maanantai 23. toukokuuta 2011

Hetken kauneudessa hohtaa valo

 Aamusella eilen pakkasi reppunsa ja vilahti ovesta tuo pian täyskymppi. JAlkapallon pariin. Aamuaurinko vilkutti peräänsä. Pikakomennolla itseään vanhempien peleihin. Osaa kaikkeen touhuunsa askeltaa ilman huolta tai jännitystä. Toisin kuin äitinsä. Aamu avasi ovensa myös minun ja tyttösen kulkea. Kuoronsa lauloi kevään viimeiset laulut. Mukaan vierelleni haimme ystävän, jonka lähelläolosta olen kiitollinen. Kuunnellessa kumpusi harras pyyntö, pidä tuo laululintunen lähelläsi, Herra! Aina anna livertää kirkkain silmin hyvyydestäsi, ainiaan anna laulaa armostasi, lunastuksestasi. Pidä kämmenelläsi kuin juuri nupustaan auennutta kukkaa. Juuri aukaisi itsensä kukkaan iloksemme oratuomipihlaja, jonka hauras valkea kauneus välkkyy näkösällä vain muutamat päivät. Ehkäpä kertoen hetkeen tarttumisen tärkeydestä.
 Kuuntelin puhetta osaksemme annetun armon lahjasta. Sovituksesta. Se ei ole kiinni tuokioista. Se on ,säilyy, pysyy. Miten ihminen varjeleekaan kuviteltua kunniaansa. Piiloutuu vaillinaisuudeltaan ja virheiltään pensaiden suojiin. PEnsaiden, jotka eivät kanna valkeaa huntua, vaan ovat vain kuvitteellinen suoja kulisseillemme. Selitys tekemillemme erheille. JA ainut todellinen suoja on ympärillemme kiedottu kauan sitten. TAholta, jolle kuuluu kaikki kiitos ja kunnia!

Eilisessä oli kaunis hetki, joka jäi helähtelemään minuun. Lähtiessämme seurakunnasta, kulki vierellämme harmaahapsinen rouva. Silmissään vilpitön ilo kertoi tyttöselleni, miten olikaan nauttinut lasten lauluista. Sitten pyysi tyttöä katsomaan tarkasti kasvojaan. Kertoi, miten vanhus saa voimaa lapsen hymystä. Ensi kerralla nuo uurteiset kasvot ovatkin tutut. JA hymy odottaa jo pääsyä hänen päiväänsä. Tuomaan valon.
Illalla viivyin terassin kaidetta vasten nojaten sinisen taivaan alla. Seurailin omieni touhuja. Siinä hetkessä oli minun valoni. Riemusta kiljuvaiset temppuilivat valkoisen aidan reunustamalla näyttämöllä. Ei ihan vielä, huudahtivat sisäänpyytäessäni. NAuttivat hetkestään kevätillan vihreän pehmeyden kämmenellä. Iltapäivän kauppareissulla tapasin työkaverin. Kymmenen työpäivää, huudahti riemuiten! Niin. Kymmenen päivän ajan on jäljellä erityisen vuoteni hetkiä. Ei sittenkään! HAluan oppia tarttumaan lapsen lailla jokaiseen tuokioon ja nähdä niiden erityisyyden. Jokainen hetki on meille lahja. NE kuljettavat meitä. Toivon polkuja, tyyneyden teitä. Tummiinkin mutkiin taittuu taivaan kannen valo. RAskaatkin ovet aukeavat ja ympärillä iloa jakavat tuhannet pienet. Kuin lapsen hymyt.
 Avaan itseni sinua kohti. MAlttamaton mieleni hiljenee. Sinä tartut ojennettuun käteen. TAlutat valoon. Avaat silmäni huomaamaan ohikiitävien hetkien hyvyyden. Tässä ja nyt. VAikka kukkisin vain tuokion.

Miten avautuvat valoisat väylät,
ymmärryksen ääret?
Miten katoaa näkymätön raja,
jonka takaa en näe
tämän hetkeni hohtoa,
eilistä hyvää ja huomista?
JOs vain odotan, luotan
kuin perhonen pysähtyneellä kämmenellä.
(Pia Perkiö)

8 kommenttia:

 1. Kiitos ystävä rakas sanoistasi.♥

  En lue tätä tekstiäsi kyyneleet silmissä, vaan ne virtaavat posikillani.

  Oloni on tällä hetkellä kovin raskas, mutta tiedän, että huomenna saan taas paremmän päivän.

  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle ja iloa 10:n viimeiseen päivääsi, tähän erikoiseen vuoteesi

  VastaaPoista
 2. Älä murehdi huomista ,nauti tästä hyvästä päivästä ja rakkaistasi.Huominenkin on varmasti sinulle hyvä.On hyvä ja ihanaa kun olet siellä.

  VastaaPoista
 3. Miten kauniisti kirjoititkaan. Olen ihankuin horroksessa luettuani sanasi. Kiitos sinulle, tuntematon, tuokiosta jonka annoit.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sanoja, ajatuksia...
  Koitan saada niistä voimaa myös itselleni,-se vain on niin vaikeaa...
  Yhä vielä kolme vuotta Lapseni menetyksen jälkeen.Kun en koskaan voi ymmärtää miksi sen piti tapahtua!
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita sanoja ja itseäni erityisesti kiinnostaa tuo hetkessä elämisen taito, jota todella olen harjoitellut viime ajat. Kävin erään hyvin minulle merkityksellisen koulutuksen ja se on todella muuttanut elämääni ja on tuonut myös joogan ja mietiskelyn rauhoittamaan itseäni, kroppaani ja mieltäni. Sinulla on kovin kaunis tapa kirjoittaa. Bonuksena kauniit kuvat. Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
 6. Miten osaatkin pukea kauniit ja sisältörikkaat ajatuksesi sanoiksi! Sinulla ovat elämän arvot kohdallaan kun osaat nauttia hetkestä... tässä ja nyt...
  Kiitokset ihanista lohdutusta tuovista sanoistasi ja onnetäyteisiä kevätkesän päiviä Sinulle!

  VastaaPoista
 7. Irmastiina,

  Myrskyt ja tyvenet antavat tilaa toistensa tulla ja koskettaa. Sateen jälkeen paistaa aurinko elämässämme. Voimia sinulle askeltaa huomiseen, joka toivottavsti jakaa kepeyttä päivääsi!

  Maria,
  olet tänään kulkenut ajatuksissani, sinä ja ystäväsi.

  Mummeli,
  kiitos.On hyvä saada kuulla, että tuokio luonani sanoissani voi jollekin jakaa onnentunteen.Voi hyvin!

  Titti,
  elämässä tapahtuu asioita, joihin meidän ymmärryksemme ei ikinä yllä. Suru ja kaipaus oman lapsen menettämisen jälkeen on varmasti raskas ja kulkee aina vierellä. AIka muovaa surua muistoiksi. Kaipaus ei kuitenkaan katoa. Minä uskon, että koittaa vielä jälleentapaamisen riemupäivä...
  Siunausta päiviesi ylle.

  KAaponkammari,
  hetkeen tarraaminen olisi taito, jonka turvin elämään saisi rikkautta enemmän kuin millään maallisella hyvällä. Kiire ja touhu liian usein vie mennessään. Itse olen megamurehtija, mennytt, tätä hetkeä ja tulevaa...silloinkin helposti irrottaa otteensa hetkien helminauhasta. Iloa ja onnea päiviisi, niihin joissa on tuhansia hetkiä tartuttavaksi!

  MArjamatilda,
  kiitän lämpimästi sanoistasi. Sinunkin kevätpäiviisi siunauksen tuulahduksia!

  VastaaPoista
 8. Kuin surfaaja meren aalloilla, alamme vähitellen mukautua elämän vuorovesien liikkeeseen, se sijaan, että taistelisimme sitä vastaan..
  Aallonharjojen ja -pohjien tuolla puolen on liikkumattomuus-hiljaisuus, joka vallitsee kaikkien ilmiöiden taustalla...

  me olemme kaikessa ja kaikki on meissä..
  Voi hyvin, halauksin sinua muistellen ♥

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥