lauantai 7. syyskuuta 2013

Pienten ihmeiden päivä

Takanani on pikkuruisin askelin kuljettu viikko, joka lopulta pitikin runsaasti hyvää hyppysissään. Usva-aamuissa huulillani hauraat sanat. Kuin  kesäperhosen siiven hipaisu, viimeinen lento, syksyn sylistä lähtö. En pyydellyt suuria, en taivaita tavoitellut, vain sen, että jaksaisi, pystyisi ja selviäisi aina päivän mitan eteenpäin. Ja pian huomasinkin ilohippujen ihmeen, innostuksen, jonka kanssa tanssin viikossani hempeän valssin. Piti kompastua kuopan uumeniin ennen kuin löysi sen hetken, joka kesti vain tuon tuokion, jossa pienuuteni mitalta olin. "Älä odota ihmettä", sanoi vanha nainen, joka tarjosi kipuuni oljenkortta. Tässä ja nyt on tarpeeksi tartuttavaa!

Aamu kaartui ylle sinisenä, kirpeän kuulaana , täynnä valon säikeitä. Rakas ja poikanen vilkuttivat anivarhain ja läksivät pääkaupunkiseudulle jalkapalloilevien turnaukseen. Koko perheen voimin ensin piti, mutta syysnuha innostui viipymään vierelläni sitkein ottein osan voimista imien. Pikkuisimman kanssa on naurettu, nautittu, herkuteltu, pelattu, hupsuteltu ja kerrottu, kuinka paljon rakastaa. Hyvän yön viestissä tyttönen kirjoitti: Hyvää yötä maailman paras isi. Rakas soitti ja äänessä oli iloa poikasen pelionnesta sekä se ikävä, jossa asuu rakkaus. Viereltä puuttuu tuttu unituhina, valvon itseni väsyneeksi asti ja nukahdan sydän tyytyväisyyttä täynnä.

Niin paljon löytyy ihmeteltävää, kun osaa seisahtaa. Etsivä löytää, sanotaan, vaan tänään aarteet avautuivat eteeni etsimättä. Hanhien äänekäs lento kellervän peltosängen yllä. Kehäkukan siementen keko kämmenellä. Tyttösen kärrynpyörä silhuettina syyssineen taittuvassa iltataivaassa. Lempeä valo, pehmyt piirto kuivien kasvustojen kauneudessa. Tuulen kutitus poskella, jolta kyyneleet kuivuneet hetkeksi ainakin. Päiväkahvi ja tyttösen jätski, puoliksi taitettu korvapuusti. Ystävän posti. Poikasen onni ja rakas, jota jo nyt niin ikävä. Levollisuus , joka kiipesi esiin piilostaan.
Pihan hiekalle satoi pieniä enkeleitä! 

10 kommenttia:

 1. Takanasi kaunis,onnellinen viikko...kiitos kun jaoit onnentunteesi kanssamme.
  Nyt on sinun vuorosi - toivottavasti kipusi nyt hellittävät sinut.
  Olet oikeassa, onni on pienistä asioista kiinni...minullakin pulppusi ilo sydämessä, se tunne vain tuli ja täyttää minut suloisella lämmöllä. Nautin ja iloitsen!
  Suloista Sunnuntaita Sinulle Ihana !

  VastaaPoista
 2. Kyllä nämä postisi ovat ihania. Minäkin katselen tänäsyksynä enkelien sadetta pihahiekalle. Olen ihaillut tätä näytelmää, mutta minulla ei ole yhtä kauniit silmät kuin sinulla. Enkeleitähän sieltä puista tosiaan sataa. KIITOS ja VOIMAHALEJA

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas näistä kauniista sanoista♥

  VastaaPoista
 4. Kirsikka,
  ilo pienestä on joskus se suurin onni! Pulputaan ilon ja onnen tunteita! Nyt kun on niiden aika. Sydämen ilo siivuttaa kivustakin osan pois, työntää taaemmas ja antaa tilaa hyvälle.
  Siunattua sunnuntaita sinulle! Ilahduin, kun kävit♥

  Enkulin käsityöt,
  kiitos.Minua hyvyilytti eilen, kun tyttösen kanssa ryhdyimme keräämään kämmenelle ihailtaviksi näitä koivunlehtienkeleitä:) Ajatella: pihan täydeltä enkeleitä! Ei sinunkaan silmistäsi katsojan kauneutta puutu, olethan samaa näytelmää siellä tahollasi ihaillut!♥ Kiitos voimahalista, tarvitsen niitä yhä. Olen kulkenut viime viikkoani pienin haurain askelin, rukoillen. Se on joskus hyvä tapa edetä elämässä vaikeina hetkinä.
  Iloa ja enkeleitä sunnuntaillesi!

  Irmastiina,
  kiitos. Aamu-usva alkaa hiljalleen työntää verhoaan syrjään ja maisema avautuu valoisana ja tyynenä. Flunssa viipyy yhä sitkeästi rinnalla, mutta aivastusten lomassa ihailen kaunista kotimaisemaa ja sydän on täynnä kiitosta.
  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Voi näitä sinun ihania kirjoituksia, näiden äärellä kyllä pysähtyy ihan oikeasti. Kiitos näistä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kaisa sanoistasi. Olen iloinen,että jaksat täällä sanojeni lammikolla viivähtää:)
  suloisia syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Niin kauniisti asetat sanasi, piilotat kipusi ja tuskasi niiden alle. Sanasi/ ajatuksesi voimana itsellesi ja meille!
  Kiitos! Ja voimia!

  VastaaPoista
 8. Tänäänkin kasvimaata kääntäessäni olit ajatuksissani, Tinttarus! Siunausta jokaiseen päivääsi!

  VastaaPoista
 9. Tinttarus, postauksesi oli niin kaunis ja herkkä, aivan ihastuttava!!♥

  Pienistä ilon pisaroista syntyy suuri ilojen virta...

  Siunattua viikonloppua!♥

  VastaaPoista
 10. Hei Tinttarus!

  Niin tuttua ja turvallista täällä :) Pitkäksi vierähti poissaoloni täällä blogimaailmassa, ja nyt pienin askelin astumassa näille poluille taas..
  Samaa kaavaa on täällä päivät ja kuukaudet vierähtäneet, kuppeja ja kippoja syntyy perheen muiden askareiden lomassa... tätä mistä tykkäänkin, olen kiitollinen! Syksy on saatu seuraksemme. Haikeutta koen luopua lämmöstä, mutta ihana löytää tästä vuodenajasta sen tuomia rikkauksia :) Yksi niistä itselleni on sienimetsät!
  Oikein lämmintä syksyn aikaa, kauniita päiviä toivottelen... Niinkuin herkän kauniit kuvasi :)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥