lauantai 31. heinäkuuta 2010

Hiljalleen hiipuva kesä

Heinäkuun viimeinen heilutti vilakassa aamussa pihakoivujen oksistoja. Ne tuntuivat vilkuttavan jäähyväisiä kesälle. Puntaroin mennyttä kesää kuunnellen sydämeltäni sen muistoiksi piirtyneitä päiviä. Hyvillä mielin.

Sain hyvillä mielin lusikoida lomalautaseltani kaiken. Paljon naurua. Isosti iloa. Lukuisia liikkeellelähtöjä pienille retkille, suloisille seikkailuille. Huumaavia hetkistä nauttimisia. Ystäviä ja yllätyksiä. Rakkaira rinnalla. Vedet kielelle herauttavia herkkuja. Osaamisia ja vielä opittavia. Jätettyjä jäähyväisiä. Lähellä viihtymisiä ja hetkissä viipymisiä. Lausuttuja rukouksia, kuultuja kaikki, uskon. Laulettuja lauluja. Leikittyjä leikkejä. Voitettuja murheita. Ikuistettuja ihmeitä. Muistojen mittaamaton määrä..............................
Nuuhkaisen tuulen läpi menneen kesän tuoksuja. Tunnen tuulessa jo lupauksen syksystä. Se saa tulla.
Pienet katseet kääntyvät hiljalleen pois loman lokoisasta sylistä. Virittävät viimeiset lomavauhdit ja ottavat niistä paljon voimia alkavaan arjen koitokseen. Pienimmän ensimmäinen koulureppu roikkuu urheana kotipulpetin koukussa ja odottaa. Suurimmalla pienellä vielä viimeinen vuosi voitettavana.Ja silti kaikki edessä
Hiljalleen havainnoin enemmän sisällä. Ulkona vietetty kesäaika hiipuu vähemmälle. Villasukkien kaipuu kutittaa kantapäässä. Eilen sytyttelin lyhtyihin kynttilöitä terassilla ja kiedoin villatakista syysnuttua ylleni. Pian en enää tarkene, vaan keho alkaa vaatia takkatulta. Annan syksylleni luvan saapua.
Vielä minussa viipyy kesän lämpö. Pienen hetken. Siihen takerrun tänään tiukemmin. Vieläkö sinä sykit kesäsykettä? Vai saapuuko syksysi hiljalleen kietoakseen omaan värilämpöönsä?

12 kommenttia:

 1. ihania kuvia ja tekstiä:)
  Minä ainakin viivyn vielä kesässä,vaikka loma loppuu maanantaihin!
  Elokuu on vielä mitä mainioin kesä kuukausi:)
  Iloa ja toivotaan,että kesä vielä jatkuu piiitkäääään!

  VastaaPoista
 2. Kauniisti kirjoitettu, samoja tunnelmia täälläkin. Meillä tosin on ollut ison muutoksen kesä ja pysyy mielessä varmaan vuosia.

  Pysähdyin tänään juuri katsomaan kalenteria ja tajusin että koululaisella on tosiaan vain yksi kokonainen viikko lomaa jäljellä. Sitten pitää taas lähteä opintielle. Olen onnellinen että saan ensi vuoden olla kotona vastaanottamassa koululaista.

  Sukkalangat on kaivettu esille : )

  Nautitaan vielä kesästä!

  -Katsula-

  VastaaPoista
 3. Kaunista ajatusta sinulla taas Tinttarus!Yritin katsoa olisiko sinulla s-postiosoitetta en huomannut.Kiitos ajatuksista ja rukousavusta lapseni puolesta.Tilanne on raskas edelleen.Mutta ei siitä tässä enempää.Hyvää elokuun alkua sinulle ja perheellesi lämpimästi!maria

  VastaaPoista
 4. minullakin varoen, syksyiset ajatukset hiipivät pinnalle..kesässä kuitenkin melkein molemmat jalat ja kädetkin mutta mieli harhailee..
  oikeastaan haluaisin jäädä kesään,
  aina koulun lähestyessä joku ahdistus alkaa pelotella, en tiedä miksi..
  ehkä se kertoo siitä, että aika vaativaa on tuo opettajan arki...vaikkakin niin antoisaa ja rikasta..

  kiitos ihanista sanoistasi, kuvistasi, suloisuudestä ja hyvyydestä, joka aina tihkuu isosti kirjoituksistasi!

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka ihania aatoksia sinulla olikaan. Kyllä minullakin eilen oli mielessä terassilla istuessani, että voisi vähän kynttilöitä sytytellä, jotenkin alkaa jo olemaan vähän pimeämpää kuin pari viikkoa sitten. Luonto alkaa näyttämään jo vähän ränsistyneeltä, eikä vähäntääkin sateen kaipuusta. Syksyn kauniit kukkijat , kultapallot ja kultapiiskut ovat surullisen näköisiä...ei ensinkään arvoisessa loistossaan. Harmittaa vähän...
  Tänään kuitenkin sain inspiraation ja siivoilin pihaa, kastelin reilusti kukkia ja istuin uuden uutukaisella puutarhatuolillani, ostin pöydän ja kaksi tuolia Wanilla Rosen Riitalta...mietiskelin myös mennyttä lomaa...ihan hyvillä mielin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Heissan!

  Ihanan suloista tekstiä olet rustannut <3 Samaistuin ajatuksiisi.
  Kesästä nautin vielä ja ihan loppumetreille asti tahdon pitää siitä tieukasti kiinni!!! Ei tästä tahtoisi luopua. Eilen kävelin kaupungilla ystävän kanssa ja huomasimme että pihlajanmarjat punertavat... Syskyä on aistittavissa!

  Siunattuja päiviä sinulle ystäväin :)

  VastaaPoista
 7. Heips!

  Kiva kyläillä luonasi pitkästä aikaa.
  Mukavia aatoksia sinulla ja kauniita kuvia.

  Mukavaa elokuun alkua!

  VastaaPoista
 8. Jokkemaassa on ikuinen kesäpäivä.

  VastaaPoista
 9. Tämä inkkarikesä on kyllä ladannut talviakut niin täysillä että. Pienet sateet ja ukkoset ei paljoa mieltä synkennä, päinvastoin.
  Nautinnolla otamme vastaan kaiken mitä suodaan.
  Iloisia loppukesän hetkiä ja iloa koulutien kulkijoille.
  Kaisa

  VastaaPoista
 10. Ihanat kuvat ja ihanat tekstit!!!

  Minussa viipyy vielä kesä:) Oikeastaan olen alkanut nauttimaan kesästä vain koko ajan enemmän:) Syksy saa aikanaan tulla ja tuoda mukanaan raikkaat ilmat, maailman pukea väreihin ja kumisaappaat ja kuralätäköt;D Mutta ei ihan vielä...:)

  Sinulle oikein ihanaa ja tunnelmallista elokuuta, ystäväin!:)

  VastaaPoista
 11. Kauniita sanoja ja upeita kuvia. Olen itselleni antanut myös luvan syksyn tulla. neuletakki kaapista kaivettu ja untuvatöppöset. Silti jaksan vielä hetken nauttia lämmöstä ja auringosta:)

  VastaaPoista
 12. Suloinen on ollut myös sinun kesäsi.
  Minäkin jo kaivoin ohuen takin esille. Siihen verhoutuminen iltasella kynttilöiden loistaessa omppopuussa tuntui mukavalta. Vielä tuntuu kuitenkin olevan myös kesää. Nautitaan siis tästä sekasotkusta!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksestasi♥