tiistai 15. kesäkuuta 2010

Kasvun ihmettelyä kasvihuoneella

Siinä se nyt on. Oma armas kasvihuone:) Toki se Kekkilän komeus jätettiin toteutumattomaksi unelmaksi ja hyvä niin. Siellä se seurustelee iloisesti puhellen muiden unelmien seurana. En kertonut shhhh....(ethän sinäkään;) että näitä K-Raudan huoneita kun olisi saanut kuusi sen unelmahuoneen hinnalla. Vaan pystypäin rakkaan rakentamana seisoo tämäkin. Ja hetimmiten itse siihen ihastuin. Heilautan kättäni lempeän hymyn saattelemana unelmahuoneelle. Näin on hyvä. Tämä tuntuu kotoisalta ja saa ansaitsemansa ihastelun osakseen:)
Apureita on riittänyt huonetta laitellessa. RAkas teki perustukset ja nikkaroi pienet laarit ja hyllyt. HAukkuvaiset apurit hyörivät ympärillä ihmetellen ja lapsista oli eri hauskaa riipiä muovisuojia elementeistä molemmin puolin irti ennenkuin niitä saatiin sujauteltua sijoilleen. Ja ettei kasvimaa tuntisi itseään hylätyksi, nipsin minä rikkakasveja hyräillen ja poika ruiskutteli vettä sateen kanssa kilpaa uusille siemenille. Ensimmäinen pinaattikeitto on jo makusteltu. Miten voikaan oman maan antimista tehtynä sekin maittaa ihan maailman parhaalta!
PAllokentän vipinä ja vipellys antoi aihetta edes jonkinmoisen lähinnä henkisen esteen asentamiseksi huoneen taakse. Vaan mukavasti ovat pallot pomppineet omillaan eikä haavereita ole sattunut.
Saanko esitellä: sydämeni syvyyksiin itselleen sijan ja paikan rakentanut ruskea tomaatti lajikenimeltään Black Russian. Sain tämän harvinaisemman sortin tomaatintaimen eräältä pikkuoppilaaltani päätöspäivänä. On siemenestä heillä kasvatettu. Lämmöllä. Näen aina kasvihuoneeseen kurkistellessani pienen pojan hymyilevän naaman:) Tomaatti tuo onkin aivan erityinen. Sai kunnian olla huoneen ensimmäinen asukki. Saa luvan kanssa komennella muita taimia tarhassa. Mutta ystävältä saaduille tomaateille tavallisille sekä paprikoille pyysin olemaan armollinen. Sopu sijaa antaa täälläkin.
Kun ohi kulkiessa pysähtyy, saattaa kuulla taimien suloisen supatuksen. Mokoma multasäkki ja kannu keikkuvainen ovatten jääneet laiskottelemaan kesken touhun. No, nokoset tekevät ihmeitä:) Lepo antaa pontta ponnisteluille.
Yrttejä laitoimme tännekin tulemaan monenmoisia.
Sieltä ne pilkistävät ja hiljalleen voimistuvat. Tuovat iloa Riihipirtin väelle pitkään. Innoissaan saa ensin laitella niitä siemeniä suloisia kasvamaan. Sitten seurata kasvua kiitollisin mielin. Lopuksi napostella oman huoneen antimia. Tämä oli muutaman kesän unelma. Nyt se on tässä. Voinko kyllin kiittää!
Tämä päivä on ollut sadepisaroiden tanssia poutapilvien kanssa. Vuorotellen ja välillä rinnakkain. Sulassa sovussa kuin taimet tarhassa:)
Illalla hiljenee taimien turinat, kun yhdessä käymme Riihipirtin iltakierroksella huikkaamassa hyvät yöt kasvavaisille.
Pienestä ilosta saa suuresti sydämelle lämmintä mieltä.

Hymynhelmeilyä tähän hetkeesi!

9 kommenttia:

 1. Ompa sinulla ihana kasvihuone ja muutenkin niin elävän vihreää ympärilläsi:)Kun oman maan antimet maistuvat NIIn hyvälle ja kun vielä tietää, että ne on myrkyttömiä:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa puutarha unelmaa!
  Satoisaa kesää.:)

  VastaaPoista
 3. Voi Tinttarus !Olet kulta!Ihanasti kertoilet maailman hienoimmasta kasvihuoneesta.Minäkin innostuin.Tuo tomaatti on komea.Ihana pieni suuri mies on sinua rakastanut kovasti kun noin tomeran taimen saanut kasvuun.Halit!

  VastaaPoista
 4. MAmmeli: vihreys on valloittanut sydämeni tänä kesänä aivan ja tyystin. MAistui tänään salaattikin suussasulavaiselta, kun nuorimmainen neitokainen sitä itse kävi kasvimaalta poimimassa:)

  Pitsienkeli: KIITOS! Pienestäkin sadosta suurta iloa!

  MAria:Eikös vain tuo tomaatti olekin ylväs! Ja ihanuuttaan lisää muistutus antajastaan<3
  HAlituksin!

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihanan kasvihuoneen olet rakkaille kasveillesi saanut..
  siellä näytti niin viihtyisältä..saatte varmasti upean sadon..
  tuo tomaatti varmasti maistuu rakkaudelta..

  Minäkin olen salaisesti haaveillut..ehkä joskus..
  ihanaa keskiviikkoa sinnulle rutistusten kera.

  VastaaPoista
 6. Vastavierailulla täällä, ja täällähän oli vaikka mitä! :)

  Kasvun iloa ja onnea matkaan koko huoneelle!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana - ja kaunis, kaunis maisema, ihastuin siihen ihan täysillä. Kasvihuoneesta minä vain haaveilen...jäänpä seuraamaan kasvihuoneen tuotoksia, joista varmaan tuonnempana vielä laittelet kuvia :)

  VastaaPoista
 8. Voi ihanuuksien ihanuus, ONNEA!
  Muistan tunteen viimekeväältä. Sitten se eka oma tomaatti tai kurkku, nam ja voi taas sitä ihanuutta. Elämä on.
  Hei mutta, noita mustia tomppuja olen tänä keväänä kasvattanut minäkin siemenestä. Ovat nyt sievässä rivissä omassa pikkipikkiriiikkisessä kasvihuoneessa kasvamassa IIIIIsoiksi. Varpilla tulee kuva blogiin kun valmistuvat.
  Iloisia kasvihuonepuuhailuja ja kasvatusintoa.
  Kaisa

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka ihanaa! Hirmusti halauksia ja onnentoivotuksia. Uudelle kasvien kodille on tuo paikka aivan oivallinen. Niin on huone kaunis ja sieltä saat kerätä herkkusatoa pitkin kesää. Kasvimaatasikin ihastelin. Minun viherpeukkuni on aika olematon, joten keskityn lähinnä ihastelemaan muiden hyötytarhoja...Sekin antaa iloa se ihastelu, vaikka makustelu taitaa olla vielä parempi vaihtoehto ;) Oman maan pinaattikeitto kuulosti todella namilta.
  Kirjoitit minusta kovin hyvin siitä, miten tämä huone on sinulle se paras kaikkien joukosta. Aina ei kallis ole parempi. Sydämellä rakkaan rakentama on ihanampi kuin kymmenen kallista lasiseinäistä huonetta konsanaan.
  Somasti ovat ruukut tuolla rivissä ja melkein voi tänne saakka kuulla kasvun kohinan.
  Meillä räjähtää keittiö käsiin. Miten voi tiskiä tulla näin kamalasti? No, olen käyttänyt päivän hetket vilkkaaseen leikkiin siivouksen sijaan. Pieni vipeltäjä kun on ollut tänään varsin puuhakas. Nyt paineli pihalle isänsä ja pappansa kanssa, joten minä teen nyt siivoa tähän räjähdykseen.
  Mukavaa kesäiltaa,
  Anu

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥