perjantai 20. elokuuta 2010

Elokuun enkeleitä

Tämän päivän aamussa oli viileä kosketus. Lupaus syksyn saapumisesta taitaa täyttyä. Kuuden asteen vilakkuudessa oli virkistävää voimaa. Sain puhtia aamuuni. Koululaiset ahkeroimaan ja minä rakkaan kanssa kuntosalille. Itselleni annettu lupaus oli oman itsensä hoivaaminen kun on tämä vuoden vuorotteluvapaus. Kuinka helposti sitä jättää oman itsensä kaiken jalkoihin, unohtaa, sivuuttaa, vähättelee. Vaan itselle suotu pieni hetki moninkertaistaa jaksamisemme läheisiemme vierellä. Tällä viikolla olen ammentanut iloa koululaisten kotiinpalaamisen hetkistä. Kiitollisena istun, autan, vastaan, jaksan, olen. Saan olla! LÄSNÄ.
Juuri puitujen vehnäpeltojen okrassa aavassa on uskomatonta kauneutta. Tyyneys ja tuoksu antavat itsellekin osani. Etäämpänä soi leikkuupuimurin syksyn sävel. Siinä se on ollut tämä kaikki vierellä useat vuodet. Nyt ehdin huomata, haistaa ja kuulla. Enää se ei mene ohi huomaamatta. Tällainen pysähtymisen salliva aistit valpastava ja kaikelle pienelle herkistävä olotila pitäisi laittaa anomuksin vireille kaikille. Kun aika on.
YStäväni puki tämän sanoiksi: olet onnenpilven reunalla. Minä, joka olen murehtimaantaipuvainen. Kun jokin lakkaa olemasta murhe ja kääntyy ilonpisaraksi, vierii poskelle uusi huoli. Tämä syksy toi luokseni uuden tuulen. Murehdin luottavaisin mielin. Sipaisen siivilleen ja puen ilon ylle. Kiitollisuudella kuorrutan. Luottaen.
Tänään katselin tomaattia, joka vihdoin oli saanut poskilleen punan pienessä kasvihuoneessamme. Ihailin auringon antamaa rataa vasten ja suljin silmäni. Annoin lämpimän ottaa syliinsä ja h a u k k a s i n maailman kauneinta, täydellisintä ja ehdottoman herkullista tomaattia. Yksi tämän päivän antamista pienistä asioista, joille ehdin antaa iloni!
Jokaisessa päivässä on pieni pala unelmaa.
 
Toivon viikonloppuusi hurjasti hetkiä,
joissa viihtyy ilo ja onni!

10 kommenttia:

 1. Tykkään niin tuosta "palanen unelmaa on kaikkialla "kohdasta.Viileneviin syksyn hetkiin oikein lämpöinen ajatus juuri Sinulle Tinttarus!
  maria

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkiaan täydellisen kaunista tekstiä. Tästä on hyvä aloittaa päivä. Itse olen elänyt viimeiset reilut 8 vuotta kotiäitinä (yksi poika) ja olen nauttinut suunnattomasti tästä äitiydestä. Ihanaa että sinäkin olet saanut mahdollisuuden kokea nuo kaikki asiat.

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinä sitten osaat pukea ajatukset kauniisti kirjoitettuun muotoon:)
  Ihania enkeleitä siellä kiipeilee.
  Iloa!

  VastaaPoista
 4. Maria,
  kiitos. Ilahdun niin käväisyistäsi! Elokuun illat kietovat ympärillemme viileyden. Sytytellään kynttilöitä ja puetaan villaista ylle. Ihania hetkiä ja pienimmänjuhlaa sinne!

  Marika,
  kiittelen sinua sanoistasi. Lämmittivät mieltä. Koen tämän kotivuoden ihan ihmeellisen suurena lahjana! Nautitaan pienistä ar´jen ihmeistä! Iloa viikonloppuusi!

  Pitsienkeli,
  ilahduin sinunkin sanoistasi. Omien aatosten rustaamistahan tämä minun blogini on. Kun joku sanoistani saa itselleen ilon, se kasvattaa minun iloani!

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus! Ihanasti Ystäväsi sanoi, "Olet onnenpilven reunalla"... Hyvää sunnuntaipäivää...!

  VastaaPoista
 6. Nautin tekstistäsi kaikellani. Kiitos, ystävä. Pysähtyminen, huomaamaan herkistyminen, olostaan paikallansa nauttiminen - kaikki tuo on voimaa antavaa. Toivon jokaiseen päivääsi onnellisuutta vierellesi.
  Levollista pyhää,
  Anu

  VastaaPoista
 7. Ihana kirjoitus, voi kumpa minäkin osaisin pysähtyä, ajatella ja ihmetellä ihan rauhassa.Minulla vaan taitaa olla 100 lasissa koko ajan, siltä tuntuu, pitäisi rauhoittua ja nauttia vaikka näistä 17 v. pojistani, kohta he ovat siin iässä, että lähtevät pois kotoa ja sitten minulla on tyhjä pesä...Huomaan vaan useasti juuri heille nalkuttavani ja hermostun helposti heidän jutuilleen. Lukiessani sinun kirjoituksesti, tämä tuli mieleeni ensimmäiseksi, ;=)
  Mukavaa viikon jatkoa.
  -tuija

  VastaaPoista
 8. Heippa armas ystävä! Tarjoan sinulle tunnustuksen mieleni piristyksistä tekstiesi ja kuviesi välityksellä. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 9. Minä täällä taas ;)
  Jätin sankoni pohjalle sellaisen pikkuruisen terveisen sinulle ystävä. Siellä se odottelee noutajaansa ja huhuilee suuntaasi.
  Oikein antoisaa viikonloppua,
  Anu
  ps. kiitos siitä niin kovin ihanasta kommentistasi!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥