lauantai 7. elokuuta 2010

Elokuu ehti vierelle

ILmassa tuntuu vielä kesäinen lämpö. Ulos astuessa saa posken nukka suloisen pehmeän silityksen, elokuun leppeä kosketus on täynnä kosteaa kauneutta. Illoissa on uutta utuisuutta. Kuin syksyn ensikuiskaus, joka on saanut siipiensä alle uuden vireen, säveliinsä uuden soinnin. Uutta kohti. Uusiin tuuliin.
Oma sielunmaailmani on tällä kertaa erilainen. Uuden edessä avoin kirja. Tällä kertaa ei ajatuksissa viriä elokuinen ajatus pulpettien paikoista, vihkojen määristä, tuntien tapahtumista. Saan olla monen monen vuoden jälkeen vain äitinä omilleni. Saan kokea sen haikean ylpeyden, jota jokainen tuntee lähettäessään lastaan koulutielle ensi kertaa. Saan olla äitinä. San unohtaa opettajan minussa. Vuorotteluvapaa. Kokonainen vuosi.
Kiitollisuuteni määrää en kykene sanoiksi pukemaan. Silmistäni se tuikkii. Sydämeltäni sen kuulee Hän. Hymyssäni on tyyntä ymmärrystä meitä ylempänä olevan hyvyydestä.
Istuin illalla pihakeinun sylissä hiljaisuutta ympärilläni kuunnellen. Pienimmät koululaisemme pääsivät mummolaan viettämään lettukestejään, lämmittämään saunaa ja vihtomaan itsetehdyillä vihdoillaan. Voivat vielä viipottaa vapaana ja saavat paljon rakkautta osakseen. Riemuitsevat naapurin hevosista, marsuista, pupuista. Ammentavat pieniä jänniä juttuja, joista jää mukavia muistoja moneksi vuodeksi eteenpäin. KAtsellessani vehnäpellon keltaista merta, muistin Sinkkisangon Anun herkän postauksen . Tuo kaikki, mitä Anu kirjoittaa on kaikessa hauraudessaan niin kaunista ja voimia antavaa. Kunhan luotamme. KAikki järjestyy. Uusi asettuu raiteilleen ja tuo hippuja arkeemme. Ahdistus muuttuu voimavaraksi.
Unikon kukan siemenkota on kuin pieni helistin. RAvistellessa sitä voi silmänsä sulkien kuulla syksyisen sävelmän. Pienen, mutta silti vahvan. Muserran hiljaa kodan kämmenessäni ja tuijotan lukuisia pienenpieniä siemeniä. Sana saavuttaa mieleni ja ajatukseni. Vain sinapinsiemenen verran uskoa tarvitaan, laulaa tyttöseni Jippii-lauluaan......Miten suuresti pieniä ihmeitä me saammekaan osaksemme.Uskoen. Luottaen.
Sytytän lyhtyjen valot  illan pehmeään tummuuteen. 
Ristin sormeni toinen toisensa lomaan.
KAikellani viskaan kiitollisuuden siemeneni tuulen kuljetettaviksi.

Siunauksen tuulia syksyysi.

10 kommenttia:

 1. Sinulla alkaa ihana vuosi,
  niin erilainen syksy..
  Lapsesi ja koko perheesi ovat onnekkaita kun äiti on vastaanottamassa ja kuuntelemassa koululaisten iloja, joskus murheitakin..
  Näin saisi kaikilla lapsilla olla, silloin kun he pieninä koululaisina vaeltavat isoon maailmaan..

  Myös sinulle ihania siunauksellisiä hetkiä, pehmeinä pimenevinä elokuun iltoina..

  VastaaPoista
 2. Jälleen kaunista tekstiä. Olen iloinen puolestasi. On suunnattoman ihanaa ja haikeaa saatella lapsia koulutielle. Ja heille todella ihanaa että äiti on läsnä.

  Itsekin olen nyt viikon ollut vuorotteluvapaalla, vuosi edessä. Iloitsen suunnaattomasti siitä ettei meidän kolmasluokkalainen joudu enää lähtemään yksin kouluun ja olemaan piiiiitkiä iltapäiviä yksin. Työssäolevan äidin huoli pienestä oli viime vuonna valtaisa. Kiitän Kirpusta ja tästä ihanasta mahdollisuudesta jonka hän meille soi.

  Lämpöisiä elokuun hetkiä!

  VastaaPoista
 3. Vuorotteluvapaa, kuulostaa aika ihanalta, jospa joskus minäkin...

  VastaaPoista
 4. Kaikki järjestyy ja Hänessä saamme levätä. Toivon sulle levollista ja voimaa antavaa vuotta ja pienelle koululaiselle iloista ja siunattua koulun aloitusta.
  Kiitos tästä kauniista tekstistä ja erityisesti taannoisesta juttuhetkestä. Sain siitä niin paljon.
  Tavataan ja kirjoitellaan :)
  Siu,
  Anu

  VastaaPoista
 5. Oli koskettavaa luettavaa. Olen hiukan sanaton... Onnea koulutielle! Ihania tunnelmallisia iltoja valon äärellä!

  VastaaPoista
 6. Tämä kesälomani on ollut levollinen. Sen on rauhoittanut tieto, ettei sen jälkeen alakaan normaali(?) hektinen rumba työelämässä, vaan loma jatkuu. Hyppääminen oravanpyörästä vuorotteluvapaavuodelle antaa elämään uusia mahdollisuuksia ja lisää elämänlaatua. Odotan siis silmät ja sydän avoimina, jokaista uutta päivää.

  Iloa Sinulle päiviisi! - Koulusta palaavien pikkuisten kertomat tuoreet kuulumiset ja lämpöiset halaukset ovat paras kiitos siitä, että olet kotona odottamassa heitä.

  VastaaPoista
 7. Tinttarus !Käyn täällä luonasi rauhassa lepäämässä ja lähden väsyneenäkin niin virkistyneenä jatkamaan arkeani.Kiitos kun olet!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaunis Tinttarus. Ihania ajatuksia ja miten turvallista on kulkea Hänen sanaansa luottaen.
  Lupaukseen ...Hän johtaa niitä jotka rukoillen kulkevat.
  Siunattua vuorotteluvapaata sinulle <3

  VastaaPoista
 9. Tinttarus ystäväiseni!
  Nykyään ei ole paljon tullut runoiltua, johtunee alkuvuoden tapahtumista. Iloitsin perjantaina yhteisen ystävämme hersyvästä selostuksesta pikkuisesi koulun aloitukseen liittyen. Voi kuinka olen onnellinen, että saat olla nyt rauhassa ja nauttia kaikesta oman ajan kanssa vaikka kaipaan kovin sinua töihin.
  Helli ja hoivaa itseäsi ja perhettäsi. Meidän pienimmäiseltä myös iiisssooo hali sinulle.

  VastaaPoista
 10. Huomaan, että olet kirjoittanut jotain todella kaunista, tulen kohta uudestaan lukemaan ihan rauhassa, sillä nyt tulin kertomaan sinulle jotain...Onnittelut tinttarus - olet Runotalon 1-vuotis arvonnan voittajien joukossa. Poikkeahan katsomassa :)

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥