maanantai 16. elokuuta 2010

Hyvänmielen hyrinöitä

Arjen rattaat kuljettavat taas eteenpäin. Kummastellen huomasin miten joistakin seikoista on tullut itsestäänselvyyksiä. Niin kuin tämä netti. Viikko runsas sitten ukonilma visiteerasi yllämme. Salama sotki tietoliikenteemme. Vierähti viikko ilman yhteyttä. Sotki koko masiinan. Lopullisesti. Nyt uuteen totutellen.
Elämän salamoilta välttymistä olen Isän puoleen kääntyen niin pyytänyt reppukansalaisilleni. Siunausta arjen askeleisiin. Ekaluokkalaisemme saa minut ihan hykertelemään hyvästä mielestä, tirskumaan ja hihittämään hellästi. Tässä istuessani aatoksia napsuttamassa kuulen viereisen huoneen suloisen höpötyksen. Opettajansanoin hoivailee opinpoluille nukkejaan ja nallejaan. Voisin viipyä tässä tuokiossa. Imeä itselleni tuota lapsenvoimaa ja luottavaisuutta, antautumista kaikellansa ja kokonaan. Kiitoksen sujautan siivilleen. Lentäköön maanääriin saakka. Kaiuttakoon kiitosmieleni sävelet korkealle kieppumaan ja keinumaan. Luojan luo.
Eilisen vierailu viipyy vierelläni. Ystävyyden syvyys saavuttaa sydämensopukatkin. Kun sanoitta saa sanotuksi enemmän. Kun hymyssä on häivähdys kultaa. Ystävyys ei saisi ikinä kääntyä itsestäänselvyydeksi. Liitän kiitokseeni eilisen. YStävät, jotka toivat tullessaan niin suuren tunteen hyvyydestä. YHteinen rukous solmi iltapäivän kauniiksi muistoksi. MAtkaevääksi arjen päiviin. Voiteluksi rattaanpyöriin.
Kun sydän turvaa Jumalaan. Kun sisin janoaa Hänen rakkauttaan. Kun valona syksyn hämärtyvissä pehmeissä illoissa on Hänen sanansa. Valaisee kynttiläkin  kirkkaammin. Soi linnunlaulussa lohtu ja luottamus. Löytyy arjen pienistä suuruus. Siivittää sydän kiitoksensa. Saa arki kirkkaammat kehykset. Suru ja murhekin, taakka tai vaiva, kipu, kivistys kääntyy ja jaksaa. Tuntiessa tuon kosketuksen voiman, vahvistuu heikkokin.
Keräilin mustikoita elokuun maanantaissa. Tässä päivässä, joka on ollut niin hyvä. Pienin huhuilee nyt luokseen. Toinen nakkasi jalkapallorepun selkäänsä ja vilahti kentälle. Kolmas yleisurheiluunsa. Neljäs omalle kentälleen. Rakas viiletti pyörällään luonnon syliin kuntoa kohottamaan. Nyt ne mustikat mukaan ja höpöttämään hyviä hyrinöitä pihakeinun syliin pikkuisen kanssa. Koiratkin otetaan rapsuteltaviksi. Elämästä löytyy murheidenkin kyljestä sijaa kiitokselle!
Iloa viikkoosi!


 

5 kommenttia:

 1. Hyvänmielen elokuun jatkoa Sinulle Tinttarus ja kiitos taas kerran tästä kaikesta!

  VastaaPoista
 2. Miten kauniita ja hoitavia sanoja Tinttarus. Tämä kirjoitus mielessäni lähden illan askareisiin. Kiitos sinulle. Oikein ilon täyttämää alkanutta viikkoa Taivaan Isän seurassa :)

  VastaaPoista
 3. Rauhaisten kuvien sopuisassa seurassa, lohduttavat, viisaat sanasi, taas..kiitos niistä..

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tinttarus herkästä, hyvänmielen postauksesta!! Tekstisi jälleen niin suloista ja kaunista!
  Kyllä, sydämen usko on niin iso asia:)

  Siunausta sinun ja perheesi syksyyn,

  Marge

  VastaaPoista
 5. Hyvänmielen elokuuta myös sinulle :)
  ihania kuvia kertakaikkiaan.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥