torstai 10. kesäkuuta 2010

Tämä päivä toi paljon iloa

PÄivä alkaa painua mailleen. Nojaan terassin kaiteeseen ja yskähdän vaimeasti. Kurkku ei enää ole ihan käheä, mutta yskä viipyy vierellä. Mieleni on pysähtyneen rauhaisa. Päivällä 10 pientä jalkapalloilijan alkua temmelsi 9veen kaverisynttärimeiningeissä. Viilettivät omalla kentällä pallon perässä ja nauru raikui ja kiiri kylille saakka. Ilo tarttui helmaan ja kuiskuttaa siinä edelleen. Ihana päivä. Isosisko auttoi herkkujen tarjoiluissa ja hoiteli mehupistettä janoisten palloilijoiden pitäessä taukoaan.
Nyt lasken terassin tyhjenneelle ja hiljentyneelle pöydälle muutamalta oppilaalta saamani kauniin hortensiakorin. Se antoi kaiken tilan pikkuherkkusuille. Hauska oli kuulostella poikien jutunjuuria:)
Olen ollut taskut täynnä kiitoksen siemeniä. Sydän sanelee ilon pilkuttamia sanoja. Aloittelen aamuni kulkemalla pihapiirissä. Annan katseeni poimia kaiken kauniin. Seisahdan hetkiin ja viivyn hyvän olon hyväiltävänä. Iltasella minä ja rakas hipsimme koirien kanssa toivottamaan hyvän yön suukotukset ja rukoukset lapsille, jotka loman alettua ovat nukkuneet öitään aitassa. Pikkuisin tallustaa peittonsa kanssa takaisin oman sängyn turvaan. Viime kesän jäljiltä on aitan tunnelmassa vielä opittavaa:)
Metsän siimeksessä, kallion kupeessa on lempipaikkani. Kota ja aitta. Tänään laitamme illan viiletessä tulen ulkokivigrilliin tunnelmaa ja lämpöä tuomaan. Tarkoin vahdimme tulen loikotusta. Vesiämpäri on kodan reunalla turvaa tuomassa. Miten olenkaan tullut siunatuksi kaikella tällä ympärilläni olevalla. Ja näillä rakkailla. Kunhan vain muistaisin tarpeeksi usein kiittää. Nyt lähetän kiitoksen korkealle. Hetkiin pieniin tarttuen jatkan huomiseen. Kenties yskäkin jo jättäisi ja jatkaisi omille poluilleen......
Keinahdelkaahan kesän sylissä!
Hetkistä iloiten!

8 kommenttia:

 1. Voi kuinka mukavasti kertoilit hauskan ja puuhakkaan päivän tunnelmia!Kesän iloa sinulle ja perheellesi vielä monta lämpöistä päivää tänä kesänä toivottelen !Voi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Ihan kuin olisi runoa lukenut,kun luin sinun kirjoitustasi.Kaunista:)
  Ihania elämää täynnä olevia kuvia.
  Teillä on kyllä todella iso ja upea piha!
  Nautinnollisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos MAria. Savuntuoksuisena ja uni jo silmään pyrkien hetkeksi vielä tähän istahdin. Kesän pienistä iloista napsitaan päiviimme muistoiksi muuttuvia hetkiä...

  Pitsienkeliä kiitän kauniista sanoistaan. Minä pistelen sanat soljumaan...sormet napsaavat sen mitä sydän pulputtelee:) Pihapiiri on iso ja siinä riittää puhdetta. Kun yhden nurkan siistii, huhuilee toinen jo luokseen:)NAutitaan kesän kauniista päivistä!

  VastaaPoista
 4. Oi, teillä on ollut mukavaa siellä yhdessä. Lapset varmasti nauttivat pelaamisesta ja juhlasta. Näyttävät niin rentoutuneilta, levänneiltäkin. Kesä on suloista aikaa. Ajatella, että saavat siellä ihanassa aitassa pitää majaa ja nukkua kesän sylissä.

  Meillä on pihatyöt rempallaan, kun yhä maalataan ulkokuorta ja sisälläkin olen koittanut siivoilla. Millään eivät kädet riitä jokaiseen hommaan. Silti en tuosta murhetta kanna, älä sinäkään. Vaikka alituiseen joku homma olisi puutarhassa kesken/rempallaan, niin ei se mitään. Rikkaruohoissakin näkyy kasvu ja kesän kohina. Minä olen viime päivinä rikkojakin ihan jopa ihaillut kaikessa tuossa kasvussaan. Pihakuvanne näyttävät sitä paiti aivan ihastuttavilta. Kaikki on niin kaunista ja siistiä.

  Leppoisaa loppuviikkoa ja paranehan pian. Minä hipsuttelen nyt iltapalalle, kun vasta sain tuon pienen nukahtamaan. Nälkä hiipi jo aikoja sitten kaveriksi mutta nyt aion sen karkottaa kunnon voileivällä kun unilaulut on laulettu :)

  VastaaPoista
 5. "keinahdellaan kesässä "..
  runollista, herkkää, kaunista..
  niin vihreää ja kesäistä..

  Kivat synttärit , todella varmaan mieleiset noille pikkusankareille..

  Ihanaa viikonloppua teille koko poppoolle ja sinulle erityisiä tervehdyttäviä terveisiä ja haleja.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa tulla tänne lukemaan kuulumisianne :) Ilonpilkuilla väritettyjä hetkiä, kiitollisuutta... täällä hymyilen, tarttui matkaani jokunen ilonpilkku :)
  Paranemistoivottelut yskääsi!!!

  VastaaPoista
 7. Mukavat synttärikutsut olleet pojilla ja aivan ihanalta paikalta rentoutumiseen vaikuttaa tuo kota ja grilli.
  Valittelit blogissani tuon lumipallopensaan ötököistä. Meilläkin meinaavat pienet tuholaiset vallata pensaan joka kesä, syövät lehdet aivan pitsimäisiksi reikiä täyteen, jos vauhtiin pääsevät. Niinpä olenkin joutunut myrkyttämään koko pensaan joka vuosi Malationilla, jotta pysyisi hengissä.

  Mukavaa kesäloman jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Onnea synttärisankarille, miten komeita kuvia! Voin vain kuvitella miten onnistuneet juhlat teillä on olleet, kun aurinkokin on hellinyt ja futaajat ovat saaneet juhlia ulkosalla;-)

  Paranemisia täältä ja kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥