perjantai 26. elokuuta 2011

Tuuli puhaltaa mihin haluaa

Arjen tuuli heilahtelee päivieni kulussa. Aamuisin elokuun viileys kietoutuu pehmeästi ympärille ja saattelee alkavaan päivään. Haikeus istahtaa toisinaan autoni kyytiin ja muistuttaa kiireettömistä levollisuuden ajoista. Hymyilen sille ja kuiskaan hyvän viipyvän osakseni tarkoitetussa. Pienten hymyjen ympäröimänä, uutta esiin kutsumassa ja niin moniin kysymyksiin vastausta etsimässä.
Eiliseen iltaan mahtui rakkaan kanssa piipahdus Pekka Simojoen konserttiin Paimion kirkossa. Miten vähäisillä sanoilla joku osaakin sanoa niin, että kosketus tuntuu sisimmän syvimmissä sopukoissa. Niin puhutuilla kuin lauletuilla. Murhe liian monen sydämen erämaasta. Liian monta lasta ilman edes sitä vähää, joka kuljettaisi turvaisasti illasta aamuun. Liian monta , joilla kiire ja piittaamattomuus muista täyttää tuokiot. Ohi kulkijoita. Mutta toivo ja luottamus on silti tässä. Kun tuntee sen sateen lähemmäs tuovan tuulahduksen tuoksun. Sen, joka tullessaan kastelee erämaan ja nostattaa esiin keitaat. TAhdon valjastaa omat tavalliset tyhjät käteni auttamaan. TAvalla, jolla Hän minua kutsuu. Meistä jokainen voi. Vähälläänkin paljon. Olla keitaana kuivuuden keskellä. Toiselle. Pienelle.
Sanoissani tuntuu väsymys. Sydän puhuu enemmän. Kuin jokin uusi virta olisi löytämässä uomaansa. TArjoan poskeni tuulelle. Kutitelkoon, silitelköön. Se kulkee ohitse ja jättää jälkensä. Kuin leiman kirjoitusvihon sivulle, jossa ensimmäiset kirjaimet kertovat tekijänsä keskittyneestä tuokiosta. Jälkensä, josta luen viestin. Sanattoman huokauksen. Sille nyökäten tiedän, että tässä ja nyt on se tärkein hetki.
Muistoistani noukin kesäpäivän erityisten ystävien luona. Lämmin merituuli jakaa tuoksunsa ja piirtää muistoni kuvaksi. Tuuli puhaltaa, mihin haluaa. Milloin haluaa. Ojennan käteni sen tartuttavaksi ja avaan sydämeni sanomaan enemmän.

9 kommenttia:

 1. Helliä tuulosia poskellesi täältä lämmöllä toivottelen. Lepoa ja virkistystä viikonloppuusi. Voi hyvin sinä ihana♥

  VastaaPoista
 2. Lapsen tuska ja kärsimys, taistelu leivästä ja elämästä, koskettaa minuakin.
  Tuo ahdistuksen ja pahan olon.

  Aurikoa viikonloppuusi.♥

  VastaaPoista
 3. ihanaa, koskettavaa tekstiä, oikein tulvahti lämpö ja rauha sanojesi ja kuvienmyötä. Kiitos jasiunattua viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihania kesäisiä kuvia vedestä ja sen pehmeydestä..
  Näin se syksy liukuu huomaamattamme , viikot kierivät ja kuukaudet vaihtuvat..=9
  halais sinulle !

  VastaaPoista
 5. Tuuli puhaltaa missä tahtoo.
  Sinä kuulet sen huminan,mutta et tiedä,mistä se tulee ja minne se menee♥..Mukavaa syksyn odotusta ja viikonloppua

  VastaaPoista
 6. Ihania, ihania kuvia ja kauniita hetkiä sanoissasi. Tänä viikonloppuna toivon niin sinulle, kuin minullekin viileän sijasta lämmintä tuulta, joka tuo vielä viimeisen muiston kesästä näihin jo niin pimeisiin iltoihin. Pidän niistä, kynttilän valo on ainut jota tarvitsen.

  Kaunista lauantaita!

  VastaaPoista
 7. Rauhaisia aatoksia viikonloppuusi!♥

  VastaaPoista
 8. HAnnah,
  kauniisti sanoit, kiitos♥
  Lempeyttä viikonloppuusi!

  Irmastiina,
  aurinko on ollut ilonamme ja jakanut kesäntuntua vielä. Flunssa sitkeästi pyrkii päästä voitolle, mutta sinnittelen:) Tyttösen kuoron esitystä kuulemassa minä ja rakas poikasen jalkapallossa kauempana. Isompi tyttönen kuumeen kourissa. Kaikkein isoin omissa puuhissaan...
  Voi hyvin!Sinä suloinen♥

  MArita,
  Siunauksen tuulahdus luoksesi! Ilahduin sanoistasi ja piipahduksestasi.

  Hanne,
  sinäpä sen sanoit. Syksy saapuilee luoksemme. Pehmein askelin. Nuo kuvat napsittu erityisten ystävien luota, missä hyvä viipyi vierellä ja ystävyyden voima tarttui helmoihin ja kulki kanssamme arjen kiireeseen.
  Iloa viikonloppuusi!

  TAnsku,
  ♥ sinä tiesit mitä tarkoitin♥Siu!

  Ansku,
  ♥kynttilän kajo elokuun viimeisissä pehmeissä hetkissä kuiskii kauneuttaan sanoina sydämelle♥
  LAuantai jo pian jäämässä luotamme, mutta sunnuntaillekin sinulle toivon pehmeyden ympäröimää lempeyttä!

  Hanna,
  viikonloppuusi paljon lempeitä tuulia♥

  VastaaPoista
 9. Herkkää ja syvllistä tekstiä taas ja kaikenlisäksi kauniit kuvat! Kiitos, minulle jäi rauhaisa olo sieluuni!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥