perjantai 28. joulukuuta 2012

Hyvän sylissä♥

Joulusta jäi hyvä mieli. Tänään tunnistin haikeuden haeskelevan osoitettaan luotani. Jonkinmoinen luopumisen tuska nostaa päätään. Vaellan kodin jouluasua yhä kosketellen, hennosti hipaisten ja hymyten enkä haluaisi ollenkaan vielä ajatella eteenpäin. Esikoinen saapuili eiliseen ja vielä tähänkin aamupäivään. Illalla pelailivat veljekset wii-jalkapalloillen ja tänään menivät kaikki neljä omaani sekä esikon armas ulkokentälle luistimet ja mailat mukanaan. Ilo poikasen silmissä säkenöi . "Mä voitin!" Olivat pelanneet ja viilettäneet peräkkäin, vierekkäin ja sylikkäin! "Mä pääsin kolan kyytiin!" hihkui tyttönen, kun isoveli oli kyytinyt välillä neitoa vauhdilla pitkin kenttää. Neitosen silmissä ihailu itseään isompaa kohtaan. "Ovat ne aikamoisia aarteita, lapsesi." lausahti äiti aattoillan päätteeksi. Ovathan nuo. Kaikki neljä. Pian kääntyy vuosikalenteriin uusi puhdas, alkava lahjaksi annettu vuosi elämässä. Yksi pyyntö nousee yli kaiken muun. Pidä jokaisesta huolta. Levitä siivet suojiksensa. Jokaiselle.

Sylienkelin sain kokoelmiani täydentämään. Esikko se minulle antoi. Myhäili tänään lähteissään, kun tiukasti halattiin. Tuntee äitinsä. Halauksen voimaa olen pohtinut. Kun itsensä avaa sulkeakseen toisen ihmisen läheisyyteensä, mahtuu pieneen hetkeen suunnattoman suuri huolenpito, hellyys, lohtu. Joskus mietin kyyneleitä. Miten niissä virtaa monia tunteita. Liikutuksen läikähdyksen tuntee ensin sydänalassa ,kunnes se tihkuu hiljaisina kyynelpuroina pintaan. Suru ja kaipuu viiltävät sisimmän poikki haavan, joka hiljaa vuotaa kasvavaa kyynelvanaa. Jokainen kyynel puhdistaa, pyyhkäisee pois jotakin, jonka tilalle jää täyttymistään odotteleva uusi tunne. Uuden enkelini edessä tiedän vuodattavani vielä monta hyvää kyyneltä. Olet minulle rakas ,kuiskasin sen saadessani ja sitä katsellessa kuulen pojasta mieheksi kasvaneen halauksen sisältä :niin sinäkin.

Rakas läksi kyytimään poikasta yökylään mummolaan, josta pääsee helpommin aamusella kiekkoiluunsa. Neitosen kyydin bussipysäkille, josta nousi kulkemaan yökylään ystävän luo. Uusi pipo keikkui päässä ja uuden takkinsa alla hyrisi tyytyväisyyttä tuo ihan kohta 16-vuotias tulisieluinen , mutta niin suloinen neito. Kohdallensa on osunut hurjasti hyvää kuluneen vuoden saatossa. Tähtituokioita valtavasti! Asioita, joiden uskon lujasti olleen johdatusta sekä kuultuja huokauksia. Itsekin kääntyy asioitaan asettamaan kantaviin käsiin. Pikkuisin hääräilee ja hyräilee. Tuo kaikessa hyvää huomaava lausahti viisaita äidilleen. "Hymyile, äiti" vinkkasi, kun erehdyin huokaisemaan ääneen, että näytänpäs kamalalta:) Suklaa sulaa suussa ja iltaan mahtuu villasukkastelua. Äiti oli puikotellut jokaiselle uutukaiset joulupakettiin. Taidan kuiskia erityisen kiitoksen korkealle läpi tummuvan iltataivaan. Lausahdan luottavani kaikessa viisauteensa. Ristin sormeni kertomaan, että rakkautensa näkyy halauksissa, kyynelhelmissä ja taivaanrannassa tuikkivissa tähtösissä.

11 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus jälleen. Ihanaa loppuvuotta.

  VastaaPoista
 2. Enkulin käsityöt,
  kiitos. Sinulle vuoden viimeisiin hetkiin paljon ilon ja valon kosketusta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kirjoituksestasi, niin kauniisti ajatuksesi esiin olet tuonut.

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas kauniista sanoistasi♥
  Lähetin tekstiviestin Poika 3. ja loppuun kirjoitin "Olet rakas". Vastaukseksi sain kaksi sanaa..."Ni säki"...muuta ei tarvittu...:)

  Lämpöä päiviisi Tinttarus♥

  VastaaPoista
 5. Niin kauniisti kirjoitat, on taito suuri sinulla ajatuksesi sanoiksi saattaa:)

  Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
 6. Sen lisäksi, että teillä on ollut jouluna tosi kaunista, on teillä selkeästi ollut myös onnellista. Sellaisesta on mukavaa lukea. :)

  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi alkavaan vuoteen!

  VastaaPoista
 7. Mäntylän mummi,
  ♥ luonasi oli todellinen joulun tuntu. Pian alkavaan uuteen vuoteen sinulle paljon hyvän hetkiä!

  Mummeli,
  voi kiitos, kauniisti sanot!
  Iloisia tuokioita sinun päiviisi!

  Irmastiina,
  ihanat isot pojat meillä :) Omani sai RUKsta kokonaisen jouluviikon vapaata, seuraavat 3 viikkoa onkin sitten siellä. Ihania loppuvuoden päiviä!

  Hanne,
  kiitos♥ TUntui hyvältä lukea sanasi. Paljon ilon ja valon säteilyä päiviisi toivon!

  Anna V.,
  tänä jouluna tankkaan kaunista kotia erityisin ajatuksin. Viime jouluna koti kylmeni sähköttömyydessä ja jouduimme lähtemään viikoksi pois. Kaikki jäi pimeään ja kylmään. Nyt kodin joululämpö tuntuu suurelta lahjalta! Kaikkea hyvää sinunkin pian alkavaan uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 8. Rakastava huolenpito ja kiitollisuus huokuu sanoistasi - Onnellisuus tarttuu! Sinulle toivon lämpöisiä hetkiä armaan kainalossa villasukatellessa, ja Taivaan Isän huolenpitoa koko perheellesi!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaunis! Hyvän olon vuotta 2013 :)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥