perjantai 22. marraskuuta 2013

Pieniä häivähdyksiä hyvästä

Marrasharmaan  keskelle olen saanut hyvän pientä helmeilyä. Postipojan matkaan suloinen ystäväni täältä blogimaailmasta oli paketoinut tuomisia, joista oitis säteili iltaa kohti kurkottavaan kiireiseen päivääni ilovaloa ja läsnäolon lämpöä! Täsmäiloa. Kiitollisena käännän uuden lehden aamuissani ja tunnen, miten juuri siihen hetkeen säteilee jotakin käsinkosketeltavan hyvää. Huolenpitäjämme lupaukset jakavat kiireiseen arkeen levollisuuden hunnun. Ajattelen sinua juuri nyt ja sydämellä läikähtää siunaava kiitos olemassaolostasi.
 Ensimmäiset , vaikkakin vielä lämmöstä vettyneet, lumihahtuvaiset leijasivat maahan. Oppijoiden riemu kiiri kutittamaan marrastaivaan kaarta. "Katso, tein minilumiukon!" hihkuivat ja litimärkien kintaidensa suojissa palelevat sormet unohtuivat ilomeren aaltoihin. Itse kohotin hymyn korkealle ja kuiskasin: annatko sittenkin minulle lumipolun, jota pitkin saan tärkeimmät lähelleni pian?! Lapsen malttamattomuudella odotan erityistä päivääni. Ja jokaista vierelleni saapuvaa, aarteita joka ikinen, lahjoja, joiden olemassaolosta pysähdyn pujottamaan sormet sormien lomaan.
 Meitä ehti yhteiseen iltaan viisi naista. Reittimme kulkeneet lähelle toisiamme ,mutta ennen kaikkea lähelle Sinua, jonka siipien suojissa taaskin saimme levähtää. "Murehtimisen paras vastalääke on kohtuullisuus". Tätä ajatusta pureskelimme pienin palasin. Viisaat sanat oli ystäväni poiminut kesäisellä matkallaan Askel-lehden artikkelista. Niin. Kunpa aina malttaisi tyytyä kaikessa omaan kohtaansa. Tämä tässä ja nyt on riittävän paljon jakamaan sen, mitä tarvitsen iloitakseni itseni hyvillä mielin kohti uuden aamun kajastusta. Uusien ilojen luo. Miksi ajatusten sisäinen surina ja luvaton lentely edes takaisin täyttää niin helposti koko tilan?! Päätän jälleen yrittää, ehkäpä opinkin, tyytymään vähempään, siihen,minkä pysähtyessään äkkiä huomaakin kasvavan olemaan enemmän kuin osasi odottaa! Voi, miten Sinä meitä rakastatkaan!
 Tyttönen lauloi viikkoni huoliuurteet kasvoiltani. Liikutus pesi pölyt poskien nukasta. Voi, miten rakas oletkaan, sinä kymmenvuotias pikkuinen, jonka sydän on puhtainta kultaa! Ajelin kanssaan ystävän luo. Matkalla vastaan ajoi ambulanssi. "Äiti, aina kun näen hälytysajoneuvon, rukoilen, että kävisi hyvin sille, jonka takia se on liikkeellä" On löytänyt syliisi. Pidäthän kiinni pienestä kädestään. Ja tiedän, ettet irroita, et silloinkaan kun tuuli puhaltaa kumoon tai tummuus levittyy maisemaan. Sinä totisesti kuuntelet, kuulet, johdatat ja opastat. Eilisessäni astuin tauonneen sateen syleilemässä illassa ystävän kanssa. Reippailimme hurjan määrän askelia. Niin paljon oli pitkästä aikaa puheltavaa. Kuin pieni lapsi hihkuin riemua puolestaan. Kaikelle on aikansa, paikkansa, määränpäänsä. Huokauksiin vastattiin!
Oppijoille sanoin viikon viimeisenä tuokiona, että ihan ovat maailman parhaat. Säteilivät kuin luokan ikkunalle jo laittamani adventtikynttelikkö. Tyytyväistä valoa. Saisinhan minä sanoiksi listan vaikeasta, mielen syvyyksissä valuvista kyynelistä. Päätän jättää ne ja työntää syrjään. Kivut ja kysymykset, joihin vastausten löytäminen on vuorten yli kulkemista. Piilotan pois. Ummistan silmäni niiltä. Kohotan kämmenelle pienet kultajyvät. Sytytän tuikkeen kajastamaan kasvavaa valoa. Kaiken tummankin keskeltä löytyy ylenpalttisesti hyvää. Helmeilköön hetkissäni ja helliköön sisintäni! Sinunkin!

12 kommenttia:

 1. Voi mikä armo, kun tämä hengellinen todellisuus, on totta tänäkin päivänä, ei se ole mihinkään kadonnut, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan... tännekin sivuille johdatettiin,,, Kiitos, kiitos ja kunnia Jumalalle tästä mitä Isän omasta jaat. Ja tuota kohtuullisuutta minäkin tässä olen oppimassa. Siunaten -Jaana

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tinttarus, tarvitsin juuri tätä!!♥

  Huoli, väsyminen, turhautuminen ja siitä aiheutuvan kiukunkin,Isä onneksi voi kestää ja voi kääntää parhain päin, siihen luotan!:)Ehkä on aika oppia taas jotain, ja kantaa oma ristinsä...Kuinka paljon meidän edestämme onkaan annettu, kuinka paljon kärsitty...Sen, kun aina muistaisi ja sisäistäisi ja antaisi armon myös itselleen....
  Kiitos Jeesus, kiitos, kun pidät kiinni meistä loppuun asti, siihen turvaan...

  Sinua, ystäväin lämmöllä halaten, Marikki

  VastaaPoista
 3. "Kaiken tummankin keskeltä löytyy ylenpalttisesti hyvää" - niin totta tänäänkin marrasharmaana päivänä. Kiitos iltaani valaisevista ajatuksistasi ja siunausta viikonloppuusi!

  VastaaPoista

 4. Helmeilköön sinunkin etämässäsi
  ylenpalttisesti hyvää ja helliköön sisimmässäsi!

  Kirjoitat ihanasti. Kiitos tästä postistasi.

  VastaaPoista
 5. Mielemme kun ei aina ymmärrä Isän hyvää tarkoitusta ja silti Hän on kärsivällinen.

  Taivaan Isän valoa tunnelmatuikkeella lisääkin marrasharmaaseesi.

  VastaaPoista
 6. Miten ihana tyttönen.Siunausta tarvitsee jokainen hädän hetkellä eikä tuskailua ja kauhistelua . Isän käsiin jää jokainen kohtaamansa ambulanssikyytiläinen , mikä valtava lahja ja armo pienellä tyttöselläsi onkaan .
  Sinun sanojesi kautta taivaallista huonepitoa ja hoivaa saamme jokainen lukija , Isältä olet lahjaksi saanut lohduttavien sanojen käytön .
  Oppijasi ovat onnellisessa asemassa , viikonloppuun saivat lähteä ihailevien sanojen saattelemana .

  Taivaan Isän hellää hoitoa ja varjelusta jokaiseen päivääsi
  -Sari-

  VastaaPoista
 7. Ihana lahja :). Rauhallista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 8. KAikki te ihanat visiteeraajat!

  Jokaisen kommentin annan kulkea omaa polkuaan pehmeästi sydämelleni.
  Kiitän jokaisesta ajatuksesta♥

  Aurinko on hellinyt tätä päivää.

  Iloitaan valon voimasta!

  Ihanuutta viikkoonne♥

  VastaaPoista
 9. Taas ehdin tänne teksteihisi ja koin sen saman kuin ennenkin. Kauniit sanasi ja kuvasi nostivat hyvää mieltäni entisestään <3. Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 10. Tinttarus: Suloistakin suloisempaa adventin aikaa sinulle ja rakkaillesi!♥

  Halauksin, Marikki

  VastaaPoista
 11. Niinhän se on, omat murheet tuppaavat täyttämään pään! Sinä puet niin kauniisti sanoiksi kaiken sen mikä usein unohtuu: ympärillä on ne rakkaat ihmiset ja ihanat asiat!
  Rauhaisaa Joulun odotusta kiireisen ajan keskellä!

  VastaaPoista
 12. Voi kiitos TInttarus näistä ihanista sanoista!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥