maanantai 8. heinäkuuta 2013

Keinun heiluvan heinän tahtiin

 Heinäkuu oli hiipinyt luo melkein huomaamatta ja asettunut pehmenneinä sävyinä ja lapsuuskesistä tuttuna tuoksuna aloilleen, paikalleen. Eräänä aamuna sen vain tunsin, heinäkuun herkän  värähdyksen.  Kotipolun varren vehnäpellon se oli ehtinyt pukea  hentoon vihreään ,mutta hetkeksi vain, valmiiksi kuulemaan elokutsun okrankeltaista ääntä. Pientareen kukkavarsia se tuutii hiljaa . Tykkään niin keinuttaa ajatuksiani tähkien tahtiin. Olen osannut seisahtaa! Elämän kärrynpyöriä mielessäni  heitellyt ja hymähdellyt harhailemaan taipuvaisille aatoksilleni. Osa jo karannut tuulien teille, piirtynyt poutapilviin uusiksi pumpulikuviksi. Jokunen jo taisi kiivetä lehdillään soittelevan pihakoivun oksalle tähyämään  kesätaivaan kannen taa. Pieni värähdys suupielissä vilkuttaa niiden perään. Moni on toisin kuin ensin luulisi. Makustelin pientä pätkää, maukasta murusta, joka sanoo Sinun ahdingossa avartavan minun tilani.....Ps.4:2(1938) Kun toisinaan tuntuu, että läheisyyteesi on liian pitkä matka, oletkin niin liki, ettei askeleita tarvita.
Sormenpäissä yhä tuoksuvat siniset pienet mustikkaposket. Hetki taaemmas ja olin vielä kuivuuttaan itkevän metsän sylissä. Saapasaskelin. Sitten ihmettelin pientä siivekästä. Laventelin sinessä viihtyi ja imi. Omaan janooni sain virvoittavinta vettä sunnuntain sanasta. Rukiista evästä uuden viikon päiviin. Kaiken turhan yritin tyhjentää ajatusten kammarista. Silloin uusi ja kepeämpi on helpompi kuulla, löytää ja iloittavaksi ottaa. Tänään eiliseen tyyneen on tuuli lakaissut itselleen tilaa. Koivujen latvat tanssivat. Mieleni ottaa askeleita kanssaan. Rakkaan suukkosten jäljiltä sisin kehrää yhä.
Kesävalon kauneutta jaksan hämmästellä. Kun illan tunneilla pää painuu unikuviin ja aamuun avautuu kaikelle taas uusi puhdas paikka, on tallella sama valo. Muistan jostain ajatuksen siitä, että jokaisella päivällä on annettavanaan enemmän kuin valo! Omissa lomapäivissäni kuljen valon lapsen lailla, pieniä askeleita, ihmeenmurusia poimien. En jaksa haluta muuta kuin mikä vierellä on. Se riittää. Alun haikeus kuin ujo kastepisara aamun nukassa. Serkun hääonni rakkauden huumana omankin kesämekon helmassa. Lasten leiri-iloista yllemme satanut sanasateen raikas ropina. Ystävät. Poikasen palloiltu kulta. Ja mitä kaikkea vielä ehtiikin. Ja sitten yhä se valo, joka hiljalleen ajallaan kuljettaa elokuun arkilaineille.
Poikanen kuumeili eilisen iltauinnin ja veneriemun jälkeen. Ehti iloita ja sitten vaimeni, hiljeni niin, että ilta-auringon kajossa laiturin kupeessa tiesin, jokin on. Kotiin ehdittyämme pyysi vettä ja peiton ylleen, nukahti niin, ettei ensimmäinen lammas ehtinyt tulla lasketuksi. "Äiti, mulla on jo hyvä olo ja jaksan mennä ulos", kävi huikkaamassa juuri äsken. Nyt jo juoksee kilvan tuulen kanssa. Pieni vielä ja niin suunnattoman suloinen.
"Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään, virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa." Ps.23:1-2
Huomiseenkin päästän heinätuulen heilauttelemaan helmojani. Tartun valoon ja talletan taivaansinen muistoksi taskuun. Siemeneksi arjen varalle:)

21 kommenttia:

 1. Tämä suloinen siunattu kesä ♥
  Miten metsämansikan tuoksu onkaan niin ihmeellisen ihana. kaikki lapsuuden kesät tulvahtaa samalla mieleen ja kieleen.
  Mulla on viimeinen kesäloma.
  En ahdistu enään, että pian on elokuu.
  halauksia sinulle ♥

  VastaaPoista
 2. HAnne,
  sinäpä sen sanoit:suloinen ja siunattu, sitä juuri kesä on ♥
  Oi, sulla elovapaus!
  Toivon sinulle inspiraatioiden tuulia!! Sitten on aikaa ja vapaata toteuttaa sisimmän kutsuja!!
  Halaan ja vilkutan hymyillen♥

  VastaaPoista
 3. Kesä kaikilla aisteilla taas sanoissasi -kiitos! Nautitaan vielä näistä heinäkuun päivistä ja vapaista askelista. Siunatut olkoot askeleesi pellonpientareelta veden ääreen ja minne ikinä kuljetkin.

  VastaaPoista
 4. Hitunen,
  ystäväni, niin tehdään!Nautitaan!
  Sinunkin askeleittesi alle toivon siunattuja polkuja♥

  VastaaPoista
 5. Kyllä Suomen kesä on kaunis ja ihana. Upeita ovat kesäkuvasi.

  VastaaPoista
 6. Enkulin käsityöt,
  kiitos. Kesä on kaunis♥

  VastaaPoista
 7. Kauniista taas kirjoitat....ihanasta kesästä ja kesän valosta.
  Kaunista viikkoa sinulle Tinttarus♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos. Ihan tuli taas vedet silmiin, niin kauniisti kirjoitit. Itsekin täällä keinun huojuvan ohran tahdissa, tuossa ihan tuvan akkunan alla se kypsyy kohti syksyä. Yhtenä päivänä olin jo haistavinani syksyn tuoksun. Siunattuja kesäpäiviä sinulle ja perheellesi

  VastaaPoista
 9. Irmastiina,
  kiitos, kaunis kesä, ihmeellinen valo!
  Nautitaan!♥

  MAria,
  sinä♥ suloinen!Ajattelen sinua usein.

  MArika,
  kiitos♥ Viljapellon vaiheiden seuraaminen on jotenkin lumoavaa! Siihen kiteytyy niin paljon vertauskuvallisesti tätä meidän elämäämme!
  Sinäkin? Tunnustan, että minäkin taisin tuntea sen, syksyn vaimean aromin. Silti haluan vielä viipyä kesäsylissä!Siunausta sinun ja perheesi heinäeloon!

  VastaaPoista
 10. Lempeän hempeitä, hymyäviä sanoja ja tunnelmallisia kesäkuvia. Valoisia ja kauniita lomapäiviä myös jatkossa....=)

  VastaaPoista
 11. Niin ihana pehmeät kuvat tosiaan :) kyllä kelpaa ja on saavutettu juuri sellainen olemisen keveys, mitä vain kerran vuodessa on mahdollista saavuttaa :) ihana kesä, aurinkoa sinulle.

  VastaaPoista
 12. Tänne löysin lukijaksi kauniiden kuvien ja sanojesi ääreen :). Nautitaan kauniista kesästä ja sen tuomasta ilosta täysillä <3

  VastaaPoista
 13. Nainen kuvastimessa,
  kesässä on niin mukava sanoin hempeillä, kun kaikkialla ympärille kietoutuu lempeä kauneus:)
  Sinunkin kesääsi valontäyteisiä päiviä!

  Sarppu,
  olemisen keveys, sepä juuri!Ja vain kesä jakaa siihen täyden mahdollisuuden pitkänä lähellä viipyvänä vapaana! Nautitaan!!

  Maarit,
  mukavaa, että löysit tiesi Riihipirtille. Kiitos, kauniisti sanoit♥
  Iloa ja valoa kesäpäiviisi!

  VastaaPoista
 14. "Kun toisinaan tuntuu, että läheisyyteesi on liian pitkä matka, oletkin niin liki, ettei askeleita tarvita."
  Täällä työn väsyttämä lepäili herkkien sanojesi kautta, kiitos!♥
  Pian alkaa minullakin pieni(2,5vko) loma!!:))
  Nauti, nauti sydänkesä on täällä!!:))

  Halaten, Marikki

  VastaaPoista
 15. Marikki,
  sinä kauniiden kuvien suloinen taltioija!
  Ilahdun kuullessani, että sanani tarjosivat lepokeinun !

  Nautitaan, kesästä ja lomaolosta!

  VastaaPoista
 16. Kiitos!
  Oli mukava taasen lukea moniväristä tekstiäsi, pehmeitä sanoja!

  VastaaPoista
 17. Viheriäisille niityille, virvoittavien vetten tykö... :) Ihana kesä ja kesäloma. Toivottavasti myös henki saa virvoittua ja uutta, vehmasta elämää.

  VastaaPoista
 18. Niin kaunista, kuvat ja ajatuksesi !

  Kauniita kesäpäiviä :)

  VastaaPoista
 19. Kauniita kesäaskeleita ja muistoja. Juuri oikein ja viisaasti kuljettuja, hiljaa ja herkät vivahteet huomaten.

  Tämä on ollut hieno kesä. Siitäkin huolimatta, että silmästäni irtosi lasiainen ja on ongelmia näkemisessä, mutta yhdellä näkee hyvin, enkä tätä sure.
  Sen verran tilanne nyt muuttui, että siirryin käyttämään yhtä blogia. Silmä ei oikein anna olla pitkää aikaa netissä.
  Käytän nyt pelkästään Uuna-pääblogiani, siirsin sinutkin sinne seurattaviin.

  Oikein hyvää kesän jatkoa,
  terveisin haaveileva heinä Uuna

  VastaaPoista
 20. <3 kuinka lähellä Hän onkaan, kun huolet painavat ja yritämme niin kovasti kurottaa Häntä kohti!
  Sanoissasi on niin kaunista ja puhdistavaa viipyä- kuinka tämäkin niin totta, mutta arjessa sen ennättää niin usein unohtaa vaikka ihan liki kuitenkin on...
  Sinulla on niin kaunis ja valtava lahja kirjoittaa. Aivan valtavan ihanaa, kertakaikkiaan <3 :D

  Mari

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥