lauantai 9. helmikuuta 2013

♥Kyynelten läpi sydämiä poimien♥

Katse lipuu yhä kauas ulottuvaan valkoiseen, joka helmeilee kevyttä levollisuutta. Pehmeän lumivaipan aallot kuljettavat ajatuksiani, joissa on nyt hidas rytmi, paljon hiljaisuutta ja hiven haikeutta. Tavoitan havupuiden piirtämän horisontin ja hymyilen itsekseni uljaille puille. Siellä ne kohoavat lumitaakkojensa alla pystypäin koskettamaan taivasta. Miksen siis minäkin? Pienen pumpulipilven verran hellää hyvää laskeutui aivan lähelleni. Annoin sille luvan jäädä kiinni minuun, aivan liki. Nyt ei ole kiire, on aikaa leikitellä tuntien kulun kanssa. Kuunnella , mitä hiljaisuudella on kerrottavanaan. Ääneni ei kanna, mutta siipeni nostavat minua varoen kohti valoa, jota helmikuu jakaa. Ne värähtelevät kuin vastaten tuulen hennolle vireelle, muistaen laulussa kaikuvat sanat: sinä kannat, sinä viet. Tänään oli aikani luottaa.
Tänään saapui kyynelsade. Kastelemaan erämaataniko saapuivat, ihmettelin. Kuin vuolas vuoripuro ne virtasivat ja kuljettivat pois sen reippauden, jota olin ylleni sovittanut. Kuin kutistunutta villapaitaa, pieneksi vahingossa vanuttunutta. Olen kaivannut niin päästä läheisyyteen, jota kukaan muu ei voi tarjota. Läsnäoloon, jossa voi kaikellaan jättäytyä niiden käsivarsien kehtoon, jotka eivät uuvu keinuttamaan. Tänään osasin kasvaa tarpeeksi pieneksi. Kohotin tarvitsevat käteni. Sipaisit itkettyjen kyynelten kuivunutta vanaa poskellani ja annoit sydämeni sykähtää yli huolen. Tässä on kaikki se, ihan tässä, mitä tarvitaan matkalle huomiseen.
Ellei elämä ikinä kuljettaisi varjoihin, ei valo saisi huokaisemaan ihastuksesta. Huolten ovi sulkeutuu vain avatakseen riemulle isomman salin. Eilen liikutuin TÄMÄN NAISEN sanoista ja sävelistä TV:ssä. Jos kaikkeudesta joku valitsee paikaksi, jossa haluaisi olla, jotain hyvin vaatimatonta ja kuulee siinä Jumalan kuiskauksen, on jokin hyvin hauras juurtunut sydämen maastossa vahvimmaksi puuksi. "Haluaisin paikkaan, jossa olisi edes yksi mänty, jonka kaarnapinnan kauneuteen ilta-auringon säde maalautuisi punaisena hehkuna. Silloin kuulisin Hänen kuiskivan: Hei, sinä, olen tässä!"
Oma kaarnapintani heijastaa nyt uudenlaista valoa. Jättäydyn lepäämään ja annan itselleni luvan olla siinä pehmeässä pesässä, johon minua varten kolo raivattiin. Kun on tarpeeksi pieni, voi lentää untuvalla. Kun on tarpeeksi hiljaa, kuulee sen, minkä oli tarkoitettukin helähtää lähellä ja nostattaa hymy väreilemään vailla pelkoa tai epäröintiä. Minä riitän. Lumiuntuvia koko maisema täynnä!
Rakas paiski puuhommia aamupäivän verran isoimman pojan kanssa. Pienin poikanen yökyläilee mummolassa. Siellä, missä nyt  on rakkautta riittämiin. Ylpeä isoäiti ilmoittelee väliaikatuloksia voitokkaista otteluista, eilen jääkiekkoa ,tänään futsalia ja huomenna jalkapalloa. Olen viime aikoina katsellut tuota pientä, kohta ison iän täyttävää poikasta liikutuksen läpi. Osaa olla vielä tarpeeksi pieni, katsoo tarkasti silmiin kun ristii kätensä iltahuokauksiin. Kertoilee innoissaan viikonlopuistaan mummolassa, jossa kaivattu rakkaus on syttynyt lämmöksi, josta lausun kiitokseni sen sytyttäjälle! Tyttöset taiteilivat kynsiinsä hempeää pinkkiä ja valkeita pilkkuja. Minulla oli tilaa itkulleni, joka kuin liika lumi löysi kinoksensa.

 Rakas saavuttaa puolivuosisadan rajapyykin viikon päästä. Haluaakin vierelleen vain kaikkein lähimmät. Haluaa kotatulen hiljaisuutta säestävän hennon rätinän. Haluaa aamuunsa yhtä monta hiihtokilometriä kuin ikävuosiaan. Joskus vähään kätkeytyy enemmän kuin ymmärtää pyytää.
Sydämiä olivat jättäneet poimittavakseni HÄN sekä HÄN. Olen hurjan iloinen! Kiitos. Ehkäpä tähän seisahtumiseeni tarvitsin nämä suloiset lahjat kertomaan, että se pieni, mitä Riihipirttiin kirjaantuu, on tarpeeksi.

14 kommenttia:

 1. Ihanaa luettavaa olet taas meille kirjoittanut.
  Teksteistäsi välittyy ihana rauha♥
  Kiitos ystäväni♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos Irmastiina!
  Itselläni olo kuin ehtyneellä lähteellä. Pitkäksi venynyt sairastelu on kaivanut minuun huolikuoppaa...Tänään annoin itkulle luvan ja sen jälkeen kaikki näytti kirkkaammalta:)Sydämen ikkunat piti kai pestä!

  Iloa ja valoa lähellesi ja terveyttä!

  VastaaPoista
 3. Miten kauniisti osaatkaan kuvata tunnelmasi. On niin helppo samaistua tunnelmaan, vaikka e isamaa kuitenkaan eläkään, mutta kerrontasi on niin rehellistä, kaunista!

  VastaaPoista
 4. Joku näissä sanoissasi uppoaa ihan sielun pohjaan asti ja liikuttaa. Kiitos näistä sanoista!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kauniista sanoistasi!

  VastaaPoista
 6. Mummeli,
  kiitän sanojesi lämmöstä!
  lempeitä helmikuun tuulia yllesi!

  Saraheinä,
  sinulla on herkkyyttä antaa sanojen kaivautua sisimpääsi. Olen siitä iloinen, että sieltä löytyy paikka minunkin sanoilleni♥
  Runsaasti ilon ja valon säikeitä sinun päiviisi!!

  Piipe,
  kiitos kun jätit kiitoksen sanoissasi minulle. Ilahduin!
  helmikuun askeliisi toivon kepeää lempeyttä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos taas lämpimän sydämesi sanoista! Tällä viikolla olen usein ajatellut sinua, ystävä!

  VastaaPoista
 8. Voi sinä ihana, tänne kirjautuu niin paljon hyvyyttä ja kauneutta, uskoa ja rakkautta, mistä ammentaa!

  Toivon kerallesi lempeää hiljaisuuden syliä. Itku on hyvästä, se puhdistaa ja avaa patoja. Toipumisellekin on vain annettava riittävästi aikaa.

  Lämpöisesti sinua täältä halaan ja muistan♥

  VastaaPoista
 9. Lämmin halaus sinulle, kultainen! Kiitos ihanasta yllätyspostista, sain sen eilen illalla , kun palasin koulureissulta kotiin! Kaunis kortti, niin kiva Muumi :), otan sen heti käyttöön ilahduttamaan koulutehtävälukemisia, jaksan niin paremmin, ja mussutan samalla herkkusuklaata :) Kiitos, olet ihanuus.

  Hyvää sunnuntaita, voimia, toivon pikaista toipumista!

  VastaaPoista
 10. Kiitos taas kauniista, puhatista, rehellisistä, hoitavista sanoistasi♥ Niitä voi lukea monta kertaa uudestaan ja joka kerralla löytyy uutta! Niissä on syvyyttä ja korkeutta. Ja sitten ihan tavallista, kipua ja arkea, pieniä ilon aiheita -inhimillisyyttä. Ei ole ollenkaan yhdentekevää, että viitsit kirjoittaa ajatuksiasi tänne. Ne kantavat jotenkin lukijaa, auttavat purkamaan tunteen jota itse on niin hankala sanoiksi tai edes ajatuksiksi vääntää... Lämpöä päiviisi♥

  VastaaPoista
 11. *puhtaista* eikä puhatista :)

  VastaaPoista
 12. Enkulin käsityöt,
  kiitos! Kiva, että jaksat jättää viestin käynnistäsi täällä luonani!
  Oikein valoisaa viikkoa sinulle♥

  Hitunen,
  olen iloinen ja kiitän siitä, että minulla on ollut pieni pesä ajatuksissasi! Toivon, että pian tapaamme!Minulla menee tämäkin viikko hiljaisuudessa äänihuulia hoivaten. Kaipaan kovasti oppijoiden luo, mutta nyt oli oikean seisahduksen aika.
  Ihanaa lumiviikkoa sinulle!Siu♥

  Hannah,
  kiitos kultaisista sanoistasi. Ihana olet! Itku puhdisti oloa. Aukaisi sisältä padon, juuri niinkuin sanoit.
  Eilen jaksoin viipyä askeleineni jo tuokion taivaan alla ihmettelemässä poskelle tipahtelevaisia lumihahtuvia. Illan tummuva taivas jakoikin niitä runsaskätisesti!LApsia odottaa koulun jälkeen reippailu lumitöiden parissa:)
  Iloa viikkoosi!

  Satu,
  sinä suloinen♥
  Ihanaa jos puketti oli mieluisa. Lämmöllä se oli sinua ajatellen postipojan matkaan laitettu!
  Appelsiinihetkiä, sellaisia vahvan oranssin hehkuisia viikkoosi!!
  Ah, kuvat Sivukujilla jakavat niin paljon ilovoimaa!!Kiitos, kun olet!!

  Maria,
  lämmin ajatus luoksesi. Eilen viivyin pitkään UUnillasi vanhoja rivejäsi lukien. Ihana ihana olet!
  Voimaa viikkoosi ja paljon pieniä ihmeitä!!

  Henna,
  halaan ja kiitän niin kauniista sanoistasi!Ihan pyrkii liikutuksen hento kyynel silmänurkkaan♥
  Kiitos jokaisesta kantavasta ajatuksestasi, sain niistä hurjan paljon iloa ja luottamusta.
  TAvallisten pienten asioiden kauneus ja voima elämässä on joskus uskomaton! Ihanaa, ihanaa, jos tunnet ja koet, että saat täältä matkaevästä päiviisi!!
  Ilovaloa viikkoosi!!Olen sinusta iloinen!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥