lauantai 26. huhtikuuta 2014

Onneni on olla, nähdä, kuulla♥

Aurinko on lämmitellyt poskipäiden lisäksi sisintä, valaissut ja avartanut ajatusten polut. Kevään leppoisa tuuli luutinut pois rikat ja roskat, puhdistanut  mielen nurkat. Pienten sinisten ja valkeiden valoon avautuvien kukintojen herkkyydessä heijastuu palanen kevätsineen pukeutunutta taivasta, hahtuva poutaista pilviuntuvaa. Lempeä keveys kantaa, painava väistyy, loittonee. Latvuksissa levähtävien siivekkäiden liverryksessä helähtää Luojan huolenpito. Ihmettelevä mieli asettuu lepoon, aika antaa luvan ehtiä huomaamaan. Poimimaan pienimmän peipon lennon. Kesään on enää hetki.
Uni riitti aamuun pitkästä aikaa, nyt on voimia uuden päivän ihmeisiin! Sen kulkuun mahtuu paljon, mutta siltikään hoppu ei huhuile kintereillä. Poikanen ja rakas läksivät lintujen aamulaulun aikaan jalkapalloiluunsa. Tyttönen päätti juosta lenkin. Neitonen kokkasi kanssani sosekeiton, lähti sitten avuksi lasteniltapäivään. Itselleni päätän antaa pienen ikioman sijan maisemaan maalatussa rauhallisessa kauneudessa. Istahdan nuuhkimaan kiireettömyyttä. Hengittämään huolettomuutta. Taidan hymyillä heränneille nupuille ,vilkuttaa aamu-udusta kurkistaville valon säikeille. Päästän kaiken pienen hyvän koskettamaan aivan liki. Annan opastajani taluttaa kuin lasta käsi kädessään kallion laelle, metsän uumeniin, multavan pellon laidalle.   Pihakeinu saa tuokion tuutia, kun suljen silmät ja huokaan ilokiitoksen. Kaadan termoskannusta kahvin. Kuiskaan, että minäkin rakastan.

Miten avautuvat valoisat väylät,
ymmärryksen ääret?
Miten katoaa näkymätön raja,
jonka takaa en näe
tämän hetkeni hohtoa,
eilistä hyvää ja huomista?
Jos vain odotan, luotan
kuin perhonen pysähtyneellä kämmenellä.
(Pia Perkiö)
Kaikkialle levittyneet vihreän sävyt saavat pakahtumaan. Uusi kasvaa niin, että sen kuulee, jos hetkeksi seisahtuu, tarjoaa kaikkensa aistimaan. Onnen voi löytää juuri tänään. Hyppään kiveltä kannolle. Kiipeän koskettamaan taivaan pehmeää kaarta. Laskeudun kasvavan taimen lähelle, olemaan kanssaan pieni, kohoamaan valoa kohti. Luotan ja odotan. Siipeni kantavat taas!

18 kommenttia:

 1. Ihana valoa ja toivoa täynnä oleva kirjoitus...luin kahteen kertaan♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina, tänään olen ollut täynnä onnentunnetta vaikean jälkeen. Jumala totisesti huolehtii ja kaikki on valmiina Hänen käsissään. Ihmisen mieli vaan on niin mahdottoman malttamaton ja oma sisimpäni sortuu murehtimaan ,kun vaikeaa sataa ylle. Kun on oikein pieni, voi lentää linnun untuvalla, vai miten vanha runo lupaa.....Juuri nyt on olo kuin olisi pienen poutapilven päällä!

   kevätvaloa sinullekin!!!!

   Poista
 2. Nämä sun tekstit ovat niin koskettavia. <3 Ihana kuulla, että siipesi kantavat. Ja väsyessä on lohtuna, että niille löytyy kannattelija. Paljon iloa ja voimia arkeen.! Roppakaupalla Valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siipirikkona olen päiviäni pitkään kulkenut.. Niin fyysisesti kuin henkisesti. Liian paljon vaikeaa. Sitten yhtäkkiä saakin nähdä, miten kannattelija on aivan liki ja ottaa taakan harteilta. Voiko siinä muuta kuin iloita ja ylistää!!

   Sinulle kevätpäiviin paljon ilovalon kajastusta! JA kiitos kauniista sanoistasi♥

   Poista
 3. Kuinka kauniisti kuvaatkaan kevään valon, kukkien kukinnan ja oman olosi niiden keskellä. Kiitos, pistipä taas ajattelemaan elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elämä jakaa niin paljon kunhan vain jaksaa seisahtua näkemään, kokemaan!

   Siunattuja kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 4. Kyllä niin koskettavasti taas kirjoitit. On helppo yhtyä sanoihisi. Itsekin olen viime päivinä iloinnut Jumalan töistä, luonnosta, linnuista, kukista. Siitä, että minunkin siipeni tuntuvat taas kantavan. Laulussa sanotaan, että ihminen pieneksi kasvaa saa. Näin koen ja haluan luottaa johdatukseen. Ihanaa että sinunkin siipesi kantavat taas. Valoisaa, siunattua kevättä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväinen luonto hoitaa ja ravitsee! Olen ammentanut kauneudesta ja antanut Jumalan puhua luomansa kauniin kautta. Ihana kuulla, että vahvistumista on tapahtunut myös sinun kohdallasi. Itselläni keho on yhä hauras, mutta ajatuksen siivet jaksavat nostaa ylös! Juuri niin: pieneksi kasvamista!!Siinä piilee voima ja rikkaus. Kun on oikein pieni, jää Jumalalle tilaa olla oikein lähellä vahvaistamassa! Olen viime päivissäni saanut kokea todeksi Jumalan johdatusta aivan ihmeellisellä tavalla. Rukouksiin kuin tupsahtanut vastauksia yllättäviltä tahoilta. Se jos mikä kasvattaa uskoa ja lisää siipien kantavuutta:)

   Voi hyvin! Olkoon kevään päiviesi yllä runsas siunaus!

   Poista
 5. Ihana kevätvalo tässä taivaan sinisessä postissasi. KIITOS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥
   Näissä päivissä on siintänyt valo ja lämpö!

   Päiviisi paljon kevään suloista kuisketta!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Onni. Niin pieni sana ja niin paljon siihen kiteytyy.
   Voi hyvin,suloinen ystävä.
   Annetaan onnelle tilaa!

   Poista
 7. Tähän vain taas pysähdyin sanojesi ääreen ja jäin ihan sanattomaksi. Ihanaa ja valoisaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Kiitos sinulle. Iloitsen käynnistäsi sanojeni luona!
  Linnun laulun keskeltä toivotan päiviisi runsasta ilovaloa!
  Kevät hemmottelee meitä.

  VastaaPoista
 9. The purple flowers are so pretty. Purple is my favorite color, so these really caught my eye.

  It rained yesterday, but spring is coming our way.
  Have a peaceful Sunday.

  ~Sheri

  VastaaPoista
 10. Ihanaa keväistä viipymistä kauniiden asioiden äärellä. Paranemisia sinullekin, täällä myös sairaslomaillaan ja ties kuinka monetta päivää, toivotaan kauniita ja virkistäviä päiviä ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 11. Vastavierailulla. Kaunista! ♥
  Palaan ajan kanssa lueskelemaan...

  VastaaPoista
 12. Rakastan juttujasi.KIITOS
  Mukavaa Vappua Sinulle

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥