perjantai 11. kesäkuuta 2010

Sateen suukoteltavana

Sateenropina on säestänyt tätä päivää. Sade jakaa ulkonaviihtyväiselle pieniä suukkosiaan. Ilmassa on herkkää heräämistä auringon kuivattamassa luonnossa. Moni kasvi tuntuu kuin huokailevan, myhäilevän sateen syleilyssä. Huomasin vain, että tässä kosteassa tyyneydessä viihtyvät myös hyttyset. Huitaisen niitä matkoihinsa ja palaan sisälle. Sadepäivä kutsuu kaappien siivoukseen. JA meillä se menee niin, että, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Kovan tohinan kanssa siistiytyy lelulaatikot ja pulpetin sisältö tuolla pienimmäisen kammarissa:)  Neito on samanmoinen siivoilija kuin äitsynsä. Puuhaa säestää pieni itsekseenhöpötys. Suloista.
Pihapolkujen vierustoilla villit ja vapaana kasvavat kaunokaiset saavat tältä päivältä uutta puhtia kukoistukseensa. Olen innostunut ihastelemaan aivan erityisyydellä kesän luonnonkukkia. Unelmanani on iso kukkaniitty tuohon Riihipirtin eteen. Nyt se on annettuna paikallisen viljelijän viljeltäväksi. KAunis on katsella nytkin. Saa seurailla kasvun ihmettä, kun talven jäljiltä onnettomat mustat multavaot muuttuvat ajan kanssa vehnäpelloksi. Syksyllä sen kauneus on uskomaton! Säästän unelmani. TAlletan sydänalaan. Hymysuin:)
Puuvajalla pidettiin pari viikkoa sitten oman porukan pikkutalkoot. Nyt sen ohi kulkiessa hymyilyttää. LApset isommat ihmettelivät, että pitääkö puuvajalla ja tunkiollakin siivota:) Halot on poika hakannut ja porukalla pinottu. Kelkat ja pulkat päässeet suojaan ja viimeisetkin kesätuolit kaivettu esiin. Minä sain luvan kanssa seurailla sivusta kun flunssa silloin jo kolkutteli tulollaan...
Sateesta nauttii tämäkin roikkuessaan lisää rosoa itseensä sateelta pyytämässä.
JA minä hipsuttelen nyt viimeisten kaapin hyllyjen luo kuiskimaan, josko laitettaisiin sadepäivän urakka päätökseen. Sateen jälkeen ilma tuoksuu niin raikkaalta. Odotan jo huomista....taidanpa hörpätä aamukupposen sateen jättämässä suloisuudessa tuolla ulkosalla.....

Aatoksiisi ota jotakin oikein kaunista,
sulje silmät ja kohota kasvot
sateen suukoteltavaksi!16 kommenttia:

 1. Sade on ropissut täälläkin. Sen suukkosia alkuun hiukkasen säikähdin, mutta nyt kun sataa niin tiedän sen tekevän VAIN hyvää luonnolle ja kasveille jotta taas kukoistaa... Näillä sadepäivillä on aina puolensa. Kaappien siivoukseen olisi syytä meikätytönkin ryhtyä!!

  Ihania kesänkuvia! Luonnonkukista kukkakimput ovat ehdottomasti kaikkein kesäisimpiä, herkkiä!!

  Mukavaa viikonloppua, lämmönsäteitä kastehelmien lomaan :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä sateestakin voi kirjoittaa ja ajatella kauniisti! Huomiselle on tänne luvattu vesisade ja me poloiset lähdemme koiranäyttelyyn -ulkosellaiseen :) Pitkäkarvaiset koiramme ovat varmasti edukseen... :D
  Hyttysiä on täälläkin... Mistä niitä tulee vaikka on ihan yöpakkasiakin ollut!
  Mukavaa viikonloppua Riihipirttiin :)

  VastaaPoista
 3. sade on ropissut täälläkin melkein komko päivän,
  tuonut kukkasille ja puille virkistystä..
  Ihana tuoksu ulkona, kosteus saa ulos kaiken mahdollisen..paitsi tosiaan ne hyttyset harmittavaiset,,
  mietin jo että hankkisin sellaisen sängyn yläpuolelle laitettavan harsosen ja sen kanssa menisin ulos..eivät hyttyset häiritsisi..

  ihanaa viikonloppua sinne kukkien ja luonnon keskelle..

  VastaaPoista
 4. IHANA postaus, ystäväiseni!:) Nautin sanoistasi ja kuvistasi!
  Oi, kuinka ihanalta tuoksuikaan ulkona, kun siellä piipahdin:)
  Kukkaniitty, niin samoissa ajatuksissa olemme:) Minäkin rakastan luonnonkukkia.
  Siivousta, sitä tämäkin huusholli tartee, mutta huomenna kutsuu mökki maalaushommat.

  Suloista viikonloppua!:)

  VastaaPoista
 5. Sadetta tulee täälläkin.Illasta alkoi ja jatkuu varmaan koko huomisen päivän.
  Ei voi mittään.Onhan siinä ne hyvätkin puolensa,kuten tuoksut voimistuu ja on niin raikasta:)
  Ihana piironki teillä siellä ulkoseinää vasten.Minä löytäisin sille käyttöä sisältäkin.On niin upean näköinen.
  Mukavaa ja nautinnollista viikonloppua:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vierailustasi blogissani ja kiitos mukavasta kommentistasi! :) Täällä nyt vastavierailulla ja mukavia kuvia löytyi. Paremmalla ajalla tulen vielä lueskelemaan enemmän. Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia:-))
  Hyttysiä on niin paljon, ettei illalla voi olla ulkona ollenkaan:-((
  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. O¨len iloinen että taas ehdit ja jaksat kirjoitella kauniita ajatuksia kuvineen.meilläkin on ollut sadepäiviäja sen myötä piha on niin kauniin vihreä.syreenit kukkii ja kaikki on niin kaunista.Kerään kaikille pöydille kukkakimppuja.Hyvää kesänjatkoa teille.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, sade todella on joskus niin toivottua! On kiva olla välillä sisälläkin, ei hyvällä ilmalla malta. Ja eipä tartte kantaa huolta kastelusta, yllättävän paljon kasteltavaa onkin kerääntynyt..

  Mutta hyttysiä piisaa, ja miten ne pujahtaakaan sisälle kaikenmoisista hyttysverkoista huolimatta. Ja tietenkin yöllä alkaa niiden "sulosointu" kantautua korvan juuresta...

  VastaaPoista
 10. Meillä on sitten tänään se siivouspäivä, vettä sataa hiljalleen mutta tuulee ihan hirvittävästi.

  VastaaPoista
 11. Meilläkin siivoiltiin ja nautiskeltiin sateen raikkaudesta. Nautittiin lisäksi lapsosen uudesta sateenvarjosta, jossa on suloiset pystyssä töttöttävät korvat. Miten hurmaavalta näyttikään lapsen ilottelu uuden varjonsa kanssa. Sen alle mentiin piiloon ja sen keralla hypittiin. Varjoa myös pyöriteltiin ja sitten avattiin, suljettiin, avattiin, suljettiin...

  Kirjoitit niin kauniisti, että luin oikein kahteen kertaan. Kiitos. Sateen suukottelu on aina ollut mieleeni mutta ukkosesta en tylkkää yhitkäs ollenkaan. Onneksi sitä ei eilen saatu osaksemme.

  Lauantai-iltaasi kesän vapautta ja iloa,
  Anu

  VastaaPoista
 12. Teillä on siellä todella kaunista! Omasta kukkaniitystä haaveilen minäkin.

  Iloinen tervehdys täältä sateen ropinasta!

  VastaaPoista
 13. Pienen jäljen jätän tänne käynnistäni ja tulen varmasti uudelleenkin. Nyt ehdin vain kuvia ihastelemaan. Kaunista, kiitos!

  VastaaPoista
 14. Voih.miten ihana postaus. Sulla on kyllä ihan oikeasti kirjoittajan lahja, postauksesi on aina niin mukavia.
  Kuvat puuvajoineen ovat tosi ihania, oikein kunnon vanhanajan tunnelma välittyy niistä.
  Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 15. Kiitos teille ihanille!!
  Tuotte tullessanne tuulahduksen ilosta ja hyvästä mielestä. Siitä kiitän.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥