hyvää huomista
  maria

  VastaaPoista
 2. Niin ne lapset on kuin sää eilen: ensin sataa ja koko taivas on harmaa. Ja kohta paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta. Tai päinvastoin :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Arjen täyteisyys vie voimia, myötäisenäkin. Toivon osallesi valoa, voimia ja ainakin ropollisen sitä huolettomuuttakin.
  Kuvaat niin kauniisti ja rakastavasti hetkiä ja elämänmenoa perheesi kanssa!

  Omaa väsymieltä piristi tämän aamun uskomaton kauneus ja vapaapäivän leijailu:) Päätin eilisiltana viikon kuormia harteilta ravistellessani, että tärkeintä tänään tulee olemaan löysäily, oikein luvan kanssa. Suunta siis puutarhaan, nautiskellen:)

  Ihanaista perjantaipäivää, lämpöisimmän halauksen kera♥

  VastaaPoista
 4. Kuinka kauniisti kerrotkaan arjen elämästä! Näinhän se on, Välillä väsy painaa ja askelkin on painava, sitten taas helpottaa. kaikkea hyvää sinulle, vierailinkin täällä nyt ensi kertaa.
  oikein hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. MAria,
  kiitos sinä suloinen. Elämän rikkaus on tyvenen ja myrskyn vuoropuhelussa. VAloa ja kepeyttä perjantaihisi!

  HAnnele,
  sinunkin viikonloppuusi herkkiä valonsäikeitä! Murkkutyttömme on todella kuin ilmapuntari:)

  HAnnah,
  Leijailu vapaassa päivässä kuulostaa voimaannuttavan suloiselta! KAuneutta olen tänään imenyt itseeni tuolta ulkosalta, uskomattoman vihreää!

  Mummeli,
  olet tervetullut lämpöisen halauksen kera Riihipirtille! Mukavaa, että löysit tiesi tänne.

  VastaaPoista
 6. Onnea teille vahemmille ja onnea valkolakin saaneelle!♥

  Voimia sinulle arkeen!

  Olet ajatuksissani ystäväni.♥

  VastaaPoista
 7. Jaan tunteesi täysin, olo on jopa välillä ristiriitainen, kun on niin väsynyt mutta niin onnellinen. Jumalan johdatusta pyydän sinne ja tänne, ettei väsymys varjostaisi onnea.

  VastaaPoista
 8. Väsy painaa perhettä täälläkin ja kovin odotamme kesän tuomia lomapäiviä. Kesän tulosta nautitaan.
  Juhlan valmistelut nostavat tunteet pintaan ja saavat voimat hupenemaan.
  Voimia pyydän sinulle ja kaunista juhlaa muistojenarkkuun <3

  VastaaPoista
 9. On mukavaa jakaa arjen asioita kanssasi,elämä on monimutkaista välillä,mut väsymyksen rinnallakin on sitten taas niitä elämän iloisempiakin olotiloja:)
  Mukavaa kesää sinulle

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥